Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" підписує ще трьох новачків
17:51
"Минай" підписує ще трьох новачків
Ужгородський клуб веде активну трансферну політику, посилюючи всі ігрові ланки.

27-річний Єгор Попович  - яскравий та досвідчений голкіпер. Останній клуб, де він грав,  – МФК «Миколаїв», який наразі виступає у Першій лізі.

Єгор вихованець футбольної системи «Дніпра». Щоправда, кар’єру починав у запорізькому «Металурзі». Загалом, у гравця великий досвід ігор у Першій та Другій лізі – зокрема, у таких  командах як харківський «Геліос», кам’янська «Сталь», тернопільська «Нива», «Полтава», рівненський «Верес», петровський «Інгулець».  

До речі, у складі «Миколаєва» встиг зіграти проти «Минаю» -  26 вересня 2018 року, в рамках  1/16 фіналу Кубку України. Тоді Єгор пропустив від Кобіна, Гегедоша та Пиняшка.   

«Звісно, я запам’ятав ту гру – нас просто знищили на футбольному полі, - згадував Є. Попович. – Вже тоді встиг оцінити інфраструктуру клубу, команду і мені все сподобалося. Тому не довго думав, коли запропонували цей варіант. Знаю, що тут чудові умови, від багатьох людей чув тільки схвальні відгуки. А ще мені імпонує, що в «Минаю» є чітке завдання підвищитися в класі і це додатковий стимул для мене».

Єгор Попович приєднався до «Минаю» ще в січні і встиг пройти перші збори з командою.  «Мені дуже подобаються тренування й імпонує, що тренерський штаб, і зокрема тренер голкіперів Дмитро Бабенко, дуже вимогливі та змушують пахати на полі», - зазначив новачок закарпатського клубу. 

Що стосується свого колеги в амплуа - Андрія Поповича, - то у такому дивовижному збігові прізвищ Єгор не бачить нічого дивного. Навіть жартує: імена ж різні, тому проблеми не мають виникати. «Головне аби результат був», - резюмував він.  


Новачком ФК «Минай» став відомий за виступами у львівських «Карпатах» лівий півзахисник Вадим Страшкевич.

24-річний Вадим Страшкевич – вихованець сусідньої для Закарпаття Львівської області. Навчався у Львівському училищі фізичної культури. З літа 2011 року — у структурі львівських «Карпат», проте перші два сезони виступав виключно в молодіжній першості. За основну команду дебютував 2 серпня 2013 року в гостьовому матчі проти «Іллічівця».

За львівські «Карпати», де й став відомий на всю футбольну Україну, в Прем’єр-Лізі провів 35 ігор, у яких забив 4 голи. Узимку 2016/17 залишив «Карпати», після чого пограв за рівненський «Верес», «Полтаву» та луцьку «Волинь». Має досвід й виступів за збірну України U-17 та U-20. Останнім клубом Страшкевича, з липня 2018-го, була команда з ІІ дивізіону Польщі «Ресовія» Жешув. Проте, як зізнався сам Вадим, він вирішив розірвати угоду із клубом цієї зими, адже не мав там достатньо ігрової практики. Коли повернувся в Україну, вирішив прийняти пропозицію «Минаю».


Третій новачок ужгородців - відомий український футболіст, чемпіон Європи-2009 серед юнаків, екс-гравець клубів Прем'єр-Ліги Артур Карноза. У середу, 13 лютого, він підписав контракт із ФК Минай.

Артур Карноза – півзахисник, якого знає вся Україна. Він вихованець футбольної системи «Дніпра». Саме у складі цієї команди 2 листопада 2008 року в 18-річному віці дебютував у Вищій лізі чемпіонату України в матчі проти криворізького «Кривбаса» (перемога 1:0), проте здебільшого все одно виступав за молодіжну команду.  

Найбільшу славу як гравця здобув під час ігор у ПФК «Севастополь» у Прем'єр-лізі, за який зіграв 47 ігор та забив 9 голів. Після пограв у львівських «Карпатах», одеському «Чорноморці» та дніпровському «Дніпрі-1». Останній клуб – одеський «Чорноморець», за який у Прем'єр-лізі цього сезону відіграв 9 матчів. Взимку гравець вирішив розірвати угоду із клубом та приєднатися до ФК «Минай».

«Після того, як я пішов з «Чорноморця», то в мене були декілька пропозицій – в тому числі і з команд елітного дивізіону, - розповів А. Карноза. – Але мені зателефонував Михайло Кополовець, якого я добре знаю і з яким пограв у львівських «Карпатах», і розповів про цей варіант. Мене він дуже зацікавив: тут хороша інфраструктура, сильний колектив, амбітні задачі і серед керівництва люди, яким довіряю».

А. Карноза зізнався: на «Минай» звернув увагу після кубкової гри з київським «Динамо». Тепер радий приєднатися до колективу. Так, за словами футболіста, грати у Другій лізі буде незвично, але він вірить, що нинішній команді під силу буде показувати хороші результати. «Я тут всього пару днів, але вже встиг потренуватися з хлопцями, - розповів Артур. – І скажу, що за потенціалом та рівнем гравців «Минаю» позаздрять деякі команди елітного дивізіону».

Новий гравець «Минаю» свого часу був навіть чемпіоном Європи серед юнаків – в 2009 році. Під час фінальної частини чемпіонату, що проходила в Донецьку й Маріуполі, узяв участь у чотирьох із п'яти матчів української збірної. Дебютував 29 лютого 2012-го року і в складі молодіжної збірної України.

Разом з «минайцями» А. Карноза відправляється в Івано-Франківськ, де матиме змогу дебютувати у складі команди і де тренерський штаб вирішить на якій позиції будуть використовувати цього досвідченого та сильного півзахисника.

Інформаційна служба ФК "Минай"
 

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1017 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: