Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Мишанич «вириває» перемогу для «Сокола» (Юнаки)
19:11
Мишанич «вириває» перемогу для «Сокола» (Юнаки)
У неділю на стадіоні у с. Кінчеш, відбувся центральний матч юнацької першості Закарпатської області, де зійшлись ФК «Сокіл» та ФК «Бобовище»

У неділю, 29 червня, о 15-30, на стадіоні у с. Кінчеш, відбувся центральний матч юнацької першості Закарпатської області. У запеклій боротьбі зійшлись ФК «Сокіл» та ФК «Бобовище».

Це протистояння, без перебільшення, носило надпринциповий характер. «Сокіл» Молнара, аби нав’язати боротьбу юнакам з Перечина за золоті медалі, мав грати тільки на перемогу. Молодіжка «Бобовища», у свою чергу, яка стала командою-відкриттям цього сезону, також не мала права на помилку. Піднявши планку дуже високо, юні футболісти з Мукачівського району, мали наміри закріпити її ще вище посередництвом перемоги над автомобілістами.

Слід зауважити, що ця зустріч не стала видовищною, гольовою, багатою та ефектні епізоди. Це була гра, де емоції, боротьба та підсумковий результат брали верх над іншими, більш приваблюючими чинниками, які й дозволяють футбол називати красивою грою.

Команди розпочали цей матч у доволі обережній манері. Уже з перших хвилин стало зрозуміло, що, перш за все, футболісти зосередяться на тому, аби зберегти свої ворота недоторканими. Такий перебіг подій сприяв не надто видовищній грі. Юні футболісти переважно застрявали у боротьбі, підкатах, верхових дуелях. Дещо комфортніше відчували себе гості, адже у їхньому складі досить-таки багато хлопців спортивної статури із високим зростом. У свою чергу, технічні гравці «Сокола» не могли продемонструвати свій потенціал сповна. Зокрема, один з лідерів команди – Матринець, «десятка» «Сокола», геть розчинився у боротьбі.

Ближче до 15 хвилини матчу, підопічні Молнара трохи налагодили свою гру. М’яч, після тривалої подорожі повітрям над кінчешським стадіоном, плавно приземлився на газон, де вже ним керували автомобілісти. На заваді створенню небезпечних моментів ставали захисники «Бобовища», проте першопричиною провалу атак «Сокола» стали ж самі футболісти команди господарів. Молоді «соколята» занадто зловживали індивідуальними діями. Особливо вирізнявся Вадим Бамбушкар, який, «накрутивши» кількох опонентів, міг виводити на ударну позицію партнерів, однак опускав голову і продовжував безуспішно «тупцювати» на місці. Таку тенденцію Вадима інколи підтримували Матринець і Молнар.

Підопічні Гички просто грали у свою гру. Вона у них дуже проста. На вістрі атак «Бобовища» під десятим номером грає справжній гренадер – Євген Лаішев. Це хлопець, який на свій юний вік має прекрасні фізичні дані і непогану техніку. Євген – це своєрідний козир у рукаві колективу з Мукачівщини. Антропометричні дані цього хлопця дають йому перевагу у боротьбі з однолітками. Тому, захисники та півзахисники «Бобовища» не цурались банальних закидань у зону, де знаходився нападник.

На 21 хвилині така тактика з боку гостей принесли свої дивіденди. Чергове закидання викликало паніку у командних побудовах «Сокола». Голкіпер господарів, Василь Галушка, намагаючись виправити помилки партнерів, помиляється на виході. Цим сповна скористався Євген Машіка, проштовхнувши шкіряного у сітку воріт. Гол у матчі без небезпечних моментів. Тактика тренера Гички спрацьовує.

«Сокіл», після пропущеного голу, намагався будь-якими способами відігратись, але до справжніх небезпек не доходило. Захисники «Бобовища» грали дуже надійно.

Друга тридцятип’ятихвилинка змушувала підопічних Молнара йти у ва-банк і забивати. «Бобовище», перш за все, хотіло зберегти такий бажаний для себе результат, і сподівалось на контратаки. Успішнішими у своїх задумах виявились господарі. У дебюті другого тайму Дмитро Ференц прекрасно спіймав м’яч у повітрі і завдав акцентований постріл по володінням Куцкіра. Голкіпер гостей у прекрасному стрибку змушує вболівальників «Сокола» хапатись за голову. Дивовижний сейв! Цей момент став початком домінування господарів у матчі. Підопічні Гички захопились ідеєю збереження рахунку і занадто «прижались» до власних воріт, забуваючи час від часу атакувати. Рано чи пізно навіть найнадійніша оборона дала б тріщину. Так сталось на 48 хвилині: Роман Мишанич на пару з Євгеном Матринцем розіграли на фланзі блискавичну багатоходівку. Євген, маючи вільний простір для дриблінгу, залишає позаду себе двох захисників «Бобовища», зміщується в центр й із 16-ти метрів технічним обвідним ударом цілить у дальню «павутинку» воріт гостей. 1:1 – зусиллями «Сокола» у цьому матчі зародилась справжня інтрига.

Підопічні Гички не були готовими до такого різкого повороту подій. Звісно, після пропущеного голу, гості дещо вирівняли гру і почали атакувати, однак нічого по-справжньому небезпечного не виходило. Причиною цього, як на мене, став дивний маневр лідера «Бобовища» - Євгена Лаішева. Хлопець упродовж всього матчу грав на позиції центрфорварда, однак останні 15 хвилин провів на місці центрального захисника. Можливо, це було зроблено з метою збереження нічиєї, однак такий дисбаланс у лініях давався взнаки. Попереду не було гравця, який би міг зачепитись за м’яч, потримати його, аби дати відпочити захисту. У свою чергу, така перестановка у оборонних лініях призвела до розриву зв’язки захисників, які пліч-о-пліч грали протягом левової частини матчу.

Першим «плодом» такої перестановки став момент Мишанича, який після подачі Матринця ударом головою розстрілював ворота Куцкіра. Голкіпера рятує, але на добиванні був гравець Кінчеша, який вже, напевно, бачив шкіряного у воротах. Однак, відчайдушна гра захисників завадила підопічним Молнара вдруге відсвяткувати взяття воріт.

Здавалось, зустріч йде до «нічийного» завершення, проте, на останніх секундах матчу, Роман Мишанич просто «вигриз» таку, без перебільшення, нагальну перемогу для партнерів по команді та тренера. Євген Матринець підкараулив захисника «Бобовища» на тому, що той довго возиться з м’ячем на власній половині поля. Обікравши його, Євген дає пас на хід Мишаничу, який у боротьбі із останнім захисником стає переможцем і виходить на доленосне побачення із Куцкіром. Роман холоднокровно переграє голкіпера і продовжує чемпіонську баталію для «Сокола» проти «Перечина».


Арбітр: Золтан Кота
Асистенти: Саболч Алмаши, Андрій Сімку
Делегат матчу: Іштван Біров

К-сть глядачів: 50

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – ФК «Бобовище» - 2:1

Голи: Матринець 48; Мишанич 70 – Машіка 21.

«Сокіл»: Галушка, Кардашинець, Лукачина, Сатмарій, Дзямко, Ференц, Молнар, Матринець, Бамбушкар, Мишанич, Пукіш.
Головний тренер: Станіслав Молнар

«Бобовище»: Куцкір, Лаішев, Машіка, Герич, Фонтош, Савчинець, Петах, Шаленик, Качур Федака, Анталовський
Головний тренер: Гичка В. І.
Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 956 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: