Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Малою кров’ю, тому й мінімально
10:16
Малою кров’ю, тому й мінімально
Про те, як «Бужора» вдруге затьмарила першолігове лінцівське світило, дізнавайтесь далі.

Малою кров’ю, тому й мінімально У минулому році Білак привів іршавців до здобуття двох найпрестижніших трофеїв області з футболу – чемпіонства у вишці та суперкубку Закарпаття. Не вдалось тільки перемогти в кубку Закарпаття 2020 року, в якому тоді довелось грати серед тижня й це суттєво розосереджувало увагу. В цьому червні-серпні можна сконцентруватись на одному турнірі та грати на рідному «Авангарді», що додає оптимізму іршавським фанам. На старті матчу  гравці «Зірки» намагались відповідати атакою на атаку, та все ж наступ «бужорців» був гострішим, бо активними були Івашко, Качур, Веждел та Яцкулинець. Підступно пробив Івашко з позиції перед правим краєм штрафного майданчика, метрів із вісімнадцяти, повз дальню стійку. Чульба відповів відчайдушним пострілом метрів із сорока також лівіше від воріт. 

Трохи згодом атака «Бужори» по центру. Івашко віддав на Яцкулинця й той влучно пробив метрів із сімнадцяти, та не так сильно, як міг би. Лагоцький зреагував. Ближче до середини тайму, на 25-й хвилині, триходівка по центру з використанням коротких передач і віддавали на Яцкулинця. Страж воріт Лінців Анатолій вибіг уперед і ліквідував небезпеку. Далі на подачу зліва, метрах в десяти від чужих воріт, відгукнувся Качур, та воротар «Зірки» зафеєрив на виході й на якусь мить випередив Івана й знову врятував своїх від суттєвого загострення. Та після наступної атаки суперника й він був безсилим щось зробити. Веждел якісно пробив із лівого флангу й змусив Лагоцького відбивати й інших суперників відчайдушно виносити, та недалеко. Івашко підібрав і метрів із дванадцяти додав під ліву стійку – 1:0. 

Трохи згодом дві атаки «баш-на-баш». Турецький опинився на вістрі наступу й отримав хорошу передачу з правого флангу, та один із захисників на якусь мить випередив Владислава й виніс подалі. У відповідь господарі знайшли попереду Качура, який метрів із п’ятнадцяти пробив повз ліву стійку. 

На 35-й хвилині Веждел віддав уперед на правий край штрафного майданчика на Бандуровича, який виконав гострий удар-подачу на дальню стійку, та Качуру було важко замкнути й м’яч вилетів за ворота. Через кілька хвилин Ломага віддав уперед на Веждела, а Іван знову віддав на праву частину карної зони на Івашка. Ерік прострілив на Яцкулинця, та від того винесли на кутовий. На 41-й хвилині після подачі з кутового Олександр Лукачина, Обдирко та Чульба активними діями змусили опонентів занервувати й порушити правила в штрафній поштовхом у спину. Лофинець показав на позначку. Волошин обманним рухом змістив воротаря вправо, а сам пробив у ліву частину воріт – 1:1. 

Господарі могли відновити перевагу до перерви, коли Івашко вирізав діагональну передачу з правого флангу на ділянку перед протилежною частиною штрафного майданчика на Веждела, який був на межі офсайду. У Абеля не було в наявності ситеми ВАР, тому він дозволив Івану кілька варіантів завершення, серед яких навіть вихід на воротаря, та той замешкався й захисники ціною надзусиль винесли.   

Другий тайм почався на зустрічних курсах, але господарі намагались відповідати на одну атаку суперників кількома своїми. На 52-й хвилині Яцкулинець зробив перехоплення на лівому фланзі, метрах у тридцяти від воріт, залишив позаду двох опонетів і метрів із восьми пробив у ближній кут. Лагоцький відбив і його партнери винесли. Через дві хвилини Веждел зробив простріл із ліва в карну зону на Івашка, та Коштура зумів в пожежному режимі винести. За мить триходівка зліва за участю Росула, який віддав поперечний пас на Бандуровича, а Іван переадресував у штрафний майданчик на Яцкулинця. Сергій намагався пробити, та Лукачина в останній момент виніс на кутовий. Ще через чотири хвилини Яцкулинець поборовся, на межі фолу, за м’яч метрах у двадцяти п’яти від чужих воріт віддав на Бандуровича. Іван переадресував на лівий фланг на Росула й Василь виконав подачу звідти на Яцкулинця, що вже змістився в центр чужої карної зони й був готовий завершити епізод із хорошої ударної позиції метрів із шести, та Лагоцький вибіг і на якусь мить випередив Сергія й забрав на лінії воротарського майданчика. У відповідь Романко віддав уперед на Костика на ділянку перед лівим краєм штрафного майданчика й Ярослав у боротьбі з Боговичем намагався загострити метрах у двадцяти від воріт, та Русин вибіг і виніс від нього м’яч. 

На 73-й хвилині Росул поборовся в центральному колі й віддав на Бандуровича. Іван пробив метрів із тридцяти восьми й м’яч підступно, бо рикошетом від Чульби, та все ж вилетів на кутовий. Чізмар подав на ділянку перед лінією перед воротарським майданчиком, де були Бандурович та Мідянчик. Лагоцький зумів забрати м’яч майже з голови від другого з них, який намагався замкнути. Потім ще одна подача з кутового Чізмара в ту ж зону, та Лагоцький знову випередив кількох опонентів і кулаками виніс. 

На 79-й хвилині двічі пробивали господарі, бо по черзі приклались до м’яча Орос та Міговк із ділянок перед лівим та правим краєм воротарського майданчика відповідно, після спочатку пасу Бандуровича й потім прострілу Чізмара. Михайло навіть влучив у правий нижній кут. Лагоцький зумів відбити. Та після наступного прострілу зліва «зоряні» залишили без нагляду Бандуровича, що пробив із позиції, що трохи правіше від одинадцятиметрової позначки, й влучив під ліву стійку без шансів на відбиття – 2:1. 

Через чотири хвилин Орос заробив право на штрафний метрах у двадцяти від воріт. Веждел пробив з напрямком у лівий кут, та не долетів і Орос опинився на добиванні, та ударом із ходу зблизька спрямував повз стійку. Чульба у відповідь подав на ділянку, що трохи лівіше від одинадцятиметрової позначки, та Русин вибіг і бачив, що нікому не вдавалось дотягнутись, щоб замкнути, тому дав м’ячу вилетіти за межі поля. На 87-й хвилині Веждел віддав чудовий дальній пас на Ороса, та Василь довго приймав ріщення метрах у восьми від чужих воріт і Чульба ціною ушкодження виніс від нього практично з ударної ноги на кутовий. Після подачі з кута Мідянчик скинув під удар Оросу, що в боротьбі з двома опонентами не зміг пробити. Ще за мить Міговк віддав на Ороса й Василь влучно пробив із відскоком від газону в правий кут. Лагоцький змістився й забрав. Далі Росул віддав уперед на Бандуровича, а Іван прострілив у центр штрафної на Ороса, та Василь вагався й дозволив Обдирку й Анатолію Лукачині вибороти м’яч. Перед фінальним свистком Ярослав Костик влучно пробив метрів із чотирнадцяти у відповідь, та Русин зреагував.  


Арбітр – Віталій Лофинець
Асистенти – Олександр Абель та Олександр Сташко
Делегат ФФЗ – Василь Козик

4 липня, м. Іршава, стадіон «Авангард», ясно, + 22 градуси, 800 глядачів

«Бужора» Іршава – «Зірка» Лінці – 2:1 (1:1)

Голи: Івашко, 29, Бандурович, 80 – Волошин, 42 (пен.)

«Бужора»: Василь Русин, Роман Мідянчик, Іван Качур (Іван Чізмар, 37), Ерік Івашко (Михайло Міговк, 62), Василь Росул, Іван Бандурович, Андрій Ломага, Анатолій Богович, Сергій Яцкулинець (Василь Орос, 73), Іван Веждел, Юрій Сінкін (Едуард Ковтонюк, 46). 
Запасні: Антон Феєр.
тренер – Іван Білак

«Зірка»: Анатолій Лагоцький, Євген Обдирко, Юрій Чульба, Анатолій Лукачина, Юрій Коштура (Олександр Бордаш, 85), Деян Пеца, Владислав Турецький, Олексанндр Лукачина, Ярослав Костик, Станіслав Костик (Василь Рущак, 62), Мирослав Волошин (Анатолій Тотін, 74).
Запасні: Дмитро Кривенко, Ростислав Фрінцко, Михайло Романко. 
тренери – Олександр Пеца та Михайло Костюк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 566 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: