Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Курйозний м‘яч М’якушка та супер гра Коваля
20:00
Курйозний м‘яч М’якушка та супер гра Коваля
У 24-му турі чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги ужгородська «Говерла» у Луцьку зіграла проти «Волині» Віталія Кварцяного

У 24-му турі чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги ужгородська «Говерла» у Луцьку зіграла проти «Волині» Віталія Кварцяного.

Уже звично, що лучани перші хвилини на домашній арені грають агресивно, і матч проти «Говерли» винятком не став. Перший небезпечний момент біля воріт ужгородців виник уже на 4 хв., після прострілу Кобахідзе, Коваль руками зняв м’яч з ніг нападника. Пройшла миттєвість і на ударній позиції цього разу опинився Мемешев, удар лучанина на себе прийняв кіпер ужгородців. На цьому стартовий штурм на ворота команди Грозного не закінчився, і на 7 хв. «Волинь» все ж таки відзначилася: після дальнього удару Кобахідзе, Коваль був безсилий. «Говерла» відповіла небезпечним ударом Фещука, який виявився зовсім неточним, хоч і позиція була вбивча.

Гра проходила під атаки «Волині», ужгородці програвали центр поля, і по воротам господарі били майже в кожній третій атаці. На 23 хв. Мемешев пройшов захисника і вийшов на побачення з Ковалем, не став ризикувати і віддав на Бабатунде, нігерієць переправив круглого у сітку воріт, і закарпатці програвали вже 0:2. На хвилину прийшла в голову думка, що «Волинь» помститься «Говерлі» за ту ніщивну поразку в Ужгороді 0:6, але ні. В середині першого тайму Фещук з Шацьких зіграли в стінку, і 10-й номер «ведмедів» завдав вирішального удару і зробив рахунок 2:1. Відразу ж Бабатунде міг відповісти голом, але надійно зіграв Коваль. Після 30-ї хвилини швидкості гри змінилися, і гострих моментів виникало все менше. Подвоїти перевагу господарів мали шанс Ерік та Кобахідзе. Якщо в епізоді з першим закарпатців врятував Коваль, то удар другого на себе прийняв захисник. За таке марнотратство моментів на 45 хв. фортуна від волинян відвернулася. Зовсім необережний пас від Політила Шуст як слід обробити не зміг, і М’якушко, підібравши м’яч, забив у порожні ворота. На цьому курйозному голі перша половина гри завершилася.

У другому таймі Коваль не припиняв рятувати «Говерлу». Через 5 хв. після продовження гри «Волинь» могла вийти вперед, але з ударом Еріка наш кіпер впорався. Знову атака господарів, знову небезпечний удар: м’яч, після пострілу в стійку, летить до Коваля. Наступна атака, і від можливого взяття воріт рятує «Говерлу» нога нашого воротаря.

На 59 хв. Шацького змінив Глушицький, і якби Грозний знав як поведе себе Ілля у атаці, після якої пропустили закарпатці… 29 номер гостей втратив м’яч, Кобахідзе розпочав атаку, а Бікфалві записав до свого активу 15-й гол у нинішньому чемпіонаті, 3:2.

Сьогодні у наші ворота повинно було залітати багато м’ячів, але Коваль зробив все, щоб уникнути розгрому, але все ж таки ще один гол у наші ворота забили: супергол у виконанні Козьбана ударом через себе поміж ніг Коваля поставив крапку у цьому поєдинку, 4:2.

Підопічні Віталія Володимировича контролювали м’яч протягом всього поєдинку, але наприкінці «Говерла» мала таки два моменти, аби відквитати бодай гол, а то й зіграти внічию, але не тут це було. Спочатку М’якушку не вистачило влучності, а потім після удару Глушицького врятував Шуст. У «Говерли» залишається 17 очок, і ужгородці посідають 12-те місце. Покращити позицію підопічні Грозного матимуть шанс у суботу, 23 травня в 17:00, у виїзному матчі проти донецького «Металурга».


«Волинь» – «Говерла» 4:2

Голи: Кобахідзе (7), Бабатунде (23), Бікфалві (65), Козьбан (73) – Фещук (28), Мякушко (45).

Попереджені: Шацьких (66)

«Волинь»: Шуст, Політило, Мемешев (Козьбан, 65), Ерік, Шарпар, Шабанов, Польовий, Жуніч, Кобахідзе, Гуменюк (Парцванія, 83), Бабатунде (Петров, 92).
Тренер: Віталій Кварцяний.

«Говерла»: Коваль, Хомин, Тудосе, Райчевіч, М’якушко, Фещук, Шацьких (Гришин, 80), Ягодінскіс, Люлька, Шіміч (Глушицький, 59), Хльобас.
Тренер: В’ячеслав Грозний.

Інші поєдинки туру:

«Чорноморець» – «Металург» (Запоріжжя) – 0:0;
«Іллічівець» – «Ворскла» – 1:2;
«Шахтар» – «Металург» (Донецьк) – 2:0;
«Зоря» – «Карпати» – 1:1;
«Олімпік» – «Металіст» – 2:1;
«Динамо» – «Дніпро» – -:-
Олег МИКИТА

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 777 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: