Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Михайло Митровський отримав дискваліфікацію
15:00
Михайло Митровський отримав дискваліфікацію
У Будинку футболу на зустрічі Комітету арбітрів ФФУ обговорили інцидент, який стався під час матчу ФК «Тернопіль» та НК «Верес».

Михайло Митровський отримав дискваліфікацію Арбітр матчу ФК «Тернопіль» – «Верес» (Рівне) Михайло Митровський з Ужгорода помилився у кількох епізодах і його буде за це покарано дискваліфікацією. Про це йшлося 22 листопада у Будинку футболу під час зустрічі Комітету арбітрів ФФУ з представниками клубів Професіональної футбольної ліги.

Взяв участь у роботі і представник ФК «Тернопіль» директор клубу та виконувач обов’язків головного тренера Василь Матвійків, який, зокрема, підняв тему роботи суддівського корпусу в останньому матчі осінньої частини сезону між ФК «Тернопіль» та рівненським «Вересом». Нагадаємо, тернопільський клуб приймав одного з лідерів, і на 87-й хвилині матчу за рахунку 1:0 на користь гостей відбувся епізод, який викликав великий резонанс у ЗМІ. Арбітр із Ужгороду Михайло Митровський не відреагував на фол у атаці з боку захисника гостей, через що арбітр був атакований господарями і навіть побував на газоні після поштовху з боку гравців ФК «Тернопіль».

Як розповів клубній прес-службі Василь Матвійків, практично всі присутні на зустрічі зійшлися на тому, що пенальті був беззаперечним, як і в епізоді першого тайму пов’язаного з грубою грою гравця «Вересу», який заслуговував на вилучення.

– Дякую, що Комітет арбітрів не став прикривати арбітра, чітко вказавши, що він помилився у кількох епізодах і його буде за це покарано дискваліфікацією, - сказав після прес-службі ПФЛ Василь Матвійків. – Прикро, що через необачність арбітра зводиться нанівець робота багатьох людей та наших уболівальників. Шкода, що очок в таблицю від цього нам не додається. Але подібні заходи важливі. Вони допомагають отримати відповіді на багато питань.
 
"Перш за все, хочу зазначити, що неправильним є робити акцент на якомусь одному епізоді, де нібито була помилка арбітра, адже навіть на цьому засіданні були розібрані численні епізоди, де головний арбітр чи його асистенти не приймали вірні рішення. 
 
На жаль, помилки арбітрів у всьому світі є частиною футболу, тому, я думаю, не варто акцентувати увагу на одному окремому моменті, який вплинув чи міг вплинути на хід матчу. 
 
Тим більше, не хочеться вживати слово вибірковість чи упередженість, як деколи люблять робити мої колеги. Якщо повертатися до епізоду з матчу з «Тернополем», то головний арбітр Михайло Митровський працював цього сезону також на матчі «Верес» – «Скала», де не призначив при рахунку 0:1 стовідсотковий пенальті за гру рукою захисника стриян. Однак нашій команді вдалося, не дивлячись на це, здобути вольову перемогу. Можна згадувати й інші моменти, однак кожен повинен займатися своєю роботою. 
 
Я сподіваюсь, що всі помилки арбітражу будуть ретельно вивчені Комітетом арбітрів ФФУ, і будь-яка похибка з боку арбітрів отримає справедливе покарання відповідно до існуючих дисциплінарних норм. Але і клубам, і, особливо, офіційним особам теж вартує бути коректними в своїх коментарях та не шукати відповіді на свої проблеми лише в роботі людей в чорному", -  додав представник «Вереса» Сергій Коваль.
Епізод з пенальті дивитися з 41 хв.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1528 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віола  
0
Подивився трохи цього так званого дикунського футболу ФК Тернопіль - НК Верес. Чесно в таких умовах не важко помилитися. Свєрідне дербі команд , які не показували техніку, а силова боротьба зашкалювала. Це наприклад, як у нас колись Перечин - В.Березний, Рахів - В.Бичків... :). Не виправдовую молодшого Митровського, але в таких умовах міг будь-хто помилитися...

الاسم *:
Email *:
كود *: