Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Наші легіонери: МФК "Собранце" (Словаччина)
11:34
Наші легіонери: МФК "Собранце" (Словаччина)
Останнім часом багато українських футболістів, через фінансову нестабільність місцевих клубів, звертають свої погляди на сусідні чемпіонати.

Останнім часом багато українських футболістів, через фінансову нестабільність місцевих клубів, частіше звертають свої погляди на сусідні чемпіонати, зокрема, в Білорусь, Польщу, Угорщину, Чехію та Словаччину.

Наші закарпатські футболісти не є винятком, і теж досить часто подаються в таке близьке нам закордоння. Благо там, на всіх рівнях чудова інфраструктура.

Однак, хотілося б зупинитися на найбільш «українському» клубі Словаччини МФК "Собранце". Наразі він виступає в східнословацькій футбольній лізі, зона південь, яка є п’ятою за рангом у футбольній системі Словаччини. І не дивно, що саме цей клуб є облюбованим закарпатськими гравцями, оскільки він знаходиться в практично 20 хвилинах їзди від Ужгорода.

Кращим українським гравцем в команді, а заодно і кращим бомбардиром свого дивізіону є відомий по виступам за "Динамо-Ігросервіс", "Кримтеплицю" та рідну "Говерлу" Матвій Бобаль. Наразі на його рахунку вже 18 голів, які йому вдалося забити лише за 13 матчів. З такою скорострільністю Матвій вже в котрий раз в своїй кар’єрі виграє гонку голеадорів своєї ліги. Також в цьому сезоні вже відкрили свій лік голам наші легіонери Юрій Дано та Юрій Шукаль, які мають на своєму рахунку по 2 голи. Крім, вищеназваних в заявці команди на цей сезон присутні Олег Калабай та Павло Оржеховський, які ще в минулому ігровому році виступали за "Поляну" в чемпіонаті Закарпаття. Лідером за ігровим часом є Дано в активі якого вже 16 ігор, в Шукаля та Бобаля відповідно на 1 та 2 гри менше.

Цієї суботи було поновлено чемпіонат після зимової перерви. Грою з СП "Рожнава", було розпочато 18 тур в східнословацькій лізі південної зони. На даний момент "Собранце" займає 3 місце, відстаючи від другого на 3 і від першого на 12 балів. Домашня гра з "Рожнавою" закінчилася досить несподівано результативною поразкою 3:4. Забивши в першій половині першого тайму 3 голи, а на початку другої сорокап'ятихвилинки і четвертий, рожнавці відправили в нокдаун господарів поля. Хет-рик нападника "Собранців" Томаша Чижмара став слабкою втіхою. Серед «наших словаків» в матчі прийняли участь захисник Олег Калабай та півзахисник Павло Оржеховський, який відмітився лише гірчичником.

Тож, спробуємо й надалі по мірі можливостей спостерігати і повідомляти Вам за іграми найбільш української команди в європейському футболі.
Тарас Галушка

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1674 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Лобда  
0
Ось ссилка на склад команди, де згадані всі вищезгадані прізвища http://www.profutbal.sk/ligy/svk5vj/index.php?stats=SBRC

1 Вова  
0
Як ті легіонери можуть грати ще і за Поляну?? розводить дві команди?? Оржаховський?? Дано?? Калабай??? шо за фігня??? футболісти?? Дано ти рік кажеш на Словаках не бов:??

الاسم *:
Email *:
كود *: