Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Мукачівські футбольні ветерани - найсильніші (ФОТОРЕПОРТАЖ)
23:57
Мукачівські футбольні ветерани - найсильніші (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Фінал ветеранського кубку області, сміливо можна б було перейменувати його в зимній кубок.

Дивлячись на умови в яких проводився фінал ветеранського кубку області, сміливо можна б було перейменувати його в зимній кубок.

Вирішальний матч випало проводити вже на початку зими, тож сніг, який лежав на штучному газоні готельного комплексу «Камелот» нікого не здивував.

Обидві команди впевнено пройшли груповий етап змагань випередивши своїх сусідів Ужгород ― В. Березний і Сторожницю, а Мукачево ― Воловець і Сваляву. Вже у півфіналах Ужгород, на цьому ж полі, переграв гостей з Іршави з рахунком 2:0, а Мукачево здолало Виноградів.

Мінусова температура змусила гравців активніше проводити передматчеву розминку. Також важливим завданням для них було адаптуватися до важкого поля, яке було повністю засипане снігом. Були розчищені лише розмітки, тож уболівальникам і не тільки їм, було не зрозуміло чому не забрали весь сніг з поля, але це вже навколо футбольні питання, які мають бути адресовані керівництву федерації і організаторам цього матчу.

Варто відмітити, що відмінності у правилах гри у матчах ветеранів дещо відрізняються від класичних: вік гравців повинен перевищувати 40 років, 2 тайми по 35 хвилин, заміни проводяться в будь-який час без дозволу арбітрів і в необмеженій кількості. Тож, тренери обох команд Сергій Чопик і Іван Легеза мали оперативно реагувати на перебіг подій на полі, щоб вчасно вносити корективи в гру і проводити потрібні заміни.

Матч обслуговував арбітр Андрій Сімку. Вирішальна гра ветеранського сезону розпочалася досить жваво, господарі одразу встановили контроль над серединою поля, намагаючись будувати свої атаки через центральну зону. Але перший удар в бік воріт, все ж таки, завдали мукачівці, це Решко на мить відірвався від опікуна і пробив мимо рамки воріт. Гравці ужгородської команди, перш за все, намагалися доправити м’яча на свого нападника Іштвана Пфайфера, і в одній з перших атак йому вдалося увірватися у вільну зону, отримавши своєчасну передачу з лівого краю штрафного майданчику він сильно пробив, але шкіряний полетів набагато вище воріт. Це був один з найнебезпечніших моментів на старті поєдинку.

Після першої десятихвилинки, гості почали поступово проводити й свої контрвипади, і вже на 11 хвилині матчу після гострої передачі з глибини поля нападник «Мукачева» опинився практично віч -на-віч з голкіпером, але в останній момент захисники виправились і вибили м’яч із штрафної. Більш технічним господарям було важко продемонструвати свою майстерність на такому газоні, тож головним показником у цьому матчі виступала самовіддача і витривалість. Було помітно, що ближче до середини першого тайму мукачівські ветерани призвичаїлись снігових умов і більш впевнено йшли вперед.

На 16 хвилині перепасовка центральних захисників Вачілі і Цапа ледь не призвела до голу, нападник мукачівців Качур завдяки пресингу перехопив сферу і зразу ж пробив метрів з 25, але знову повз ворота.

А вже на 26 хвилині першого тайму біло-червоним вдалося втілити відчутну перевагу в гол. Після подачі з кутового на ближню стійку, у виконанні Івана Дурана, м’яч знову повертається до нього,і після повторного навісу вже на дальню стійку, де ніким не прикритий лівий захисник Анатолій Рибкович, який влучно пробиває повз голкіпера в сітку воріт.

Гості, одразу ж, помчали зрівнювати рахунок, і мали непоганий момент коли був кинутий в прорив Гецко, після діагональної передачі на кут воротарського майданчику, але страж воріт Дичка був першим на м’ячі, із-за слизького поля їм не вдалось уникнути неприємного зіткнення, але після короткої паузи обоє гравців змогли продовжити гру.

Варто відмітити, що команди діяли коректно і лише на 32 хвилині арбітр Сімку змушений був діставати перший гірчичник для гравця Мукачева, який грубо пішов у підкат проти Яворіва. Коли до закінченя першого тайму залишались лічені хвилини, в одній з останніх атак Мукачева, м’яч було доставлено в штрафну господарів, де захисник Цап трішки притримав форварда, який після прийому м’яча в районі одинадцятиметрової позначки вже готовий був вриватися на побачення з голкіпером, але свисток арбітра промовчав.

Лише з початком другої трядцятип’ятихвилинки гостям вдалося додати у темпі і створити ворожій обороні проблеми. Моменти біля воріт Віктора Монди виникали нечасто, але при цьому вони буди надзвичайно небезпечними. Вже через 3 хвилин після відновлення гри після навісної передачі Качур пробив головою, але удар виявився не сильним і став легкою здобиччю для воротаря. А ще через кілька хвилин Гецко прорвався правим флангом аж до лінії воріт і на замаху обіграв Тулайдана, підстрахувати партнера по команді не вийшло у Ізайські, який в свою чергу збив Гецка і арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку, але його помічник підказав, що Сергій випустив м’яч за межі поля, тож Сімку був змушений відмінити своє попереднє рішення про призначення пенальті. Антигероєм матчу міг стати лівий захисник біло-червоних Тарас Тулайдан, коли після простого прийому м’яча він випадково скинув його під удар супернику Решку, який пробив в перекладину, при добиванні вже надійно зіграв Монда. А на 46 хвилині вже і голкіпер не зміг стати на заваді, коли після подачі зі штрафного, який вдало виконав Когутич, на добивання захисник гостей Ткачук буквально вніс м’яч у ворота.

Гол, який зрівняв рахунок у фінальному матчі, тільки додав сил жовтим і ті побігли виривати перемогу.

Господарі більш активно робили заміни, за допомогою яких намагались освіжити гру, але в них вже не виходило комбінувати, як в першому таймі. В Ужгородців активними на полі були Грабар і Мітуля в центрі поля, а на флангах Рибкович, Дуран, Бабуський. Конструктивна гра у біло-червоних не виходила – гострі моменти біля воріт Янковича виникали лише після стандартів.

Коли до закінчення фінального двобою залишалось 7 хвилин, гостям вдалося вийти вперед, після чергового навісу з правого флангу Антон Свирида без перешкод влучно пробив головою з близької відстані. Ужгородці не опускали рук, а намагалися відігратися. Але їхні рейди до воріт гостей давалися з великими труднощами. А вже під завісу поєдинку мукачівці зняли питання про переможця матчу, на 68 хвилині після подачі з кута поля на дальній стійці Євген Качур втретє пробив воротаря господарів

Відтак, вольова перемога мукачівських ветеранів.

По завершенню поєдинку, одразу ж, розпочалась урочиста церемонія нагородження, яку проводили Степан Селменський та голова комітету ветеранів футболу в Закарпатській області Козик Василь Васильович. Член оргкомітету ФФЗ Василь Канюк та власник готельного комплексу «Камелот» Роман Мегела.

Кращим гравцем фіналу у складі Ужгорода було визнано Олександра Грабара, у складі Мукачева – Олександр Ремез. Найкращим гравцем турніру було нагороджено Олександр Переста. Також грамотами були відмічені арбітри матчу Сімку, Семак та Полончак. Відзнаки дістали тренери фіналістів Іван Легеза та Сергій Чопик. Ну а далі, завершальна частина нагородження ― срібні медалі переможеним. Та золото переможцям, яке цього футбольного сезону ветерани везуть на Мукачівщину.

Хоча сьогодні на полі були гравці, які далекі від кращих фізичних кондицій, вони продемонстрували добротний футбол, де гравці обох команд билися за кожен м’яч і ніхто не хотів сходити з поля переможеним. Таким чином, важкий, в’язкий і повний боротьби матч завершився на користь мукачівських ветеранів.

Ужгород – Мукачево - 1:3

Голи: Рибкович Анатолій 26’ – Ткачук 46’, Свирида Антон 62’, Качур Євген 68’.

Ужгород: Дичка Віктор, Монда Віктор, Тулайдан Тарас, Когутка Мирослав, Вачіля Володимир, Костик Юрій, Цап Валерій, Свистак Юрій, Піньковський Вячеслав, Рибкович Анатолій, Дуран Іван, Грабар Олександр, Пфайфер Іштван, Яворів Олег, Ізайські Руслан, Мандич Юрій, Мітуля Роман, Бабуський Юрій.

Мукачево: Янкович Михайло, Свирида Антон, Когутич Олександр, Ткачук, Касинець Василь, Дудник Дмитро, Лендєл Антон, Шершун Василь, Гецко Сергій, Качур Василь, Ремез Олександр, Решко Ярослав, Дубинський Олександр, Голуб Ярослав, Товт Микола, Переста Олександр, Качур Євген, Тім Антон, Ряшко Віктор, Ковач Іван.

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу можна переглянути ТУТ.
Тарас Галушка




Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1820 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: