Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Металіст" перемагає в Ужгороді
22:54
"Металіст" перемагає в Ужгороді
Недільну програму матчів 17-го туру Першої ліги закривала гра в Ужгороді, де місцева команда приймала харківський Металіст.

Перед стартом поєдинку здавалося, що в цьому протистоянні абсолютно немає жодної інтриги, адже головний аутсайдер чемпіонату грав на своєму полі проти лідера турнірної таблиці та основного фаворита сезону, який до того ж знову набрав хороший хід. Команда Олександра Кучера виграла три матчі поспіль, у тому числі вибила Колос із Кубка України.

Підопічні Богдана Блавацького, у свою чергу, програли два останні матчі у рамках Першої ліги. Спочатку Ужгород поступився Олімпіку, а потім не зумів взяти очки у поєдинку з Прикарпаттям. Очевидно, що господарі майбутньої гри перебували не в найкращому настрої і нічого хорошого не чекали від нового матчу. Ще б пак – найрезультативніша команда чемпіонату приїхала в гості до колективу, який пропустив найбільше голів у чемпіонаті.

Вже на старті гри Металіс створив кілька гарних атак, одна з яких завершилася ударом Пейшоту, але Готра впорався з першою загрозою в матчі. Ще за кілька хвилин здалеку стріляв Балулі – повз ворота. Харків’яни очікувано забрали м’яч під свій контроль, у команди активно працювали обидва фланги на початку поєдинку і перевага гостей не викликала жодних сумнівів. Господарі також погодилися на такий сценарій, грали другим номером і чекали на свій шанс втекти в контратаку.

Підопічним Кучера не вдалося забити швидкий м’яч, а до середини першого тайму гра зовсім трохи заспокоїлася. Ужгород майже не розкривався і намагався насамперед надійно грати біля своїх володінь, і така гра суперника серйозно ускладнила завдання Металісту, який часто й багато володів м’ячем, але довгий час не створював моментів. Згадується удар Сарапія, заблокований захисником, а також постріл з-за меж штрафного майданчика від Романюка – точно в руки Готрі. Небезпечно після класного зміщення з флангу пробивав Ріаскос – поряд зі штангою, ще один шанс мав Пейшоту, але після його удару головою м’яч пролетів над поперечиною.

Ужгород навіть за такої явної переваги гостей не змінював свій план на гру і продовжував терпіти, лише зрідка вибігаючи в атаку невеликими силами. Здавалося, гол у ворота господарів давно назріває, але погана реалізація підводила Металіст у першому таймі, особливо коли Ріаскос не зумів замкнути простріл Танчика з правого флангу. А відкрили рахунок у матчі харків’яни після стандарту! Балулі заробив перспективний штрафний і, незважаючи на пристойну дистанцію, зважився на дальній удар і не прогадав, зарядивши точно під перекладину – 0:1! Шикарний м’яч у виконанні француза. За хвилину легіонер Металіста зробив ще одну спробу, але цього разу з його ударом упорався голкіпер.

Друга половина зустрічі розпочалася ще з одного удару від Балулі і знову Готра успішно вступив у гру. Після перерви Металіст продовжив грати першим номером і все-таки різниця в класі між командами далася взнаки тому що жодні тактичні зміни Ужгорода не вплинули на перебіг гри. Харків’яни не збиралися зменшувати обертів, а намагалися забити ще: з ударами у виконанні Пороха та Банади впевнено впорався воротар, а Ріаскос пробив повз після подачі Балулі.

Ужгород відповів дальнім ударом Пиняшка, але Рибка, який нудьгував біля своїх воріт більшу частину гри, легко спіймав м’яч у руки. За кілька хвилин спробував потривожити голкіпера гостей Гайдучик, але воротар Металіста знову зіграв надійно. Після подачі з кутового моменту був і у Савошка, але з гострого кута захисник господарів не влучив у ворота. У середині другого тайму підопічні Блавацького справді перехопили ініціативу, побігли вперед, але, як часто буває у подібних випадках, знову пропустили самі. Балулі видав неймовірний пас на Демченка, який вийшов з лави, а хавбек Металіста, увірвавшись до штрафного майданчика, не залишив шансів Готрі – 0:2.

Другий м’яч остаточно вбив інтригу у поєдинку та на останніх хвилинах команди відверто догравали, а фінальний свисток зафіксував переконливу перемогу команди Кучера. Після цієї гри Металіст набрав 44 очки та продовжує впевнено лідирувати у Першій лізі, не залишаючи особливих шансів конкурентам. Ужгород посідає останнє місце у турнірній таблиці, програвши третій матч поспіль у чемпіонаті.


“Ужгород” — “Металіст” 0:2

Гол: Балулі, 39, Демченко, 73.

“Ужгород”: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка, Олександр Аксьонов, Володимир Дуран (Ілля Корнєв 63 хв), Андрій Вискребенцев (Владислав Чушенко 70 хв), Віктор Ряшко, Василь Пиняшко, Микола Гайдучик, Віктор Хомченко (Сергій Машталір 84 хв)
На заміні: Вадим Ющишин, Юрій Славік, Владислав Шкіндер, Вадим Ференцик, Павло Тищук, Вадим Мердєєв
В. о. головного тренера: Богдан Блавацький

“Металіст”: Олександр Рибка, Едуард Сарапій, Юрій Романюк, Віталій Федорів, Богдан Порох, Євген Підлепенець (Єгор Демченко 46 хв), Володимир Танчик (Матурсін-Харріс 84 хв), Седдік Балулі (Антон Поступаленко 74 хв), В’ячеслав Танковський (Євген Банада 52 хв), Матеус Пейшото (Дос Сантос Маілтон 62 хв), Браян Ріаскос
На заміні: Данило Каневцев, Руслан Фомін, Андрій Ралюченко
Головний тренер: Олександр Кучер

Попередження: Пиняшко
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 326 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: