Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Минай" на характері долає "Вільхівці"
10:23
"Минай" на характері долає "Вільхівці"
У одному з найінтригуючих поєдинків 5 туру обласної першості зустрічались новачки Вищої ліги.

У порівнянні з останнім матчем (дуель проти "Мункача") граючий коуч "Миная" Микола Гібалюк здійснив кілька кадрових змін у стартовому складі: з перших хвилин з'явились Едуард Нергеш, Олександр Назаренко та Михайло Дудаш.

Додаткового градусу матчу надавало розміщення суперників у турнірній таблиці. "Вільхівці" маючи у своєму доробку 9 балів знаходились у першій трійці. Натомість, аби вирішувати серйозні завдання та наздоганяти лідерів господарям поля було вкрай важливим здобувати сьогодні перемогу. Відтак, вже з перших хвилин було помітно: команди вигризатимуть для себе залікові пункти.

Напрочуд цікавою, а подекуди й напруженою виглядала зустріч з колишніми одноклубниками для Андріана Бабича. Ще під час Зимової першості він виступав саме за ФК "Минай", але на футбольному полі миттєво забув ще вчорашніх партнерів, стелячись у жорстких підкатах, які були далеко не у рамках правил. Кілька разів довкола таких інцидентів доволі довго не вщухали пристрасті. Переважно у футболістів, подекуди - в уболівальників. Рефері доводилось вгамовувати емоції.

Господарі поля швидко взяли м'яч під свій контроль і провели кілька гострих атак. Одна з таких завершилась взяттям воріт вже на 5 хвилині гри. Послідував пас з лівого краю у штрафний майданчик - оборонці зіграли вкрай ненадійно і дозволили капітану минайців Констянтину Багрію без перешкод пробити. Останній шансом скористався сповна - удар низом точно в кут - 1:0.

Після цього з інтервалом у 30-ть з гаком хвилин чудові нагоди подвоїти рахунок мали Олександр Назаренко, Михайло Дудаш, той же Констянтин Багрій та Владислав Микуляк, проте забити не судилося. Або рятував голкіпер, або ж у гравців збивався приціл.

Під завершення першої половини гри зовсім неочікувано рахунок на табло вирівняли гості. На 44 хвилині після непорозуміння у штрафному майданчику господарів уже у порожні ворота забивав досвідчений Артур Апіян - 1:1.

Після перерви досить тривалий період було важко визначити команду, що грає першим номером. Дрібні фоли, цупка боротьба на підступах до штрафної і тільки. За таких умов жодна з команд не мала змоги утримувати ініціативу.

У середині другої половини шансом вивести свою команду вперед не скористався Нуцу Арделян. Після передачі з глибини поля він вивалився на побачення з кіпером, проте дуель начисто програв. Згодом Юрій Погоріляк врятує свою команду ще раз. Після верхового навісу неузгоджені дії захисту "Миная" та воротаря команди призвели до удару з правого кута по порожнім воротам. На щастя, Погоріляк виручає в останній момент виставивши ногу. Увагу заслуговує також удар зі штрафного у виконанні Апіяна - поперечка.

"Минай" теж відповідав. І кількістю моментів, і якістю. Щодо першого компоненту, підопічні Гібалюка могли як мінімум тричі забивати. Чого вартує тільки вихід тет-а-тет Назаренка зі стражем воріт з подальшим влучанням вже у неприкриту рамку. Щоправда, з гострого кута, тому влучити було нелегко. Ще були небезпечні удари у виконанні Нергеша (з-за меж штрафної) та Багрія, проте вони не принесли результату.

А от уже в останній десятихвилинці господарі чітко продемонстрували свої претензії на перемогу. 85 хвилина стала вирішальною в матчі. Простріл з правого флангу у штрафну, де дотик гравця "Вільхівців" ледь не призвів до автоголу. На добиванні першим був Багрій, однак і він не зумів відзначитись - оборонці на пару з кіпером заблокували удар з кількох метрів. Але третя спроба вже принесла омріяний гол, автором якого став Михайло Дудаш. Футболіст ефектно завдав удару в падінні у дальній кут воріт - 2:1.

Необгрунтована апеляція до арбітра, мовляв гол забили не чисто. А за кілька миттєвостей - вже і потасовка, до якої вирішили долучитись і запасні гравці "Вільхівців"...

Поєдинок продовжили і господарі впевнено довели його до перемоги.


Стадіон "Камелот" (с. Кам'яниця) 500 глядачів

"Минай" - Вільхівці" 2:1

Голи: К. Багрій 5, М. Дудаш 85 - А. Апіян 44.

"Минай": Ю. Погоріляк, Р. Смокоровський (Е. Дзьоба 46), А. Пустовіт, В. Чумак, Е. Нергеш, В. Микуляк, І. Вагін, М. Гібалюк, О. Назаренко, М. Дудаш (Є. Костик 90+), К. Багрій
Запасні: В. Хмельовський, І. Дзьобенко, Сергій Сидоренко, В. Варцаба
Тренер: м. Гібалюк

"Вільхівці": І. Ковач, В. Товт, М. Скрип (М. Бенко 82), М. Матяш, В. Терпак (С. Савко 60), В. Фіцай, І. Куцин, А. Бабич (В. Габор 90+), В. Кардач, Н. Арделян, А. Апіян
Запасні: І. Солодовник, Ю. Болог, І. Грубінка, Й. Бессага
Тренер: Ю. Бучок

Попередження: І. Вагін, М. Гібалюк, Е. Нергеш - А. Бабич, В. Терпак, В. Фіцай І. Ковач, В. Габор.
Олександр Курта
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1312 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: