Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Минай" вистояв нічию у Миколаєві
21:01
"Минай" вистояв нічию у Миколаєві
Історичний перший гол закарпатського клубу й тяжка кінцівка гри.

У різному настрої підійшли до матчу команди: МФК Миколаїв на виїзді обіграв Гірник-Спорт (3:1, до кожного з голів причетний дебютант Бугай – герой минулого туру), а от Минай на своєму полі зазнав поразки від Прикарпаття (0:3). Тепер же суперникам належало зіграти між собою вперше на першоліговому рівні — раніше вони перетиналися в Кубку України (успішно для закарпатців) і в контрольних матчах.
 
Після вдалого виїзду на Полтавщину тренерський штаб «корабелів» оновив фланги (зі старту вийшли не Кравченко з Радченком, а Бугай із Рогозинським), а от гості взагалі наполовину перетасували стартовий склад. Зокрема, вперше після всесвітньої Універсіади вийшов форвард студентської збірної Нурієв, а ще, що цікаво, після провалу було на 2/3 перешиковано блок руйнівників (захист + опорна зона).
 
І роботи в оборони закарпатців було багато. Один лише Войцеховський двічі міг забивати вже в дебюті гри: спершу після передачі зліва від Рогозинського, потім після «черпачка» на хід від Ковальова, але спершу форвард «пробачив» суперників промахом, а потім під тиском ексмиколаївця Дмитренка взагалі не зміг завдати акцентованого удару з найгарячішої зони хG. Пізніше Бугай заробив штрафний під Ковальова, і плеймейкер МФК запустив м’яча зовсім поруч із поперечкою.
 
Подумалося: ну нічого собі прес! Невже при такому не буде зиску? І практично тут же Кушніренко з глибини поля дав лонгболл на Ковальова, тож Андрій в оточенні суперників елегантно перекинув воротаря — 1:0. Гол прийшов суто за логікою подій. Але чи то стартовий тиск стомив господарів, чи додав їм самовпевненості — але вже через пару хвилин Минай відігрався, відкривши лік своїм голам у Першій лізі. Просуваючись вперед, Микуляк прийняв очевидне рішення й дав прямий пас у карний майданчик. Там із Гегедошем не зіграв Кіричук, тож Роберт просто з-під нього відправив м’яча в дальній кут поруч зі штангою — 1:1. І відразу ж заміна досвідченого флангового універсала Кічі на граючого спортивного директора Кополовця. Ось так, навіть не чекаючи перерви.
 
Треба сказати, що ще до перерви господарі розвинули кілька атак, щоб повернути перевагу, але Сондею та Попову забити не вдалося, а один із найгостріших прострілів перервав у останню мить в підкаті якраз Кополовець. А от після відпочинку гра розпалася — ні, швидкості були досить пристойними, але в завершенні суперники припускалися великої кількості браку. Там не добігали, там не дотягувалися, там затримували атаку, десь, навпаки, віддавали невпопад.
 
Як наслідок, довгий час єдиним небезпечним моментом був штрафний миколаївців, який Радченко стратив, не зумівши перекинути стінку. А, здебільшого, комбінації руйнувалися навіть не на завершенні — а на фазі передостаннього пасу. І навіть епізоди, коли м’яч просто зривався, виглядали оживляжем на фоні такої гри. Як коли Ковальов ледве не вискочив сам на сам, але Дмитренко допрацював з екс-одноклубником. Або коли Берко не дав Страшкевичу пробити з меж карного майданчика.
 
Попри старання команд, попри фінальний штурм, рахунок уже не змінився. Нічия — яка комплімент і перше очко ФК Минай після підвищення в класі й очевидна втрата для господарів, які моментами виглядали досить сильно, а в перші хвилини могли робити такий запас, який потім було б важко втратити.
 
 
17:30. м. Миколаїв. Центральний стадіон, верхнє поле
 
Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)
 
МФК Миколаїв — ФК Минай — 1:1
 
Голи: Ковальов, 23 — Гегедош, 25
 
Миколаїв: Старченко, Попов, Кушніренко, Кіричук, Слінкін, Вітенчук (Куксенко, 70), Ковальов (Семенина, 83), Бугай (Берко, 71), Сондей (Радченко, 56), Рогозинський (Кравченко, 64), Войцеховський.
Запасні: Агаларов, Горват, Семенов, Швець, Порох, Запорощенко, Росляков.
Головний тренер: Сергій Шищенко.
 
Минай: Попович, Кіча (Кополовець, 28), Антоніо Сантос, Дмитренко, Стасюк, Гавриленко, Микуляк (Русин, 65), Пиняшко, Страшкевич (Шпак, 84), Нурієв (Вагін, 73), Гегедош (Маїк, 68).
Запасні: Кулинич, Беца, Карноза, Допілка.
Головний тренер: Василь Кобін.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 641 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: