Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Мінімальна перемога над річковими зробила «Дийду» лідером
20:20
Мінімальна перемога над річковими зробила «Дийду» лідером
У домашньому двобої на «Боржаву» очікував нелегкий двобій із клубом із медальними перспективами, апетити якого з кожним матчем зростають.

Мінімальна перемога над річковими зробила «Дийду» лідером І хоча підопічні Іштвана Гіді в поточному літньому чемпіонаті на виїзді вибороли тільки 42.9 % від можливих залікових очок (при скромній результативності – 0.43 мяча за матч), та загалом у 2015 році клуб із Дідова на чужих полях грав трохи краще – виборов 64.3 % від максимальної кількості можливих балів (при результативності – 1.07 мяча за поєдинок). Підопічні Василя Пилипа на власному полі також виступають гірше в порівнянні з минулорічним чемпіонатом – здобуто 33.3 % можливих залікових пунктів (при невтішній для фанів результативності – 0.57 гола за гру). Найбільш прогнозованим підсумком довжанського протистояння мала стати мінімальна перемога гостей.      
Сам двобій пройшов не надто видовищно та дуже нервово. У першому таймі команди досить рівно володіли м’ячем, та більше гостроти створив клуб із Дідова. І хоча колективи завдали рівну кількість ударів, та м’яч жодного разу в рамку воріт Славіка так і не потрапив. У гостей навпаки було стовідсоткове влучання в площину брами Черепка.  
На старті першого тайму боротьба йшла переважно на підступах до штрафних майданчиків. У господарів активними були Батрин, Чедрик і Ганчич, та за ними увесь тайм уважно стежили суперники, не даючи розігнати улюблені флангові атаки. 
Єдина справжня гострота за участю річкових виникла на 8-й хвилині, коли «Боржава», під шум місцевих уболівальників, прорвалась уперед через правий фланг. Чедрик отримав м’яч на правому краї карного майданчика, віддав трохи назад на Ганчича. Віктор виконав навісну передачу на лівий край воротарського майданчика на Батрина, який, під акомпоненемент силової боротьби з Качовом, таки зумів пробити головою. Круглий полетів у лічених сантиметрах від ближньої стійки. При цьому уболівальники апелювали до арбітра щодо порушення правил з боку захисника.
Як реалізовувати нагоди, вже у наступній атаці правим флангом продемонстрували гості. У нагоді був стандарт. Грицкевич,  Пушкаш і Давід спільними зусиллями заробили кутовий із правого флангу. Кемень навісив на ближню стійку, де господарі залишили без нагляду Береша. Капітан «Дийди» кинджальним ударом головою проштовхнув м’яч у ближній кут – 1:0.
Команда з Берегівщини втратила ще одну нагоду подвоїти рахунок на 25-й хвилині. Атаку правим флангом зі зміщенням до центру влучним пострілом під ближню стійку завершив Давід. Черепко у стрибку зупинив політ шкіряної сфери.
У другому таймі м’ячем трохи більше володіли господарі, а гостроти було  більше біля воріт Черепка. «Дийда» завдала вдвічі більше ударів та показала майже втричі кращу влучність. У господарів запам’яталось намагання еквілібристичного удару Чедрика на 56-й хвилині, при перебуванні м’яча і гравця в повітрі. Його успішно заблокував суперник. Через дві хвилини відбулась атака у відповідь через лівий фланг. Кохан обігрався з Грицкевичем і пробивав у ближній кут. Черепко зреагував.
Ще через дві хвилини змістовна атака «Боржави» правим флангом завершилась підступним ударом Сурмача під ближню стійку. Славік продемонстрував чудову реакцію і нейтралізував найкращу нагоду «Боржави» вразити свої ворота. Далі майже з аналогічним інтервалом відбулись по одному влучному удару Давіда та Пушкаша під праву стійку. Цього разу вже Черепко продемонстрував, що недаремно їсть «довжанський хліб».
Надалі гра заспокоїлась щодо небезпечних моментів, однак набула ще більшої нервовості.
Як нейтральний свідок події, я змушений констатувати, що «Дийда» тактично грамотно провела один із трьох своїх кращих виїзних поєдинків чемпіонату й отримала в подарунок другу виїзну звитягу. Перемога команди з Дідова дозволила їй піднятись із другого на перше місце. Утім спочивати на лаврах підопічним Гіді не варто. Мало того, що вони за втраченими балами поступаються «ДЮФК Мукачеву», то до всього цього, до завершення сезону, на них очікують важкі виїзди в Ужгород, Середнє і Хуст, де буде набагато сутужніше. Також нелегким випробуванням стануть їх домашні битви з «Севлюшем», «ДЮФК Мукачевом» і «Великою Бийганю».
«Боржава», незважаючи на фіаско, залишились у межах першої десятки. Завдання мінімуму на сезон для річкових досить традиційне – не пропустити вище себе іршавську «Бужору», та здолати її в очному протистоянні. Завдання максимум –  наздогнати в таблиці «Берегово» або «Поляну».
 
Арбітр – Віталій Лофинець
Асистенти – Василь Готько, Олександр Абель
Делегат ФФЗ – Василь Козик.
 
с. Довге, стадіон «Боржава», 700 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Дийда» Дідово – 0:1

Голи: Береш, 13.

«Боржава»: Андрій Черепко, Юрій Кузьма, Михайло Якуб,  Ярослав Шандра, Іван Штефко, Михайло Батрин, Ярослав Кертис, Вячеслав Шуста, Віктор Ганчич, Михайло Чедрик, Михайло Тодавчич.
Запасні: Віталій Сурмач, Василь Шандра, Віктор Івашко, Владислав Шитів, Дмитро Бісьмак.
Тренер – Василь Пилип.

«Дийда»: Юрій Славік, Юрій Береш, Роберт Товт, Роланд Качов, Юрій Кохан, Іван Ковач, Габор Кемень, Адам Пушкаш, Роберт Давід, Володимир Головачко, Олександр Грицкевич.
Запасні: Іштван Шош, Олег Вишневський, Михайло Куцкір, Норберт Попович.
Тренер – Іштван Гіді.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.  
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 996 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: