Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » На Іршавщині відіграли півфінали Зимової першості
22:36
На Іршавщині відіграли півфінали Зимової першості
Пропонуємо Вашій увазі огляд півфінальних матчів Зимової першості Іршавського району.

Пропонуємо Вашій увазі огляд півфінальних матчів Зимової першості Іршавського району.

В передостанню неділю березня біля стадіону в Заріччі фурі ніде було проїхати. В’їзд в село з боку Виноградова нагадував авторинок в Кінчеші. І це незважаючи на те, що місцева команда не зуміла пробитися в півфінал. Кращі чотири команди визначалися на протязі півторамісячного групового відбору і от нарешті зійшлися в перехресних поєдинках.

В першому півфіналі вищоліговій довжанській «Боржаві» протистояли чемпіони району команда ФК «Арданово». Довжани сходу взялися за справу і вже на другій хвилині після навісу в карний майданчик формальних гостей ледь розминулася з м’ячем голова молодого лівого півзахисника Віталія Сурмача. Цим моментом «боржавці» немов означили тотальну перевагу в повітрі протягом всього матчу. Звичайно пробували й дальні удари, однак основна небезпека для арданівських воріт прилітала з другого поверху довжанської атаки після стандартів у виконанні Михайла Батрина. Десь всередині першого тайму Михайло Чедрик по центру штрафної пробував замикати черговий навіс боковою «бісіклетою» — невдало. Глядачі на трибунах порадили форварду не викаблучуватися і бити головою. В наступній атаці він послухався мудрої поради і після навісу зі штрафного від Батрина, Михайло Якуб накинув м’яча до одинадцятиметрової позначки і вже звідти у боротьбі із захисниками Чедрик головою переправив круглого у сітку — 1:0. Арданівці мали хорошу нагоду відновити паритет в кінці першого тайму, однак після навісу з правого флангу від Йосипа Бундаша, Василь Станинець не влучив у ворота.

Одразу після перерви Віктор Ганчич вивів на побачення з Василем Ільницьким Михайла Батрина, та голкіпер арданівців вчасно вийшовши з воріт, зумів скоротити кут обстрілу та відбити круглого. Не пройшло й десяти хвилин як довжани подвоїли рахунок — Михайло Батрин з кутового знайшов у штрафній суперника ніким не прикритого Михайла Якуба і капітан «Боржави» ударом головою поховав надії арданівців на фінал. Через чотири хвилини вони могли принаймні відродити бодай якусь інтригу, коли після удару зі штрафного Бундаша захисник команди Довгого ледь не зрізав м’яча у власні ворота, однак це був явно не арданівський день, що й підтвердив епізод на останній хвилині матчу: після прострілу з кутового Олександр Попович намагався п’ятою повторити ліверпульський гол Олега Гусєва — м’яч потрапив у руку Якуба і арбітр матчу Михайло Райда призначив пенальті у ворота довжан. Удар взявся виконати Дмитро Дудник, але навіть не влучив у ворота… 2:0 — перемога на класі «Боржави» практично без шансів для іршавських чемпіонів.

Другий півфінал тримав глядачів у напрузі майже до останньої хвилини. В очному протистоянні зійшлися гравці виноградівського «Севлюша» Мирослав Мудра та Андрій Ломага. Футболісти Великих Ком’ят з перших секунд намагалися використати швидкісні здібності флангових півзахисників, однак ільницькі захисники зупинили прориви зліва Ярослава Пойдина та Михайла Брича. Однак вже на 7-ій хвилині помилка Івана Бандуровича в центрі поля ледь не коштувала шахтарям пропущеного гола. Мирослав Мудра в дотик вивів на побачення з голкіпером реактивного Михайла Брича. Василь Шестак було кинувся прикривати ближній кут, натомість ком’ятський форвард бив у протихід, однак ільницький голкіпер зумів ногою відбити практично «мертвий м’яч». Сейв Шестака помітно підбадьорив ільничан і вони зуміли організувати кілька небезпечних атак: спочатку Василь Олашин ударом через себе намагався завершити простріл з правого флангу від Андрія Ломаги — мимо воріт, потім сильний удар Бандуровича Ярослав Кеню відбив перед собою, однак Віталій Матіко на добиванні пробив вище воріт. На 21-ій хвилині ком’ятівський кіпер знову не втримав м’яча після навісу Ломаги і Володимир Савко спочатку був неточним на добиванні, а потім після повторного навісу ледь не встиг підлаштуватись для удару через себе. Багатьом юним футболістам є чому повчитись у завжди молодого ветерана іршавського футболу — страшно подумати, адже коли Володимир Федорович вперше здобув обласне чемпіонство (1992 рік у складі довжанського «Аваля»), багатьох його нинішніх колег та опонентів ще навіть у проекті не було.

Другий тайм розпочався ще одним моментом Савка, коли він головою пробивав після навісу з кутового від Андрія Ломаги. Потім ільницькі ворота від неминучого здавалося голу знову врятував Василь Шестак. І знову Михайло Брич, на цей раз протягнув м’яча з власної половини, на ходу легко обігравши Гуленка, вийшов віч-на-віч проти ільницького кіпера. Удар, і численні ком’ятівські фанати вже було зірвалися у радісному екстазі, однак «Беня» у карколомному стрибку витягнув м’яча. За православним календарем день святого Бенедикта припадає на 27 березня однак, впевнений, в Ільниці його мають відзначати саме 22 числа. Неначе на підтвердження на допомогу «шахтарям» здійнявся холодний вітер з боку рідної Ільниці в сторону ком’ятських воріт, міцність перекладини яких перевірив ударом зі штрафного Бандурович. Нарешті на 63-ій хвилині після чергового навісу з кутового від Ломаги і невдалого виносу Василь Симканич з льоту вколотив круглого в сітку — 1:0. Ільничани не дали супернику можливості відігратися і через п’ять хвилин поставили крапку в матчі, коли після серії невдалих виносів м’яч потрапив на фланг до Савка і той навісом проасистував гол Андрія Ломаги.

2:0 — важка перемога Ільниці і наступної неділі на нас чекає друга зустріч «Шахтаря» і «Боржави» на цей раз у фіналі Зимової першості. Скоріше за все командам прийдеться грати без лідерів, оскільки Михайло Чедрик, Михайло Батрин та Андрій Ломага заявлені на Кубок області за виноградівський «Севлюш», а Іван Бандурович за ФК «Ужгород».

Невідомим поки, що залишається місце проведення, оскільки планувалося грати в Іршаві на "Авангарді", однак поки що невідомий господар матчу на Кубок Закарпаття між "Бужорою" та "Бийганню" (жеребкування відбудеться у вівторок). Таким чином якщо іршавська команда гратиме на виїзді, то заключні матчі Зимової першості відбудуться на "Авангарді", якщо ні - то доведеться знову їхати в Заріччя.

Святослав СИМКАНИНЕЦЬ


Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 686 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: