Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Молодь «Дийди» була близькою, щоб направити «Боржаву» проти течії
20:16
Молодь «Дийди» була близькою, щоб направити «Боржаву» проти течії
У першому домашньому двобої другого кола на юнаків «Боржави» очікував, один із найменш конкурентних поєдинків уїк-енду.

Молодь «Дийди» була близькою, щоб направити «Боржаву» проти течії «Дийда» на виїзді, в цій першості, виборола дуже скромні 4.8 % максимально можливих залікових очок (при жахливій середній різниці голів – (-3.0) за поєдинок). Юнаки «Боржави» на своєму полі грають досить стабільно – 66.7 % максимально можливих залікових пунктів (при якісній  середній різниці мячів – (+1.57) за матч). Із огляду на такі досягнення, я очікував запальної гри і упевненої перемоги довжанців із різницею в 2-3 голи.  
Та сам поєдинок пройшов за незначної переваги у володінні м'ячем господарів, які у першому таймі дозволили «Дийді» зіграти на рівних. Що стосується створеної гостроти та ударів, то за цими показниками у першій половині гри була рівновага. Усі 8 пострілів, які вдалось створити двом командам, полетіли повз ворота.
Старт «Боржава» відверто провалила. Незначною ініціативою володів суперник, який стрімкими атаками по центру змусив відверто нервувати «Романа і компанію». У середині тайму «Дийда» трохи збавила оберти. Гра перемістилась до середини поля. Ближче до завершення першого тайму довжанці захопили ініціативу. Вони шукали щастя переважно на лівому фланзі, де все частіше до атакувальних дій підключався Іван Роман. Він віддав кілька непоганих передач під удари партнерам. Та м'яч летів повз браму.
Другу половину матчу господарі хоча й провели трохи краще, та за небезпечними моментами і ударами була рівновага. При цьому помітно покращилась влучність гравців обох команд – по 40 %.
На 43-й хвилині річковим вдалась атака лівим флангом зі зміщенням до центру, на завершенні якої Роман переправив мяч під праву стійку – 1:0. Суперник перевів мяч на половину поля суперника і раз-за-разом створював напругу по центру. У мене виникали сумніви, що на полі аутсайдер. На 52-й хвилині гості заробили право на пенальті, який ударом у лівий кут реалізував Баратей Колбас. У кінці тайму тривала рівна боротьба із загостреннями біля обох воріт. Здавалось, що команди вирішили розписати мирову. Однак, долю протистояння вирішив досить курйозний гол за наслідками атаки господарів правим флангом зі зміщенням до центру на 63-й хвилині. Після першого удару гості з потугами відвели загрозу. Та м'яч підхопив Назар Цісельський і легенько спрямував його в лівий кут. Круглий влучив у стійку і від неї полетів вздовж лінії воріт, поступово перетинаючи її. Воротар намагався винести, та не зміг – 2:1. «Дийда» понеслась на штурм воріт господарів, та команді з Берегівщини не вистачило часу навіть на одне взяття воріт.       
Як нейтральний свідок юнацького футбольного спектаклю в Довгому, я змушений констатувати, що в цей день головний аутсайдер чудово зіграв проти сильного суперника. «Дийда» провела один із двох своїх кращих поєдинків чемпіонату, рівноцінний до їх незабутнього двобою 5-го туру, що відбувся на спортивній арені у Великій Бийгані. Якщо команда прогресуватиме й надалі, то стрибок із дна таблиці стане справою часу. Зачепитись хоча б за один бал у них буде нагода вже в наступному турі в домашній дуелі проти «Поляни».
У «Боржави» поки не все так добре, як хотілося б її фанам. Молодь із Довгого ніяк не відійде від літньої сплячки. Із таким настроєм, який був у першому таймі двобою з «Дийдою», в 14 турі в обласний центр краще взагалі не їхати. Нема сумнівів, що молодь «Ужгорода» у двобої з річковими прагнутиме сповна реабілітуватись за своє фіаско в Берегові.                                                                                                                        
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»  
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 764 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: