Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » «Металург» (Донецьк) – «Говерла» (Ужгород): напередодні
21:33
«Металург» (Донецьк) – «Говерла» (Ужгород): напередодні
У суботу, 23 травня, у м. Київ, на «Оболонь-арені» поміряються силами донецький «Металург» та ужгородська «Говерла».

У суботу, 23 травня, у м. Київ, на «Оболонь-арені», відбудеться матч 25-го туру у рамках УПЛ, де поміряються силами донецький «Металург» та багатостраждальна, за підсумками цього сезону, ужгородська «Говерла».

Станом на 25-й тур можемо констатувати, що інтрига у сезоні 2014/2015 практично вичерпала себе. «Динамо» – чемпіон. Безумовний аутсайдер – «Ілічівець». «Шахтар», скоріш за все, забронює за собою срібний комплект нагород. «Зоря» Вернидуба й «Ворскла» Сачка будуть підкорювати нові горизонти у Лізі Європи.

Залишилась одна загадка: в якому із міжнародних турнірів братиме участь «Дніпро»? Однак, це запитання виходить за рамки українського чемпіонату. Доля омріяної лігочемпіонівської путівки розігруватиметься у фіналі Ліги Європи, де дніпропетровцям потрібно буде подолати андалусійський бар’єр у вигляді Севільї Емері.

Підсумовуючи вищесказане, можна зробити перший міні-висновок: протистояння «Металурга» та «Говерли» не матиме принциповий характер. Команди, у передчутті літніх канікул, намагатимуться поберегти себе. Рівень концентрації обох колективів не буде на належному рівні. Тому можемо очікувати від футболістів багато браку, що може призвести до чергового голепаду і чергових необґрунтованих підозр стосовно неспортивного змісту матчу. Однак, ми, як справжні поціновувачі гри мільйонів, не будемо вдаватись до навколофутбольних перипетій.

«Металург» – це команда, яка кожен сезон ставить собі за мету опинитись у єврокубках. Цьогорічний задум донеччани не змогли втілити у життя. Протягом усього чемпіонату команда Володимира Пятенка підтверджувала реноме найбільш нестабільного колективу. Чого тільки вартує перемога у першому колі над «Шахтарем» у дербі. Однак, у наступному турі другий за силою клуб Донецька поступається «Говерлі». І так триває весь чемпіонат. Команда, у пошуках оптимальної картини гри, основних виконавців, чергує перемоги з поразками, розбавляючи це все нічийними результатами. Відсутність стабільності – основна проблема «Металурга».

Незважаючи на це, команда зі сходу країни має доволі-таки непоганий підбір гравців. Чого тільки коштує один із найкращих нападників чемпіонату упродовж кількох сезонів – Жуніор Мораєс. Півзахист насичений досвідченими і не менш майстерними гравцями, як: Микола Морозюк, Грегорі Нельсон, Джордже Лазіч, Константінос Макрідіс.

Усе це зводиться до того, що завтра на «Оболонь-арені» ми станемо свідками протистояння, де донеччани, скоріш за все, приміряють на себе роль диригента матчу, контролюючи перебіг гри. «Говерла» Грозного з горем навпіл «домучує» цей сезон. Важко підібрати інше слово. Подейкують, що розташування команди вже покинув один із лідерів команди - Олег Герасимюк та екзотичний «орендованець» Лукман Аруна. ЗМІ не перестають замовкати стосовно величезних боргів ужгородців, які тягнуться вже упродовж кількох років. Кожен, кому не лінь, висуває різні гіпотези щодо того, якою буде «Говерла» у наступному сезоні. Дехто навіть припускає, що закарпатський клуб може зникнути з футбольної карти України. Звісно, все це на рівні чуток, однак, як би там не було, серце крається від розмов такого змісту.

У матчі проти «Металурга» говерляни, у першу чергу, як то кажуть, гратимуть без мотивації. Не хочеться зайвий раз писати про те, що вся структура клубу перебуває на грошовому «голодуванні», однак важко підняти хоч якісь внутрішні резерви для того, щоб гідно протистояти команді, яка за класом дещо перевершує підопічних Вікторовича. Головний козир ужгородців у протистоянні з «Металургом» – це відсутність у центральній ланці оборони капітана та лідера – В’ячеслава Чечери, який у матчі з «Шахтарем», м’яко кажучи, ніяк не міг наговоритись з головним арбітром матчу, за що й отримав червону картку.

Насамкінець, варто ще раз зазначити: ця зустріч є, скоріш, виставковою, аніж тією, яка вирішує якісь турнірні завдання.

Коментар В’ячеслава Грозного стосовно завершальних матчів чемпіонату:

– Звісно, ні у кого немає настрою та стимулу. Було би добре, якби хоч платили, а так взагалі нема про що говорити. Але, якщо ти не отримуєш гроші, то стимулу ніякого немає. Як вирішити цю проблему? Та як її вирішиш... Інших гравців же ж нема. Тому, на жаль, футболісти просто дограють. Навіть у мене нема настрою працювати.

Головний арбітр: Костянтин Труханов
Пряма трансляція: ТК «Футбол 2»
Прогноз: 3:1
Аттіла ЕРДЕЛІ

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 607 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: