Головна » Усі публікації » у світі » Наші легіонери: підсумки сезону (Угорщина)
20:10
Наші легіонери: підсумки сезону (Угорщина)
Пропонуємо до Вашої уваги чергову порцію новин про закарпатських футболістів, які захищають честь закордонних клубів.

Пропонуємо до Вашої уваги чергову порцію новин про закарпатських футболістів, які захищають честь закордонних клубів.

Золтан Сільваши в січні перейшов з "Таврії" до аутсайдера Вищого дивізіону "Мезьоковезда". Лише 5 разів потрапляв до заявки на матч і провів лише 7 хвилин на полі, в грі, в якій його команда поступилася "Дьору" з рахунком 0-5. По закінченні сезону "Мезьоковезд" залишив Вищий дивізіон.

35-річний Володимир Овсієнко провів свій перший повний сезон в Угорщині в якості другого воротаря переможця Другого дивізіону "Н'їредхази Спартакуш". Відіграв лише три повних матчі, два з них через хворобу Яноша Балога (не мав жодних проблем). Натомість, воротар став героєм матчів Кубку Угорщини проти третьолігових "Ньїрбатора" та "Егера", в першому з них відбивши удар впритул, а в другому - взявши два пенальті в післяматчевій серії. Впевнено відіграв обидва матчі проти одного з лідерів Вищого Дивізіону "Халадашу" (0-1 та 2-0).

Навесні Овсієнко грав повний матч-відповідь 1/4 фіналу, який закінчився поразкою від лідера Вищого дивізіону "Дебрецена" з рахунком 1-6. Тоді Володимир здійснив кілька чудових сейвів, але винен в другому та третьому голах (нескладний удар здалеку та вибитий м'яч на суперника, що за мить призвело до пенальті).В Кубку Ліги відіграв всі шість матчів групового турніру. Пропустив 11 м'ячів, але не винен в них, більше того, в кожному матчі рятував свої ворота, іноді вражаючими сейвами. Загалом, його доробок склав 4 матчі в лізі, 5 - в Кубку та 6 - в Кубку Ліги.

Володимир Корнутяк влітку залишив "Берегвідейк" з Берегового (чемпіонат Закарпатської області) та перетнув відстань в 50 кілометрів задля переходу до угорської "Кішварди", новачка Другого угорського дивізіону. Iноді грав в центрі захисту, а іноді - на місці опорника. В захисті чергував вдалі матчі з провальними, вже на початку сезону "привіз" кілька голів втратами м'яча, програною боротьбою та порушенням правил у власному штрафному, через що його команда втрачала дорогоцінні очки. А ось в центрі поля загалом діяв непогано, використовуючи свій досвід та дисциплінованість. Вправно діяв у відборі, практично не брав участь в атакувальних діях (крім поодиноких ударів здалеку). В грудні отримав три матчі дискваліфікації за брутальний удар ногою після свистка гравця "Шопрону". Головний тренер "Кішварди" висловив незадоволення таким суворим вироком "ключовому гравцю команди".

Повернення Корнутяка було невдалим (дві поспіль погані гри в центрі та на лівому фланзі оборони). Можливо, справа в тому, що Володимир надто повільно набуває форму, адже і в перших матчах сезону він виглядав погано. A в квітні-травні він змінював центр захисту на центр поля, виглядаючи відносно непогано і навіть зробив два асисти. Та навіть попри асист в доданий час передостаннього матчу "Кішварда" вилетіла в Третій дивізіон. Його доробок склав 27 матчів в лізі (25 повних), та 3 матчі в кубках, 4 жовті та одна червона картки.

Роберт Молнар перейшов до "Кішварди" з дублю "Говерли" на початку вересня. Вже наприкінці місяця став автором голу, на 87-ій хвилині потужним ударом з 22-ох метрів спрямувавши м'яч в "дев'ятку" воріт "Сігет Сент-Міклоша" (1-1). Завдяки цьому голу він завоював собі постійне місце на правому фланзі захисту. В жовтні грав надійно в захисті, хай і мало підключався до атак, а ось в листопаді два голи "Папи" (3-4) відбулися після прострілів з флангу Роберта, і за його вини в іншому матчі партнер отримав червону картку. В матчі Кубку Ліги "фол останньої надії" Молнара призвів до вилучення, пенальті та вильоту команди з турніру. Щоправда, вже за кілька днів Роберт реабілітувався, вчасно встигнувши на добивання в матчі ліги проти "Залагеерсегa" (3-1).

Навесні Молнар почав втрачати місце в стартовому складі, виходячи на заміну, а в квітні вже здебільшого залишався на лаві запасних. В травні повернувся до стартового складу, але крім жовтих карток, не запам'ятався нічим. Загалом на його рахунку 24 матчі (20 повних), 2 голи та 5 жовтих карток в лізі, 4 повних матчі та одна червона картка в кубкових змаганнях.

Цікаво, що "Кішварда" почала сезон напрочуд вдало і перебувала в середині турнірної таблиці, але поступово скочувалася нижче. В "зоні вильоту" вона опинилася лише в травні. Але це саме той місяць, коли не слід опинятися там.

Вихованець ужкородської ДЮСШ-1 Денис Ребрик оговтався від тяжкої травми наприкінці минулого сезону і почав новий гравцем запасу. У вересні чудово показав себе в матчах Кубку Ліги (зароблений гольовий кутовий та кілька невикористаних можливостей в одному з матчів та гол - в іншому). Та в лізі він продовжував здебільшого перебувати на лаві запасних, а коли отримував шанси - діяв невдало. Хоча в листопаді почав діяти значно активніше, завдяки чому почав отримувати значно більше ігрових хвилин. Переходи з поля на лаву запасних, заміни після 60-70 хвилин матчу, довгі матчі на лаві запасних - все це не сприяло стабільності та впевненості нападника.

Вже на четвертій хвилині весняної частини чемпіонату Ребрик відзначився голом, мав ще кілька нагод для взяття воріт суперників, і "Цеґлед" переміг останню команду ліги "Козарміслени" з рахунком 3-2. Та надалі знову згас, а за кілька тижнів травмувався і повернувся до ротації лише в середині травня. Його команда виграла боротьбу проти команди Корнутяка та Молнара і залишилися в НБ-ІІ. Загалом на рахунку Ребрика 18 матчів в лізі (9 в стартовому складі, жодного повного), гол та 4 жовті картки, а також 4 матчі (один повний), гол та жовта картка в кубкових змаганнях.


Категорія: у світі | Переглядів: 1023 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: