Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Мункач» на «Авангарді» розбиває «Спартакус» (ФОТО)
10:15
«Мункач» на «Авангарді» розбиває «Спартакус» (ФОТО)
Підопічні Золтана Сільваші ще в першому таймі зняли питання про переможця цього поєдинку.

«Мункач» на «Авангарді» розбиває «Спартакус» (ФОТО) До цього матчу «Мункач» підійшов у всеозброєнні – кадровий склад команди поповнили недавні учасники прем’єр-ліги: Юрій Тома, Віктор Гей та Олексій Хоменко. Звісно, з таким ударним складом перед командою можна ставити найвищі завдання, правда, відставання від лідерів у 18 очок мукачівцям надолужити буде вкрай складно. Ще в минулому турі мукачівці демонстрували чудову гру – подовгу розігрували м’яч короткими передачами, але забити не змогли. Тож у цьому матчі вони мабуть вирішили надолужити втрачене й суттєво покращили різницю забитих-пропущених голів.

Гості одразу ж заволоділи ініціативою, відтіснили молоди «спартакусівців» на власну половину поля й почали розхитувати їх оборону. На вістрі атаки в мукачівців виділялися Хоменко та Апостолюк, які постійно втікали від своїх опікунів і завдали ударів по володіннях Андрія Черепка. Гол, як то кажуть, назрівав.

На 14-й хвилині лік забитим м’ячам розпочав Вячеслав Апостолюк – на лівому фланзі у підкаті м’яч перехопив Віталій Міклош, він встиг піднятися пройти своїм флангом і навісив на протилежну бровку, де «круглого» підхопив Апостолюк, увірвався в штрафний майданчик господарів і майстерськи пробив у дальній кут воріт «Спартакуса».

Підопічні Валентина Слюсара намагалися відтіснити суперника подалі від своїх воріт, однак потужний центральний кулак «Мункача» в особах Гея та Томи, та швидкісні фланги гостей, де бровку бороздили швидкі  вінгери – Трачук та Міклош зводили ці намагання господарів нанівець.

На 30-й хвилині нападник гостей Іван Качур поборовся в штрафному майданчику «Спартакуса» за верховий м’яч, відкотив його під удар Гийчику, Віктор пробиває – надійно грає Андрій Черепко. Правда, вже через дві хвилини він не міг зарадити удару Хоменка, який після рикошету від партнера по команді Федака влетів у протилежний від нього кут воріт. Олексій Хоменко на куражі через 5 хвилин забиває третій м’яч – захисник «Спартакуса» позиційно помиляється, не зумівши дотягнутися головою до м’яча, Хоменко приймає його на груди і другим дотиком з лівою відправляє сферу у дальній кут – м’яч наче на дистанційному управління опускається по-під поперечину володінь Черепка. 

Господарі «прокинулися» лише наприкінці тайму й двічі могли забити: на 43-й хвилині партнери вивели на ударну позицію Івана Веждела, але його удар парирував Золтан Сільваші молодший, вчасно вийшовши з воріт і зменшив простір для гравця «Спартакуса», а на 44-й хвилині Сергій Машталір зумів втекти від захисників «Мункача», обіграв воротаря, але задалеко відпустив м’яч і пробив у зовнішній бік сітки воріт.

У другій половині у гостей відбулися кадрові ротації, однак це зовсім не відбилося на їх грі. Скоріше, навпаки, тиск на ворота «Спартакуса» значно посилився. Поблизу кутового прапорця захисники «Спартакуса» не за правилами зупиняють Юрія Тому, сам постраждалий виконує стандарт. Юрій подає в район воротарського майданчика, де в скупченні гравців боротьбу на другому поверсі виграє фактурний В.Гей (Гийчик), м’яч після рикошету влітає в сітку воріт господарів.

Не встигли ужгородці оговтатися від цього голу, як вже наступна атака гостей стала знову голевою. Хоменко за 18 метрів до воріт суперника заробляє штрафний, який виконує Юрій Тома – пробиває точно в павутиння без шансів для кіпера. Наставник «Мункача» вдається до чергових замін: свіжі гравці ще більше загострили гру, дует Хміль-Булеза цілком могли засмутити «Спартакус». Хміль кілька разів робив перспективні подачі в бік воротарського майданчика госпдарів, захисники вибивали ці навіси, а на 57 хвилині його подачу перед воротами господарів замикав Юрій Булеза, однак пробив легко – м’ячем впевнено заволодів воротар «Спартакуса». Та вже через 8 хвилин Булеза став автором голевої передачі, після кількох фінтів у центральній зоні він віддає на Анатолія Нурієва, той наче ніж крізь масло проходить між двома оборонцями і пробиває по-під  дальню поперечину, навіть карколомний стрибок Черепка не зарадив голу. Кіпер господарів, ледь не дістав ушкодження, вдарившись об стійку воріт, та на щастя ворота на запасному полі «Авангарда» зроблені зі спеціального пластику, і Андрій продовжив гру без допомоги медиків.

Гості, здається наситилися голами й дещо розслабилися, давши певну можливість для комбінування «Спартакусу». Лише наприкінці зустрічі господарі змогли двічі вразити володіння Дмитра Кривенька, який змінив на останньому рубежі З.Сільваші. Показав своє вміння Дмитро Рацин. Діма у центрі поля звільнився від опіки і наважився на удар – м’яч вдарившись об поперечину  відлетів на кут штрафного майданчика, де на підборі першим був Владислав Лебідь, який одразу пробиває в ближній кут і забиває.

Вже через дві хвилини, «мункачівці» захопилися атакою й забули за оборону, господарі перехопили м’яч і відразу спрямували його на Рацина, який цього разу виграє забігання в захисника лівим флангом, виходить віч-на-віч і скеровує м’яч у дальній від кіпера кут воріт, скорочуючи відставання до чотирьох голів. А далі пролунав фінальний свисток арбітра, який зафіксував переконливу перемогу «Мункача».

Правда, не обійшлося й без недоліків в організаційних питаннях зі сторони господарів. Як зауважив інспектор ФФЗ Василь Попович «Спартакус» навіть не спромігся чи призабув принести води в суддівську, тож арбітрам довелося гамувати спрагу з пляшок «Мункача». Гадаю, наступного разу господарі будуть більш гостиннішими й бодай забезпечать арбітрів питтєвою водою. 


Арбітр – Михайло Райда (Іршава);
Асистенти арбітра: Тарас Шопа, Михайло Лялюк (Іршава);
4-й арбітр: Ілля Вовчанський (Ужгород);
Інспектор ФФЗ: Василь Попович (Іршава).

Стадіон: «Авангард» м.Ужгород. Температура +27. Глядачів:150

«Спартакус» (Ужгород) – «Мункач» (Мукачево) – 2:6 (0:3).

Голи: Апостолюк 14,  Боднар 32 (автогол), Хоменко 37, Гей 50, Тома 53, Нурієв 68 – Лебідь 87, Рацин 89.

«Спартакус»: Черепко, Федак (Міндак 65), Боднар, Гогерчак, Будз, Рацин, Веждел, Лебідь, Машталір, Пінковський (Філіп 70), Антошин (Минайленко 46).
Запасні: Дядюк
Тренер: Валентин Слюсар

«Мункач»: Сільваші (Кривенько 73), Міклош (Хміль 75), Кундрик (Булеза 46), Трухан, Трачук (Буда 46), Тома, Гей, Нурієв, Хоменко, Апостолюк, Качур (Русин 55).
Тренер: Золтан Сільваші.

Попередження: Федак 63 - Тома 35, Хоменко 76
Роман СЕНИШИН
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1396 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: