Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" пройшов ФК "Львів" у Кубку (ФОТО)
20:27
"Минай" пройшов ФК "Львів" у Кубку (ФОТО)
«Минай» творить неймовірну історію! Всього на другий рік існування як професійного клубу потрапляє у 1/4 Кубку України.

Сьогодні на стадіоні «Минай» наша команда перемогла премєр-ліговський «Львів» 2:0 і це дало змогу пройти далі у цьому турнірі та відкрити нову сторінку в історію клубу. 

Символічно, що рівно рік тому на цьому стадіоні нам не вистачило рівно одного тайму, щоб створити сенсацію та виграти у київського «Динамо» у 1/8. Цього разу нам все вдалося – хоч суперник був і не такий іменитий, але все-таки з Прем’єр-Ліги. І гра з ним була справжнім іспитом для нашого колективу. 

ФК «Львів» почав доводити свій рівень з перших хвилин. Вірніше у перші 30 хвилин. Саме у ці півгодини гостьова команда демонструвала дуже хороший футбол: швидко виходила з оборони в атаку, грала на хорошій швидкості, постійно знаходила вільні зони «Минаю». І не забувала атакувати – нас від голу рятувала або не точність бразильців «Львова» (моменти мали Альваро, Ренан, Мартан) або хороша гра Артема Кулініча у воротах. 

Наша команда трохи заспокоїла гру десь у другій половині тайму. Хлопці зрозуміли, що з премєр-ліговським «Львовом» можна і треба грати і не варто панікувати. Наша команда відсунула гру від своєї половини поля, захисники почали переривати атаки гостей не у своїй штрафній, а набагато раніше, стали частіше вигравати підбори і практично позбавили «левів» м’яча. Відповідно і атаки не змусили себе чекати. 

Їх двигунами стали Кіча та Глагола. На 35-ій хвилині саме з передачі Олександра Кіча пробивав з лінії штрафної – і потрапив у штангу.  Ще через 5 хвилин знову Кіча подавав з флангу, але Нурієву зовсім трохи не вистачило аби вдало замкнути передачу. 

Другий тайм обіцяв бути цікавішим і він таким став. Тому що вже на 46-ій хвилині сталося одна з ключових подій у грі – вилучення гравця «Львова» Зубкова. Хавбек грубо зіграв проти Глаголи і заробив другу жовту картку у грі – суперник залишився в меншості.

Звісно, це додало сміливості господарям і психологічно вдарило по гостям. Ми не понеслися відразу вперед, проте більше сконцентрувалися на позиційних атаках, не забуваючи про оборону. І атаки стали більш гострішими. Гегедош, Нурієв, Глагола, Кіча постійно створювали небезпеку у воріт господарів.

Зразковою була атака на 62-ій хвилині – Гегедош та Стасюк вивели на ударну позицію Глаголу, але той пробив трохи вище. Також додали потужності гри Маїк та Пиняшко, які вийшли на заміну.

Звісно, гості у обороні не відсиджувалися і по можливості теж втікали у контратаки – зокрема, хороший момент був у Бігунова, пізніше у Пернамбуко. Проте другий тайм проходив під диктовку саме «Минаю». І наша команда скористалася цією перевагою.

На 76 хвилині Нурієв виконав стандарт з метрів 40 – точно направив м’яч на Глаголу, який чекав на правому фланзі, і той скинув головою м’яч у центр, де вчасно підставив ногу досвідчений Олег Допілка. Перший гол Олега за «Минай» за довгий час і такий важливий для клубу.

Зрозуміло, що, виграючи та граючи у більшості, закарпатці вирішили не відсиджуватися у обороні та продовжили атакувати аби зміцнити перевагу над суперником, який побував практично у нокауті. І на 82-ій хвилині вони збільшили свою перевагу. Все той же Глагола протяг м’яч до штрафної та віддав пас Гегедошу, який одним рухом підправив його під зручну ногу та пробив у протилежний від Бандури кут – 2:0. Перший гол в Кубку цього сезону кращого бомбардира минулорічного турніру

Команда Володимира Мазяра  інерційно ще намагалася атакувати. І навіть непоганий шанс мав Вервес, який вийшов на заміну. Проте це не завадило «минайцям» створити у цей день історію.

Закарпатці перемогли 2:0 і таки пробилися у «кубкову» весну. Наша команда вперше історії зіграє в 1/4 фіналу цього турніру. Неймовірний результат!

Суперника в 1/4  ми дізнаємося на початку грудня.

 
«Минай» - «Львів» 2:0

Голи: Допілка, 76 (1:0), Гегедош, 82 (2:0)

«Минай»:  Кулініч, Допілка, Антоніо (Кополовець), Жичиков, Стасюк, Вагін (Маїк), Нурієв, Гавриленко, Глагола, Кіча (Пиняшко), Гегедош

«Львів»: Бандура, Шина, Братков, Мартан (Демків), Борзенко, Зубков, Ренан (Феліпе), Богунов (Велвес), Пернамбуко, Альваро

Попередження: Пиняшко – Братков, Мартан, Борзенко, Зубков, Ренан, Гончар

Вилучення: Зубков, 47, Мелікян (тренер), 48.
Інформаційний департамент ФК «Минай»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 797 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: