Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Лучки" вдома прагнуть бути Великими
08:30
"Лучки" вдома прагнуть бути Великими
Про "колоскове дербі" на Мукачівщині дізнавайтесь першими на Lobda.at.ua.

Після прибуття на головну футбольну арену великолучківської громади я помітив досить якісне, як для районного рівня, футбольне поле. Можливо далося взнаки й те, що це перший домашній матч, та все ж газон виглядає в сотні разів краще, ніж та важлива (в разі аварій у Ракошині) об’їзна дорога, якою я дістався сюди, частково на своїх «двох» та трохи на авто з порядними парубками з Мукачева та Нових Лучок, за напрямком із Ракошинського Кайданова через Домбоки. Там транспорт змушений призупинятись біля кожної ями (а їх безліч), щоб далі не штовхати. Якщо команди їхатимуть на виїзд цим шляхом, то за шкідливість їм треба видавати, як мінімум, молоко.

Щодо статусу самого двобою, то господарі підійшли до нього як діючий чемпіон, а один із кращих футбольних колективів південної Мукачівщини  «Дерцен» повернувся в районні змагання з дуже амбіційним складом. Не дивно, що на трибунах можна було побачити вже історичну постать новітнього мукачівського футболу Анатолія Нурієва, про феєрії якого в «Минаї» наш сайт згадував неодноразово. Його земляки намагались показати все найкраще, тому поєдинок вийшов досить жорстким із десь п’ятіркою ушкоджень ніг гравців, однак до жорстокого йому не давала дійти присутність поліцейських та заступника голови районної федерації Віктора Шварца. 

Окремі відрізки першого тайму пройшли за різних погодніх умов. Кілька стартових хвилин було сухо й дещо спекотно. Далі трохи накрапало, що створило казкові умови для гри. А перед перервою суттєво залило за комірці. Як почувались, так і роззабивались, – подумалось ... відбулось. Велика активність господарів проти вилазок суперника й першого обвідного удару Цанька повз праву стійку. Юрко Луца відповів схожим пострілом. «Кампов і компанія» частенько ловили швидких Варгу, Теличка й Лукандія в офсайдні пастки. Натомість, проти флангового наступу, особливо зправа від Лукандія, не мали спасіння. Та замкнути паси звідти в центрі партнери Івана не могли. 

Утім, якісний простріл зліва Пфайфера змінив розклад сил, бо Теличку метрів із п’яти було важко не влучити – 1:0. Юрій Луца метрів із сорока влучив зі штрафного. Бідзіля відбив, та Варга додав із меж карного майданчика – 2:0. Двічі в одній атаці «стріляв» Варга. Здавалось гості загасили полум’я власної розгубленості, та Лукандій вчасно змістився з фланга й із лінії воротарського майданчика вколотив під поперечину – 3:0. Не встигли оговтатись, як захисники та воротар гостей «подарували» Теличку шанс оформити дубль, чим капітан господарів скористався – 4:0. 

Через деякий час дерценівці, за рахунок активних дій Годака та Химинця, змусили суперника нервувати. Зварич метрів з 30-ти намагався реваншуватись, та Мартин кращим сейвом нівелював ці зусилля. Також Віктор не раз стрибав у ноги Юрію, коли того намагались вивести віч-на-віч. Та далі, можливо з причини посилення дощу, він помилився в рамці й цей же  нападник гостей із кількох метрів скоротив розрив – 1:4. Гості продовжили використовувати «мокроту-сироту», коли Кампов пробив зі штрафного в поперечину, а Кидисюку дали можливість додати м’яч ударом головою в правий кут – 2:4. Варга у відповідь непогано подав зі стандарту з правого флангу, та Клим, Першаков і Балог не змогли скористатися кількісною верховою перевагою три-в-один над Камповим. 

Другий тайм продовжили жорстко, на зустрічних курсах і за ще більшої зливи. Кидисюк пробив з 22-х метрів і м’яч небезпечно, рикошетом, полетів поруч із ближнім правим верхнім кутом. Майора по центру виводили на ворота, та Еріка випередили, а потім Химинець добре віддав із правого флангу на Зварича, та Юрія нейтралізували. Петрук із права подав на Майора, а Ерік приклався ударом боком, та не в рамку, а вийшов силовий пас на Фенчака, який головою спрямував під поперечину. Бідзіля видав кращий сейв і відбив. Далі Василь відбив і сильний удар Варги. Фенчак прострілив зправа на Майора. Рикошет підкорегував постріл Еріка в правий кут, та Бідзіля неймовірно врятував своїх. Перед фінальним свистком партнери видали чудо-пас на самого Івана й той підсумував розгром, ювелірно спрямувавши поліуританову кулю під ліву стійку – 5:2.    


Арбітр – Вадим Шварц

23 серпня, стадіон «Колос» – головна арена Великолучківської громади, хмарно, дощ, + 19 градусів, 130 глядачів

«Колос» Великі Лучки – «Колос» Дерцен – 5:2 (4:2)

Голи: Теличко, 15, 23, Варга, 17, Лукандій, 21, Фенчак, 90+3– Зварич, 34, Кидисюк, 40.

«Колос» Великі Лучки: Віктор Мартин, Юрій Цифра (Юрій Голод, 79), Василь Луца, Вільгейм Пфайфер, Юрій Луца (Ерік Майор, 65), Віталій Першаков, Владислав Клим (Іван Фенчак,54), Юрій Варга, Дмитро Теличко, Іван Лукандій, Василь Балог.
Запасні: Володимир Бабич, Іван Делеган, Микола Петрук, Валерій Грецеровський, Іван Фенчак, Федір Луца.
тренер – Іван Козарь.

«Колос» Дерцен: Василь Бідзіля, Сергій Кампов, Роман Неделюк, Олександр Гербер, Владислав Шпер (Костянтин Катрасов, 30), Едгард Гелмеці, Олег Кидисюк, Микола Годак, Микола Цанько, Ерік Химинець, Юрій Зварич.
Запасні: Михайло Бідзіля, Мілан Дюрдь, Віктор Телінгер, Кирило Кімірін, Максим Гудима, Антон Калинич, Крістіан Решко, Михайло Кізман.
тренер – Костянтин Катрасов.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 703 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: