Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Мирослав Баб’як - новий наставник ФК "Ужгород"
17:20
Мирослав Баб’як - новий наставник ФК "Ужгород"
Перед початком чемпіонату ужгородці провели перестановки на тренерському містку.

Мирослав Баб’як - новий наставник ФК
Після більш ніж півроку роботи Тарас Тулайдан покинув посаду головного тренер ФК "Ужгород". Під керівництвом Тараса Юрійовича ужгородці закінчили минулий сезон на п’ятому місці, у Зимовій першості Закарпаття 2018 зупинились у чвертьфіналі програвши "Минаю", а в Кубку області також дійшли до чвертьфіналу, де поступились "Севлюшу".
 
Новим керманичем став 42-річний Мирослав Баб’як, який добре заявив про себе у ролі тренера ФК «Берегово» у сезонах 2015-2016.
 
З того складу берегівської команди зараз в Ужгороді знаходяться Бонтей та Буксар, які добре знайомі з методами нового наставника. З більш досвідченими гравцями, такими як Стегура та Соскида, Мирослав встиг пограти в одній команді (ФК "Середнє").
 
На професійному рівні на першоість України Баб’як пограв за ОСК «Закарпаття» (1992-1994, 1994/1995) «Верховина» Ужгород (1996/1997), «Фетровик» Хуст (1993/1994), «Нива-Космос» Миронівка (1995/1996), «Карпати» Мукачеве (1997/1998). На аматорському за «Перечин» (2001), «Ай-Ві Спорт» Перечин (2007), «Середнє» (2010) та «Берегвідейк» (2010). З берегівцями ставав чемпіоном аматорського кубку України 2010 року.
 
Також Мирослав має значний легіонерський досвід виступаючи в Угорщині – "Демечер" (1998 – 2003), "Захонь" (2002/2003), "Тужер" (2003 – 2010).
 
Тож за кілька днів до першого туру Мирослав Юрійович охоче відповів на запитання журналіста нашого сайту.
 
– Мирославе Юрійовичу, які перші кроки ви зробили на посаді тренера ФК «Ужгород»?
 
– Одразу ж після того як познайомився з командою зрозумів, що терміново потрібно підсилюватися, але більшість гравців вже заявлені за інші команди, решта виступає закордоном. Тож в «Ужгороді» є лише троє новачків – Роберт Товт, який минулий сезон відіграв в Угорщині, Іван Ковач з «Миная» та Микита Гальчак із концгазівського «Витязя».

– Знаю, що після роботи на посаді головного тренера ФК «Берегово» у вас була перерва в один сезон упродовж якої ви займалися з дітками ФК «Олімп». Важко було знову повертатися до дорослого футболу?

– Я й наразі продовжую паралельно займатися з дітками. Так, звісно, різниця між дорослим і дитячим футболом велика, але досить швидко адаптувався, і вже активно працюю з командою. Задля більш повної картини про можливості гравців ми провели товариський матч з концгазівським «Витязем», нині активно тренуємося й готуємося до важливого матчу.

– Яке завдання поставив перед вами керівник ФК?

– Потрапити до призової трійки.

– Чи можна очікувати появу ще нових футболістів у складі вашої команди?

– Дуже важко відшукати кваліфікованих виконавців у цей час. Багато гравців виступають закордоном, де мають значно більшу оплату за участь у поєдинках. Веду перемовини з кількома потенційними новачками, але скоріше за все до літа в нас новачків не побільшає.

– Як оцінюєте календар вищої ліги, що скажете про суперників?

– Розпочнемо сезон з важкого поєдинку проти срібного призера чемпіонату – ФК «Середнє». В складі нашого суперника – хороші гравці та й загалом добре збалансований колектив, та й нас гравці тож очікую на непросте протистояння.
Семен МИХАЙЛИК
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1893 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віола  
0
Тулайдан - футбольний дикун... Баб"як - людина думає, аналізує, готується до гри. Плюс для ФК "Ужгород". Одне погано - досить пізно назначили. Якщо б взимку - міг би підібрати команду "під себе". А так прийдеться грати з тими , хто є..

الاسم *:
Email *:
كود *: