Головна » Усі публікації » на Закарпатті » На турнірі Гаваші серед команд U-17 відбулось закарпатське дербі
21:15
На турнірі Гаваші серед команд U-17 відбулось закарпатське дербі
У рамках ІІ дитячо-юнацького турніру з футболу на честь Андрія Гаваші зустрілись принципові суперники команди U-17 Говерла та СДЮСШОР.

Із перших хвилин між командами зав’язалась активна гра на флангах, що цікаво обидві команди здебільшого атакували через правий фланг. Не віддаючи явної переваги ні одній, ні іншій з команд. Одні атакували інші вдало зупинивши противника вже й самі контратакували знов таки правим флангом.

Вже на 7 хвилині зустрічі 18 номер Говерли, Мирослав Русин, мав чудову нагоду відкрити рахунок та вдало пробити не вдалось. Згодом ще декілька атак Говерли правим флангом могли завершитись взяттям воріт та Франчуку Олексію ніяк не вдавалось результативно завершити прорив. На 19 хвилині одну з таких атак на думку тренера Говерли Івана Фізера зупинила гра рукою одного із захисників та головний арбітр був іншої думки. Та вже у відповідь СДЮСШОРовці миттєво подались в атаку довівши м’яч до воріт, однак вивести команду вперед так і не зуміли, і тут вже на думку Олександра Фанти (тренера СДЮСШОР) від голу Говерлу врятувала рука захисника. В цьому епізоді суддя також не побачив нічого противоправного – такий собі своєрідний обмін.

Середина першого тайму все більшого нагадувала, що між собою грають принципові суперники, адже на кожному шматку поля точилась запекла боротьба із постійними порушеннями правил. Складалось враження, що хлопці навмисно фолили аби зупинити ряд миттєвих контратак, як з однієї так і з іншої сторони. Такою грою – вболівальники були задоволені.

Загалом СДЮСШОРівці попри відсутність явної переваги все ж таки частіше доводили м’яч до воріт суперника, а після одного з кутових мали чудову нагоду вийти вперед та відмінна гра Павла Ковачика, воротаря Говерли, залишала рахунок сухим.

Відповідь Говерли була не за горами, але то штрафний не вдавалось вдало пробити, то вкотре атака правим флангом не доходила до воріт. СДЮСШОРівський захист залишався на висоті, хоч частенько і за допомогою грубої гри. Та це не зупиняло Франчука, який з кожним наступним контр випадом атакував все якісніше і агресивніше.

Тайм не порадував глядачів голами, однак гострих моментів було вдосталь.

Після перерви команди кардинально не змінили свою гру, так само здебільшого атакували через гравців на правому фланзі, але меншими силами побоюючись миттєвих контратак.

З кожною хвилиною було помітно, що хлопці з обох команд нервують і не хочуть поступитися рахунком, однак СДЮСШОРівці на відміну від кінцівки першого тайму зараз атакувати намагались частіше. Це й стало причиною того, що в середині тайму Говерла надовго засіла в глухий захист ніби забувши що в команді ще є нападники. За такої гри захисники СДЮСШОРу напевно сильно відволіклись атакою, адже проспали ледь не фатальний контрвипад того ж таки Олексія Франчука, якому на заваді вивести команду вперед стала, вкотре, відмінна гра голкіпера.

Догравали команди при відносній рівній грі але вже яскравості бракувало через помітну втому. Та як виявилось СДЮСШОР втомився більше. За 9 хвилин до кінця матчу захисники допустились критичної помилки давши Говерлі провести вдалу гру в пас і вивести Василя Дана до власних воріт і без перешкод пробити.. Говерла попереду.

Пропущений гол СДЮСШОРівців змусив заграти активніше, кинувшись майже всією командою вперед та Говерлу було вже не зупинити. Піднесені духом, підопічні Івана Фізера, через 4 хвилини знов активно атакують майже всією командою змушуючи противника засісти у глуху оборону біля власних воріт. І підловивши захист на помилці Дмитро Пинзеник забиває другий гол!

Безперечна перевага під кінець матчу Говерли і жодної надії на реабілітацію СДЮСШОРу.

Говерла – СДЮСШОР 2:0

P.S. Загалом гра видалась цікавою та неоднозначною, обидві команди частіше грали від оборони надіючись на швидку контратаку. А от тривалі атакуючі дії були млявими чи то через щільний графік ігор чи через відсутність чіткої налагодженої гри в атаці. Хлопці більше сподівались на вдачу, чи то на помилку захисту і менше намагались грати організовано і просторо. Підтвердженням цьому був той факт, що обидві команди протягом всієї зустрічі атакували майже цілком через правий фланг, а значить там грають більш досвідченні гравці, які й ведуть команду до перемоги… Але ж футбол в першу чергу командна гра і її на мій погляд – бракувало. Тим більше, що деякі хлопці з обох команд вже грають у місцевих першостях за дорослі команди.

Водночас варто відмітити, що всі вболівальники, попри рахунок, грою були задоволенні – а це вартує багато.

Чекаю Вас на футбольних полях Закарпаття!

Анатолій КОСТЮХ

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 809 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: