Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Михайло Кондря: "Завдання другого кола доведеться вирішувати в основному своїми силами"
22:49
Михайло Кондря: "Завдання другого кола доведеться вирішувати в основному своїми силами"
Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату.

Завершилось перше коло Чемпіонату та Першості області з футболу. Команди-аматори краю пішли на літні канікули. Тож нині є час підбити підсумки першої частини сезону й поспілкуватися з його учасниками.

Редакція lobda.at.ua продовжує серію інтерв’ю, у яких намагатимемося передати атмосферу цьогорічного чемпіонату, порушити актуальні питання, пов’язані не тільки з його перебігом, результативністю команд, арбітражем, поведінкою уболівальників під час матчів, інфраструктурою стадіонів, секретами успіхів, причинами невдач тощо.

До розмови із футбольними журналістами плануємо залучати тренерів команд, арбітрів, делегатів ФФЗ, футбольних аналітиків, а також закарпатських уболівальників. Закликаємо вас, шановних читачів, надсилати питання, які, ми обов’язково будемо включати в інтерв’ю.

Ще не так давно ФК «Поляна» був флагманом обласного футболу, вигравав різні титули. Але часи змінюються, уносять свої корективи. І нині навіть учорашнім грандам доводиться задовольнятися значно скромнішими здобутками. Але учорашні тріумфатори рук не опускають, розуміючи: не все одному бути під сонцем; головне – популяризувати футбол, радувати грою вболівальників. Саме до таких висновків можна прийти, поспілкувавшись із головним тренером полянців.

Пане Михайле, наскільки Вас особисто як тренера однієї з команд-учасниць влаштував перебіг першої частини чемпіонату у вищій лізі?

– У цілому сподівання виправдалися. Добре, що чемпіонат узагалі відбувається. За тієї ситуації, яка склалася в Україні, він міг і не відбутися. Відрадно, що є президенти клубів, котрі в такий нелегкий час вкладають гроші у футбол. Обласна федерація також старається щось робити. Але є реалії в державі, і ми з ними вимушені рахуватися…

З урахуванням зіграних матчів проти ФК «Поляна» хто із суперників, на Вашу думку, здатний вибороти «золото» чемпіонату»?

– Сильні команди – насамперед ДЮФК «Мукачево», ФК «Ужгород». «Бийгань» іще може втрутитися в суперечку за перше місце. Минулого року від нас попереходили в інші команди сильні гравці, тому поки «Поляна» такі високі завдання перед собою не ставить.

Які ж ставить?

– Зважаючи на реалії, нам довелося формувати нову команду. Виходячи з цього, на 50 відсотків свого в першому колі добилися. Ставили завдання не стільки боротися за якісь конкретні місця, скільки просто брати участь у змаганнях, щоб уболівальники могли прийти на стадіон і подивитися футбол. Ми багато вже вигравали призів, але тепер так склалося, що нині не маємо можливостей запрошувати кращих футболістів. Тому в основному честь команди захищають представники з району. Хіба, наприклад, Олександра Пахомовова з Ужгорода запросили, бо травмувався наш опорний «хав» Богдан Павлич. А так грає молодь, місцеві хлопці. Їм ще потрібно набути досвіду. Необхідний і час, щоб футболісти перейшли на вищий, обласний рівень. Хоч із такими командами, як наприклад, ФК «Берегово», «Бийгань» змагалися непогано.

Те місце, яке нині посідає ФК «Поляна», відповідає рівню продемонстрованої гри?

– Декілька матчів були такими, що ми могли їх не програти. Відповідно в такому разі й фінішували б п’ятими. Але є восьмими. Тому незадоволені, однак що є – те є. Звичайно, кожен хоче якомога далі піднятися в турнірній таблиці, але вище себе не стрибнеш. У цьому чемпіонаті в нас не буде багато можливостей запросити гравців із-за меж району. Можливо, одного-двох. Отож завдання другого кола доведеться вирішувати в основному своїми силами.

Наскільки в цьому перешкоджатимуть судді?

– Рівень суддівства в області є таким, яким він є загалом в Україні. Хоч нам грати не заважали й претензій до арбітрів не маю.

А до футбольних полів?

– Усі вони хороші, за винятком хіба в Бийгані. Деякі поля, наприклад, в Ужгороді, Мукачеві, Поляні, такі, що на них і команди майстрів із задоволенням зіграли б.

Наскільки із задоволенням Ви б використовували молодих футболістів і гравців із-за меж області…

– Я за те, щоб юнь росла, грала класом вище, але є проблема з її підготовкою. Фактично тільки в Ужгороді й Мукачеві діють школи. У решті населених пунктів області цей процес призупинено. Плюс важка ситуація в державі, практично в «Говерлу» дорога закрита. Отож хлопці йдуть за кордон – в Угорщину, Словаччину… Ті, що лишаються, повинні переходити до основного складу за спортивним принципом, баченням тренера. У нашій команді теж є футболісти 98 – 96-го років народження, однак це не повинно бути якимось законом. Якщо є талановиті вихованці, хто їх не візьме? А щодо виконавців із-за меж області, то для підсилення рівня чемпіонату можна задіяти 3–4 футболістів. Але ситуація є такою, якою є.

Коли розпочинаєте підготовку до другого кола?

– 4 серпня. Підлаштовуємося під людей, бо в нас аматорська команда, і всі працюють. Будемо готуватися тактично, фізично. Зіграємо й кілька товариських матчів із командами з району та області. – На який результат націлюєтеся?

– Будь-який тренер хоче, щоб його колектив якомога більше вигравав і якомога менше програвав, щоб завершити чемпіонат із найменшими травмами футболістів. Стосовно результату безпосередньо, то загалом наші реальні перспективи – 5 місце. Якщо так фінішуємо, то буде добре.

Володимир Тарасюк

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 877 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Свалява  
0
Я б на місці Кондрі не давав інтервюІ. Кондря це тупорилий чоловік у якого немає мозгів. І всі знають його в районі , як Чмо...

الاسم *:
Email *:
كود *: