Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Мінус чотири в Романових "Карпатах"
08:29
Мінус чотири в Романових "Карпатах"
Про те, як нелегко прорости «ракошинському зернятку» серед травневих ранків двадцять першого року, дізнавайтесь далі.

Мінус чотири в Романових Незважаючи на те, що менеджери чемпіонату Мукачівського району в новому році, як не старались, та все ж не змогли знайти хоч якісь футбольні осередки на Воловеччині та Свалявщині для поповнення районних змагань, та все ж вдалось розширити кількість учасників і ще очікується дозаявка одного колективу: найпевніше це буде Страбічово, хоча до цього були намагання відродити футбольний «Волівець». Зокрема, вже долучились до змагань вишколені в обласних змаганннях колективи з Ракошина, Верхнього Коропця та Дерцена. Перед спортивним дійством у Лалові відбулось офіційне відкриття літнього футбольного сезону з вітальним словом до дня матері та дня пам’яті й примирення від голови Верхньокоропецької ОТГ Володимира Химича і голови Великолучківської ОТГ Василя Коштури, яких футбольна громадськість Мукачівщини знає як дуже затятих менеджерів любительського футболу своїх населених пунктів.  

У першій лізі Закарпаття ракошинці не раз завдавали прикрих рахунків підопічним Химича, тому налаштовував своїх Володимир із особливим завзяттям. У передчутті реваншу на затишний лалівський стадіончик пришкандибало й чимало фанів, особоливо чутною була фан-зона із сусіднього Станова, яке м’яко кажучи суттєво представлене своїми вихованцям в цьогорічних «Карпатах». Й уся ця ультрасівська братія разом із лалівцями, верхньокоропівцями, софійцями й іншими любителями гри мільйонів майже не стихала увесь матч, що додавало комфорту команді в червоній формі й певним чином деморалізувало «помаранчево-чорних». Перший тайм досить прогнозовано пройшов на зустрічних курсах й у досить рівній, а подеколи досить жорсткій, боротьбі. Гості навіть трохи більше володіли м’ячем, та місцеві були трішки швидшими, що вирівнювало ситуацію на їх користь і дозволяло жартувати карпатівським фанам: «Рахунок 0:0 на нашу користь». І дійсно Орос, Чоря, Бубряк і Лазар, виявляли неабияку настирність при отриманні м’яча на свою адресу, та до влучного завершення довго не доходило. Шанси забити за наслідками ударів з середньої відстані все ж були у останніх двох із цієї чудової четвірки, та захисники суперників зіграли самовіддано, суттєво допомігши своєму воротарю виносом поліуританової кулі майже з лінії воріт. Незадовго до перерви шанс отримав і Чоря, коли влучно пробив метрів із двадцяти на завершенні атаки по центру. Та воротар «Колоса» зреагував.    

По перерві боротьба тривала й було видно, що хто першим заб'є, той і буде  «в королях». Гості перевели гру до чужих воріт, та суперник намагався обмежити простір їх пересування, витикаючи м’яч з-під ніг і не гребуючи дрібним фолом, що додавало нервовості в матч. Удари зі штрафних від Ремети, Куцкіра та інших ракошинців хоча й були досить сильними, та на щастя для Русола оминали ціль. Навісні передачі теж не знаходили адресатів. 

І тут спрацювало правило «не влучаєш ти, то стріляють по твоїх». На завершенні атаки лівим флангом партнери віддали на хід Чорі. Роман за рахунок швидкості й не хитрих обманних рухів звільнився від опіки двох захисників й метрів із дванадцяти перекинув висталені руки воротаря так, що залетіло точно в верхній дальній кут – 1:0. 

Через невеликий відрізок часу нова атака з права за участю Сисенка, Ороса і Лазара. Швидким рухом в напрямку чужого штрафного майданчика цей наступ по центру підтримав Чоря. Партнери вчасно помітили це й переадресували на Романа. Перший його удар метрів із шістнадцяти воротар відбив. Та нападник зумів першим опинитися вдруге біля м’яча й із трохи ближчої дистанції додав його в сітку – 2:0. 

Після цього були ще два наступи з інтервалом у дві хвилини. За наслідками першого з них, по центру, Лазар міг довести до розгрому, та після його удару й рикошету від захисника полетіло в сантиметрах від лівої стійки. А після наступної аналогічної спроби, з ліва зі зміщенням у центр, Орос все ж довів рахунок до прикрого для «Колоса» – 3:0. 

Далі гості перехопили ініціативу, пішли вперед і навіть пробивали з дальньої та середньої відстані. Найкращі дві нагоди мав Микита, після однієї з яких йому вдалось найакцентованше пробити, та все ж не залетіло в браму. У решті атакувальних спроб «Колосу» суттєво бракувало точності й вочевидь Коштурі слід попрацювати зі своїми підопічними над цим компонентом перед досить нелегким наступним домашнім матчем, можливо проти чемпіона минулого року – «Страбічова».

А під завісу цієї гри атака господарів зправа наліво завершилась ще одним голом, коли Чоря обвідним ударом влучив під дальню праву стійку й оформив хет-трик – 4:0, й дозволив своїм у хорошому гуморі готуватись до наступного гостьового матчу проти ще одного тріумфатора 2-го туру – «Макарєва». 


9 травня, с. Лалово, «Карпат-стадіон», ясно, + 21 градус, 300 глядачів

Арбітр – Михайло Гусєв
Асистенти – Сергій Гузинець та Олександр Мішко
Делегат ФФМ –Станіслав Шахрай

«Карпати» Верхній Коропець – «Колос» Ракошино – 4:0 (0:0)

Голи: Чоря, 51, 54, 87, Орос, 58.

«Карпати»: Сергій Русол, Василь Іванчо, Сергій Сисенко, Сергій Орос, Роман Чоря, Василь Лазар, Гліб Ільїн, Василь Біряк, Михайло Дрогобецький, Тимур Білей.
Запасні: Владислав Лушпінь, Василь Зизич, Микола Плачінта, Євген Чекан.
тренер – Володимир Химич.

«Колос»: Євген Дудаш, Юрій Логойда, Василь Ремета, Ілья Ремета, Василь Ковбин, Михайло Куцкір, Василь Петровцій, Олександр Лазар,  Іштван Ваш, Микола Говдош, Василь Данкулинець, 
запасні: Василь Деркач, Андрій Деркач, Мирослав Мазютинець, Олександр Микита, Максим Гере, Василь Напуда, Роберт Ваш, Олександр-Едуард Тар, 


«Карпати» U-17 Верхній Коропець – «Колос» U-17 Ракошино – 2:1 (1:0),
Голи: Богдан Ільїн, 13, 42 – Решетар, 40.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»



 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 814 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: