Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Луг» вигриз щасливий квиток до півфіналу
17:25
«Луг» вигриз щасливий квиток до півфіналу
Репортаж про найконкурентніше протистояння чвертьфінальної стадії престижніших обласних змагань.

«Луг» вигриз щасливий квиток до півфіналу Ще один чвертьфінал на стадіоні в Заріччі виявився, як і передбачалось, дуже рівним. У ньому фактично визначали кращу верховинську районну команду Закарпаття. Перевагою кращого клубу Рахівщини була більша ігрова практика на груповій стадії. Гравці кращого клубу Воловеччини «Спарти» розуміли всю серйозність опонентів, тому прибули на стадіон раніше, щоб придивитись до «зеленого килиму», де мали відвоювувати право потрапити до четвірки кращих районних команд Закарпаття.

Поєдинок пройшов за незначної переваги у володінні м’ячем «Спарти», яка також завдала на один удар більше – 12:11, в понад півтора рази перевершила опонентів за влучністю (75 % проти 45.5 % у підопічних Пруця) та показала трохи кращий відсоток ударів, які носили суттєву небезпеку для чужих воріт (58.3 % проти 54.5 % у гравців «Луга»).

Що стосується окремих таймів, то в першому команда з Волівця помітно переважала суперника у володінні м’ячем, а в другому «Луг» трохи перехопив ініціативу в цьому компоненті. При цьому, в  другій половині матчу обидві команди менше пробивали по воротах: «Спарта» завдала майже в півтора рази менше ударів, а «Луг» взагалі зменшив кількість своїх пострілів майже в два рази. Утім,  команда з Рахівщини трохи покращила свою влучність (50 % проти 42.9 % в 1-му таймі). Хоча клуб із Волівця й зменшив точність своїх ударів майже в півтора рази, та все ж, і в 2-й половині гри, випередив за цим показником суперника (60 %). Відсоток загрози від ударів «Спарти» в другому таймі впав у порівнянні з першим не набагато менше, ніж у два рази. При цьому «Луг» покращив цей показник у другій половині на порядок більше ніж у півтора рази.

У першому таймі команди створювали суттєву паніку захисту суперника після навісів із флангів з гри та з кутових ударів. Перша небезпека виникла на 10-й хвилині, коли після навісу з кутового справа воротар рахівців у пожежному режимі виніс м’яч кулаком  фактично з голови одного з нападників. Та його підхопив Райчинець і поцілив під поперечину. Голкіпер «Луга» кулаком перевів на ще один кутовий.

«Луг» відповів не меншою гостротою через вісім хвилин, коли на завершенні атаки правим флангом один із форвардів цілив у ближній кут, та м’яч на щастя для Кислякова, що не реагував, полетів із зовнішньої сторони стійки. Його візаві пощастило менше. У одній із наступних аналогічних атак правим флангом партнери вивели на ударну позицію Райчинця, який влучив під ближню стійку. Лота в падінні, з останніх сил, намагався відбити, та круглий, сковзнувши від рукавичок, влетів у сітку – 1:0.

Не встигли номінальні господарі як слід зрадіти перевазі, як отримали швидку контратаку, за наслідками якої Зеленчук виходив на воротаря. Захиснику, який біг услід за Василем нічого не залишалось як усім корпусом навалитись на форварда і покласти його на газон в межах одинадцятиметрової позначки, на яку без вагань і вказав Гала. Зейналов із точки, на замасі, поклав Кислякова в лівий, а сам закинув круглого в правий кут воріт – 1:1.

Через чотири та девять хвилин «спартанці» двічі прорвались по центру. У першій атаці пробивав Фулитка. М’яч, рикошетом від захисника, підступно стрибаючи полетів у кут. Воротар не без проблем відбив і з другої спроби забрав круглого до рук. У другому епізоді було ще гостріше. Партнери вивели на воротаря Райчинця і той з 12-ти метрів розстрілював ворота. Лота продемонстрував свій найкращий сейв у грі і відбив.

На 42-й хвилині прямим ударом зі штрафного з 25-ти метрів Кислякова потурбував Романюк. Воротар «Спарти» зреагував. Через три хвилини ще один аналогічний стандарт із 40-ка метрів заробив Зеленчук. Його партнер гостро навісив у штрафний майданчик. М’яч полетів повз кількох гравців «Луга», які намагались замкнути передачу ударом головою.

Початок 2-го тайму пройшов у в’язкій боротьбі без суттєвих небезпек. Незначна загроза з кутових відбувалась тільки від «Спарти», які також доволі непогано ловили опонентів у офсайд. На 63-й хвилині команда з Волівця прорвалась по центру. Мадяр ударом з льоту цілив під ліву стійку. На щастя для воротаря, круглий полетів повз ворота. Через дві хвилини дзеркальна атака у відповідь через центральну зону завершилась сильним ударом поруч зі стійкою від Нямищука. 

У одному з наступних єдиноборств Мадяр отримав другу жовту і залишив поле достроково, змусивши свою команду захищатися з останніх сил. Партнери доволі успішно з цим впорались. Винятком була 74-та хвилина, коли невдало зіграв один із «спартанських» захисників. Наслідком стала швидка атака, яка завершилась ударом Мандзюка в дальній правий кут. Воротар не без зусиль зреагував.

Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию. Довелося пробивати серію післяматчевих пенальті. Першою осічку дала команда з Волівця та згодом вирівняла рахунок. Однак, фортуна все ж посміхнулась «Лугу», який вийшов до півфіналу. На нього очікує сильніший опонент «Сузіря», яке вже набуло статусу одного з фаворитів змагань.  
 

Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Василь Готько, Василь Зайтлер
Делегат ФФЗ – Йосип Шитєв
 
с. Заріччя, стадіон «Колос», 100 глядачів
 
«Спарта» Воловець – «Луг» – 1:1 (по пенальті – 5:6)

Голи: Райчинець, 26 – Ісмаїлов, 29 (з пенальті)

 «Спарта»: Сергій Кисляков, Іван Балан, Василь Матяш, Анатолій Хмельницький, Олег Фоменко, Роман Цицик, Василь Грига, Олександр Лозинець, Сергій Глива, Віталій Райчинець, Михайло Фулитка.
Запасні: Олександр Мадяр, Михайло Лозинець, Іван Дербаль, Ігор Басараб, Ігор Климович.
Тренер – Василь Матяш.

«Луг»: Йосип Лота, Василь Зеленчук, Василь Нямищук, Василь Романюк, Анатолій Мандзюк, Ярослав Зеленчук, Йосип Мачик, Андрій Піцура, Нізамір Ісмаїлов,  Віталій Новиков, Петро Пруць.
Тренер – Петро Пруць.

Вилучення: Мадяр, 68.
 Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1134 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: