Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" ділить очки з "Колосом"
20:01
"Минай" ділить очки з "Колосом"
У 7-му турі Favbet Ліги «Колос» та «Минай» влаштували бойовий матч у Ковалівці, двічі швидко обмінявшись забитими м’ячами.

В цьому матчі тренерський штаб «Минаю» вирішив грати за схемою 5-3-2, яка раніше приносила успіх в чемпіонаті. Щоправда, в самому складі були зміни. Так, у воротах вперше в матчі УПЛ за «Минай» вийшов Антон Каніболоцький – раніше він виходив у старті лише в Кубку. Зліва в обороні вперше дебютував Данило Книш (перша поява у старті в УПЛ), а Саківа перекваліфікували в центрального захисника – Меліченку, який складав йому пару, до цього вже не звикати. Ще один цікавий нюанс – в допомогу Шиндеру в нападі вийшов Пиняшко, який до цього пропускав гру через дискваліфікацію. До речі, це була його 70 офіційна гра за «Минай».

Як пояснив пізніше Василь Кобін, у цій грі йому потрібен був від команди високий пресинг і швидкість. І вони були. З перших секунд закарпатці заволоділи ініціативою і саме вони почали диктувати темп гри.

І вже на 30-ій секунді був перший удар у площину воріт – Книш втік від опонентів, змістився в центр і пробив – у голкіпера.

«Минайці» продовжили грати активно і високо пресингувати суперника. Завдяки цьому перші 15 хвилин на полі було помітно тільки одну команду – і це був не фаворит протистояння. З такого старту вдалося витиснути потрібний результат: після комбінованої атаки Матіч з-за меж штрафної пробивав і заробив кутовий. А з нього команда заробила пенальті. Денис Костишин, той що син тренера,  зіграв необережно рукою у карному майданчику. Одинадцятиметровий реалізував Нурієв – 0:1. Другий гол Анатолія в УПЛ!

На жаль, у наступній атаці грати рукою довелося нам – необережно зіграв Книш і через це призначили штрафний біля нашого карного майданчика. Подача звідти і Мілько, якого всі забули біля своїх воріт, завершив момент – 1:1 вже через 1,5 хвилини.

Проте цей епізод не змусив нашу команду змінити характер гри і ми далі продовжили грати швидко та активно. І не забували високо пресингувати. І дивом не забили ще.

Через наш пресинг захисники «Колоса» помилилися  і дуже слабо віддали назад голкіперу м’яча, Шиндер його перехопив, проте удар прийшовся у Кучерука, а ось на добиванні зіграв Нурієв – перед ними були пусті ворота, але Анатолій прицільно бив у кут і не попав. А момент то був «золотий»…

Далі «Колос» зумів відсунути гру від своїх воріт і вона зосередилася в центрі. Боротьби було багато, яку вигравала то одна, то інша команда.

Наприкінці першого тайму ми знову могли забивати, але не пощастило. Після подачі кутового і серії ударів, Меліченко пробивав метрів з 5 – захисники встигли заблокувати.

Зрозуміло, що після перерви «Колос» змушений був перебудуватися, адже гра проходила не за їхнім сценарієм, а вдома вони такого терпіти не люблять. І провели відразу 2 заміни та стали грати у більш атакуючий футбол.

Але наша команда закриватися зовсім не збиралася і матч й далі тривав у швидкому темпі. На 60-ій хвилині ми знову великими силами почали тиснути на суперника на їх половині поля. Спочатку Нурієв міг виправитися за загублений момент у першому таймі – обікрав біля лінії ауту двох суперників, пробрався далі і пробивав з гострого кута – голкіпер відбив.

У наступній атаці він же заробив штрафний – до воріт було метрів 20. Саків подав, а Шиндер завершив – 1:2. Другий гол Антона за «Минай»!

На жаль, як і у першому таймі, успіх у попередньому епізоді змусив втратити концентрацію у наступному – і вже на 63 хвилині «Колос» ураганом увірвався у нашу штрафну, форвард Ісаєнко п’яткою скинув на сегенальця Данфу і той влучив у кут. До речі, це той же Данфа, який днем раніше грав проти «Минай» U-21 за дублерів…

І після цього голу наша команда не опустила руки та й далі шукала вдачі у чужих воріт. І могли забивати третій – в останні 10 хвилин. Найбільш вірогідний момент був у Кожанова – Шеммі пробрався на своєму фланзі, пас в центр, але Денис пробив трохи вище.

У підсумку – нічия 2:2. Друга в сезоні і друга на виїзді (якби не сумнівний пенальті в матчі з «Маріуполем», то третя). І матч, який запам’ятається надовго футбольній Україні.

Наступний поєдинок наша команда зіграє вдома, 1 листопада, із львівським «Рухом».


«Колос» - «Минай» 2:2

Голи: Мілько, 19, Данфа, 63 - Нурієв, 17 (пен.), Шиндер, 62.

«Колос»: Кучерук, Кравченко, Гавриш, Максименко (Ільїн), Чорноморець, Ємець, Мільо, Богданов (Задоя),  Смирний (Ісаєнко), Костишин (Данфа), Лисенко (Селезньов)

«Минай»: Каніболоцький, Маємбе, Меліченко, Матіч (Лопирьонок), Саків, Ткачук, Нурієв, Сніжко (Голодюк), Книш (Кожанов), Пиняшко (Маткобожик), Шиндер (Ахмедзаде)

Попередження: Лисенко, Мілько, Костишин, Ільїн, Селезньов, Кравченко – Матіч, Книш, Шиндер, Маємбе, Нурієв

Інформаційний департамент ФК «Минай»
Фото ФК "Колос"
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 325 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: