Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Лобда" здобуває "Кубок журналіста Закарпаття"
23:48
"Лобда" здобуває "Кубок журналіста Закарпаття"
Дебют команди сайту "Лобда" на турнірі журналістів виявився більш ніж вдалим.

3 червня, у залі №1 ужгородського спорткомплексу «Юність» зібралися мас-медійники. Напередодні професійного свята журналісти традиційно визначали хто кращій у футболі.

Ідея проведення турніру масс-медіа належить відомому спортивному журналісту краю Василю Гаджезі. Турнір присвячений пам’яті видатних закарпатських футболістів Карла Олага та Дмитра Калинича, які першими почали готувати матеріали для ЗМІ про футбольні події краю.

У ХV турнірі взяли участь пшість команд: «Карпаті ігоз со», ТРК «Тиса», «Лобда», збірна медійних підрозділів УжНУ, збірна журналістів Берегова та «Спорт тайм». Організатором турніру традиційно виступили обком профспілки працівників культури (голова Наталія Товтин), Федерація футболу Закарпаття (голова Іван Дуран), Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів (Дмитро Воробець) та Закарпатське обласне відділення НОК (голова Іван Риляк).

Команди були поділені на дві групи. У групі А тривала надзвичайно запекла боротьба, оскільки тут зібрались досить такі рівні суперники. Саме тому перші два поєдинки завершились нічиєю 1:1 - медійники з Тисою та Тиса з Спорт таймом. В останній грі групи представники університету зуміли здолати міцну команду Спорт тайму, яка була укомлектована не лише журналістами (Бізяєв - гравець ФК "Ракошино", Бібіков - дитячий футбольний тренер).

В групі Б Лобда по черзі розібралась з берегівськими командами. У першій грі завдяки дублю Романа Сенишина перемогли збірну журналістів Берегова. В другій грі досвідчена команда «Карпаті ігоз со» дуже довго тримала ворота на замку і лише ближче до завершення матчу пропустила чотири голи, забивали: Михайло Шовш, Роман Сенишин, Тарас Галушка та Рудольф Балажинць. У битві за другу сходинку у групі Берегово мінімально переграло Карпати - 1:0.

У першому півфіналі Лобда святкувала перемогу над минулорічним чемпіоном ТРК Тиса 2:0. Відзначились Олександр Гряділь та автогол захисника телевізійників. В іншому півфіналі берегівці досить несподівно повели в два мячі, але команда Володимир Тарасюка зібралась з силами і змогла за тридцять секунд до фінального свистка зрівняти рахунок 2:2. У серії пенальті сейв граючого тренера Тарасюка вивів команду медійних підрозділів УжНУ до фіналу.

Розподіл місць з третього по шосте визначався пробиттям шестиметрових. Спорт тайм перестріляв Карпати 4:3 і зайняв пяту сходинку. Тиса була точнішою за Берегово 3:2, і за ними бронза.

У фіналі команди довго не могли забити, граючи обережно в захисті. З середини гри почали виникати серйозні моменти. Лобда зуміла повести в рахунку, коли Балажинець, після пасу від Шовша, реалізував один із своїх багатьох ударів. Та за декілька хвилин Ліб зрівняв рахунок, замкнувши подачу на дальній стійці. Основний час так і не виявив переможця, тож гравців чекала серія пенальті. Всі три удари футболістів Лобди були точними, а от третій удар медійників Балажинець зумів відбити. Таким чином, команда сайту Лобда дебютує на турнірі журналістів з перемоги.   

Переможний склад Лобди: воротарі Анатолій Костюх та Яромир Лобода; гравці у полі - Тарас Галушка, Рудольф Балажинець, Роман Сенишин, Олександр Гряділь та Михайло Шовш.

Було названо й кращих гравців в амплуа:

воротар – Володимир Тарасюк (команда медійників УжНУ);
захисник – Валерій Макара («Берегово»);
нападник – Рудольф Балажинець («Лобда»);
гравець – Роман Сенишин («Лобда»).

Крім того призи отримали найдосвідченіший футболіст Саболч-Арпад Нігріні («Карпаті ігоз со») та Олександра Терембець як «Міс футболу журналістики» (Тиса-1»).

На урочистому закритті змагань переможці, окрім кубків та грамот отримали також і грошові винагороди, а усі учасники – призи від організаторів.

Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1334 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: