Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Кузнецов: "Для чого такі клуби потрібні в чемпіонаті України"
21:42
Кузнецов: "Для чого такі клуби потрібні в чемпіонаті України"
Український нападник Сергій Кузнецов розповів про "убитий" сезоні в ужгородській "Говерлі"

Український нападник Сергій Кузнецов розповів про "убитий" сезоні в ужгородській "Говерлі"

Український нападник Сергій Кузнецов розповів про "убитий" сезоні в ужгородській "Говерлі", травму і відновлення, десятимісячну заборгованість по зарплаті і своє майбутнє у футболі.

- Сергію, як здоров'я і самопочуття, і, звичайно ж, настрій?

- Дякую. Поправляюсь, займаюся постійно в залі, в басейні, "велосипед" кручу. Сподіваюся, вже в найближчому майбутньому приступлю до тренувань на полі. Так що все йде, як іде. Просто після такої травми для відновлення потрібен час.

- Трапився рецидив старої травми, або після відновлення в кінці року від отриманого ще влітку на тренуванні ушкодження, заробили нове?

- Нової травми, слава Богу, не було. Я відновився після річної травми перед Новим роком. Брав участь у зборах. Потім побував на перегляді в "Дебрецені". А повернувшись, поїхав з "Говерлою" на збори до Туреччини, готувався з командою. Але там мабуть ми поквапилися з прийняттям рішення про повернення на поле. Тому, трапився рецидив. Не треба, напевно, було так рано виходити на поле. Ось і довелося по другому колу звертатися до медиків і робити всі процедури.

- Виходить, сезон вийшов, м'яко кажучи, трохи невдалим ...

- Та не те слово! Навіть уявити собі не міг, що він вийде в усіх відношеннях ось таким важким.

- Була інформація, що лікуватися і відновлювати здоров'я вам знову довелося за свій рахунок...

- Ну, на жаль, скажу, що все у нас дуже сумно. Не беруся стверджувати, як із цим справи в наших топ-клубах, але в інших командах - дуже і дуже сумна ситуація. Ось, наприклад, в моєму випадку "Говерла" мало того, що ні в чому не допомогла ні разу, так ще й вдруге я за свій рахунок літав. Однак клуб не розрахувався з клінікою і за першу операцію. Та постійно пише листи і мені, і клубу, погрожує судом, а може вже подала позов до судових інстанцій.

У мене, думаю, як і в голові будь-якої нормальної людини не вкладається, як таке може бути. У мене просто навіть немає слів! Але ще ж і зарплати не платять. Я взагалі дивуюся, як цей клуб отримав атестат для участі в наступному чемпіонаті. Це взагалі нонсенс! Я просто дивуюся, для чого такі клуби потрібні в чемпіонаті країни. І як може клуб отримати атестат, коли він по 14 місяців не виплачує гравцям зарплату. Мені 10 місяців не платили ... У нас футболістів, втім, як і у вас або будь-якого іншого громадянина країни, ніхто не питає і не дає відстрочки по платежах за газ, електроенергію чи комунальні послуги лише тому, що на сході країни проблеми. Ніхто нікому не робить поблажок. Так і клуб, якщо підписує гравця, значить бере перед ним якісь зобов'язання. Чому він не виконує їх, а шукає причини, на які можна послатися?

Як на мене, так скажіть чесно уболівальникам, хлопцям, нашим сім'ям: "Все, ми не можемо, немає грошей. До побачення!". І виплатите те, що комусь щось винні. І це було б правильно. Нехай грає інша команда, де будуть люди готові платити хоч і менше, але зате стабільно. Вважаю, це було б правильно і чесно по відношенню до всіх. А так клуб нікому нічого не платить, набирає по 20 орендованих футболістів, яким свої клуби виплачують зарплату. І що? Ніякої боротьби від такого клубу не може бути. Ця команда існує чисто для галочки. Так нехай на її місці буде якийсь самобутній клуб зі своїми гравцями, своєю інфраструктурою, який в іграх буде битися, боротися. Це буде і для чемпіонату цікаво, і для футболістів, і для тих же топ-клубів, які будуть відчувати хоч якесь опір.

А так, набрали орендованих: то їм можна грати, то не можна. От був би я вболівальником такого клубу, за кого мені приходити і вболівати, якщо на поле виходить лише пару чоловік, які на контракті в цьому клубі? І я не знаю, чим керується Федерація, атестаційна комісія, допускаючи такі клуби до змагань?

Такими своїми діями вони просто вбивають український футбол. Адже у "Говерли" є ще борги перед тими іноземцями, які грали рік тому і пішли, нічого не отримавши (не знаю, кому вони там ще повинні), плюс ми ... А Федерація покриває це. Звичайно в клубі, бачачи ситуацію, а також переконуючись, що нічого, крім якихось дріб'язкових штрафів, їм не загрожує, ніколи не будуть платити. Ось і використовують футболістів з користю безкоштовно.

Тому нічого не залишалося, як відстоювати свої інтереси. Я, наприклад, не бачачи виходу і не вірячи футбольним інстанціям, бо стільки не виконаних їх рішень вже накопичилося, подав з юристами позов до клубу в загальний суд. Сподіваємося, що хоч там допоможуть. Так не можна, щоб це свавілля тривало постійно.

- Чи вплинуло це якось на на керівництво клубу?

- Сумніваюся. Розумієте, вони не реагують, не зв'язуються. Сам дзвониш - не беруть трубку. Вони навіть не утрудняються поговорити з людьми. Не знаю, може треба звертатися ще в УЄФА і ФІФА, щоб натиснули на нашу Федерацію.

- Контракт з "Говерлою" був підписаний на один рік. Як зараз розгортаються події?

- Контракт був підписаний до кінця травня. Уже закінчився. Але заборгованості по зарплаті висять. Так що навіть не знаю, що вам сказати. Чекаємо. Можливо, якось загальний суд допоможе щось вирішити ...

- По суті, ви вже вільний агент?

- Так.

- І які подальші плани? Чи не збираєтеся вішати бутси на цвях після відновлення?

- Загадувати поки складно. Звичайно, якщо, дай Бог, дозволить здоров'я, а я маю на увазі, що повністю відновлюся після травми, і не буде ніяких больових відчуттів, адже в іншому я себе чудово почуваю, то буду пробувати, незважаючи на те, що стільки пропустив, повернутися на поле. Думаю, форму можна набрати протягом місяця-двох. Тому сподіваюся ще пограти і порадувати уболівальників.

- Ви зараз в Ужгороді?

- Ні, я перебуваю вдома, в Одесі. В Ужгороді ж треба знімати житло, платити за нього. А будинок є будинок. Та й умов для відновлень таких, як в Одесі - море, басейн, пляж, пісок, в Ужгороді немає ... А раз клуб не допомагає спортсмену в необхідному відновленні (мається на увазі, що треба кожні 2-3 місяці з'їздити в клініку в Італію, де робили операцію, до професійних реабілітолога), а у мене самого таких можливостей немає, доводиться робити це в автономному режимі: те, що знаю, те, що вмію, - тут, вдома.

- І все-таки, чи велися з вами якісь попередні розмови з прицілом на працевлаштування після відновлення?

- Ви знаєте, розмови завжди присутні. Є наставники, які добре мене знають по спільній роботі. Тому - є варіанти, але немає ніякої конкретики. Однак для мене найголовніше зараз - це добре відновитися. І, маючи гіркий досвід, не хочу в цьому питанні квапити час і події. Думаю, до серпня-вересня я остаточно відновлюсь і зможу в повну силу тренуватися. І тільки тоді вже буду конкретно спілкуватися з тренерами команд на теми продовження футбольної кар'єри. А вийшовши на поле, з великим задоволенням віддам грі все, на що здатний, все, що вмію. Тому що, знаєте, після того, що сталося, навпаки, величезне бажання повернутися на поле і грати. Скучив дуже за улюбленою грою, незважаючи на якісь сторонні проблеми. Так що дуже сподіваюся, що знайду собі ще команду.


Віце-президент ужгородської "Говерли" Олександр Шуфрич у своєму Twitter відреагував на інтерв'ю екс-нападника закарпатської команди Сергія Кузнецова.

"Ось хто-хто, а Кузнєцов мовчав би. Зіграв 1.5 тайму, випросив у клубу дороге лікування, а потім" зламався "на перегляді куди його не відпускали", - написав у Twitter Шуфрич.


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 674 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: