Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" долає металургів завдяки дублю Нурієва
20:14
"Минай" долає металургів завдяки дублю Нурієва
Чергова перемога закарпатців дозволяє їм і далі йти на другому місці.

Неймовірно складна, але заслужена перемога. Четверта поспіль і така потрібна в рамках боротьби за трійку призерів. Наша команда здолала 15-ту команду ліги – «Металург» із Запоріжжя. Рахунок матчу 2:1, хоч і міг бути набагато більшим.

Сама гра вийшла доволі передбачуваною. Гості зачинилися в обороні, а «Минай» практично весь матч намагався її взламати. Причина цьому  - не дуже втішна. «Металург» серйозно постраждав від коронавірусної інфекції. У клубі зафіксували COVID і вся команда відправилась на карантин. Через це не тільки пропустили 3 тури, а й майже не тренувалися. Наразі, слава Богу, футболісти здорові, але приймати участь у грі ще не могли. А це 13 гравців основи. Тому «Металург» привіз з собою навіть гравців U-19 і у такому складі, звісно, «Металург» мало що міг запропонувати супернику.

В нашій команді це розуміли. Як і той факт, що молодь із Запоріжжя буде робити в матчі все можливе, аби бодай зачепитися за нічию. Тому з перших секунд тренерський штаб «Минаю» випустив на поле склад, орієнтований більш на технічну гру – так вперше в цьому році основі з’явився Карноза, повернувся туди ж і Глагола. Для Олександра це взагалі був особливий матч. Він вийшов на гру з капітанською пов’язкою, а ще у нього в цей день народження. В іншому – переважно без змін.

Як розповів після гри Василь Кобін, він налаштовував своїх хлопців на швидкий гол. Він би дуже допоміг у цій грі: зняв би нервову напругу в «минайців» та змусив би відкриватися запоріжців. Проте не вийшло. «Минай» з перших хвилин заволодів ініціативою, почав грати у позиційний комбінаційний футбол, але суперник грамотно діяв у обороні, перериваючи всі нитки атак господарів.

В першому таймі могли забивати Книш, Пиняшко, Нурієв, але їм не щастило. Могли навіть відзначитися гості – Трояновський підкараулив підбір і  пробив з дальньої дистанції: виручив Попович.

В другому таймі наші футболісти додали в агресії та збільшили командну швидкість. І суперник просто не витримав фізично. Комбінації, навіси у штрафну, стандарти – господарі просто бомбардували суперника моментами. Карноза, Глагола, Никитюк, Нурієв, Машталір, знову Глагола – моментів вистачало на два матчі вперед.

Проте на 69 хвилині таки вдалося забити. Стасюк подав у штрафну площину, де рукою зіграв хтось із захисників «Металурга». Суддя призначив одинадцятиметровий, який реалізував Нурієв – 1:0.

Анатолій же у цій грі забив і дубль. Після пропущеного голу «Металург» трохи розкрився і у господарів з’явилося більше простору для атак. В одній з них цим скористався Глагола, який ефектно обіграв свого опонента на лівому фланзі і прострілив у в штрафну – Нурієв опинився там, де треба – 2:0! Шістнадцятий гол закарпатця в Першій лізі!

Здавалося цей м’яч вирішить всі питання із переможцем, але у цій грі інтрига трималася до останнього. Запоріжці кинулися в одну з атак та заробили одинадцятиметровий, який реалізував Едуард Сарапій. До свистка арбітра про закінчення матчу залишалося хвилини 4 і закарпатським вболівальникам довелося понервувати. Проте цим футбол і цікавий. 2:1 – є 15 перемога в Першій лізі!

Завдяки цьому ми залишаємося на другій сходинці в чемпіонаті. Наступна гра – в четвер, 23 липня, на виїзді із ФК «Черкащиною».


«Минай» - «Металург»(Запоріжжя) 2:1

Голи: Нурієв, 69 (пен.), 82 - Сарапій, 89 (пен.).

«Минай»:  Попович, Жичиков (Оринчак, 73), Стасюк, Никитюк, Допілка, Вагін, Глагола (Микуляк, 86), Нурієв, Пиняшко (Кополовець, 81), Книш (Машталір, 62), Карноза (Ахмедзаде, 84)
Запасні: Черепко, Микуляк, Шпак, Корнутяк, В.Луців, П.Луців.
Тренер: Василь Кобін.

«Металург»: Петриченко, Кравченко (Кравченко), Сарапій, Сухіна, Сухар, Шалфєєв (Ковальский, 76), Трояновський, Лапко (Щебетун, 46), Могильний (Сидоренко, 62), Шевчук (Чалих, 56), Сидоров (Сачко, 81)
Запасні: Котляров, Ковальский, Даглас, Кораблін.
Тренер: Олексій Годін.

Попередження: Шевчук, Сидоров
Інформаційний департамент ФК «Минай»

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 485 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: