Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Маріо Жардел провів виставкову гру у Кідьоші (ФОТО)
16:23
Маріо Жардел провів виставкову гру у Кідьоші (ФОТО)
У неділю, 27 травня, на стадіоні Кідьоша вперше в історії Берегівського району пройшла міжнародна товариська гра за участі бразильських футболістів.

Маріо Жардел провів виставкову гру у Кідьоші (ФОТО)
Грали футболісти Кідьоша і ветерани Бразилії. Об’єднана команда ветеранів футболу Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро в рамках турне по Європі зіграла дев’ять товариських ігор, а останню провели в селі Кідьош Берегівського району. Основу команди складають колишні футболісти, які виступали в професійних клубах Бразилії, Бельгії, Голландії, Португалії, Іспанії та Туреччини.
 
Ця неординарна подія викликала велику зацікавленість у вболівальників, які прийшли на сільський стадіон. Гра розпочалася з правом першого удару п’ятирічного Арона, сина президента ФК «Кідьош» Бейло Дерцені. А далі розпочався матч. Майстерність бразильців викликала захоплення численної аудиторії вболівальників. Гру коментував відомий берегівський коментатор Володимир Балацький (Піткін), який перетворив гру у справжнє шоу. Поєдинок завершився нічиєю – 1:1. А далі на поле привітатись із знаменитими бразильськими футболістами вийшли вболівальники. Бразильці люб’язно погоджувалися на фото з усіма бажаючими.
 
А потім гості влаштували справжнє музичне шоу, яке перейшло в танці з місцевими дітьми. Особливо в танцях відзначився Маріо Жардел – володар Золотої бутси, колишній гравець «Порто», «Спортінга», «Галатасарая».
Футбол за участі бразильських футболістів видався на славу. Ті, хто прийшов на стадіон, отримали хороший настрій і задоволення. І за це всі були вдячні керівникам футболу Кідьоша, адже саме їм, уперше в історії Берегівського футболу, мешканці району змогли наживо побачити футбол в виконанні відомих майстрів шкіряного м’яча.
 
А що таке село Кідьош? Це маленьке село в п’яти кілометрах від Берегова. Історія футболу села розпочалася в 2011 році, коли місцевий футбольний колектив уперше взяв участь у першості району. У селі не було навіть футбольного поля стандартних розмірів. Зараз воно є. Є роздягальня, гаряча і холодна вода. У приміщення роздягальні приємно увійти, адже відразу відчувається футбольна атмосфера. Як і нині, так і тоді у руля команди стояли Бейло Дерцені, Чобо Чотловш, Отілло Товт, які змогли об’єднати мешканців села із метою створення команди. Говорити про участь команди в першостях і чемпіонатах району не варто. Головне інше. Нині, коли футбол в районі поступово зникає, команда цього маленького села, яке налічує кілька сотень мешканців продовжує свої виступи в чемпіонаті. Нема команд в селах, які мають піввікову історію. Нема команди навіть в районному центрі – Берегові. Звичайно, на перший погляд цьому є пояснення та причини. Місто та найбільші села району не змогли утримати команду, а маленький Кідьош зміг. І навіть зіграти із професійними футболістами Бразилії. Підсумовуючи, можна згадати вислів: «У бажання тисяча можливостей, в небажання – тисяча причин».
Федерація футболу Берегівського району
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 811 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 stef  
0
Мені одному здалося що цей Жардел, якийсь і не зовсім Жардел?

الاسم *:
Email *:
كود *: