Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Не стало легендарного закарпатського бомбардира
12:19
Не стало легендарного закарпатського бомбардира
Після важкої хвороби на 47-му році життя відійшов у вічність видатний футболіст та арбітр Віталій Лофинець.

Не стало легендарного закарпатського бомбардира Пропонуємо згадати матеріал про Віталія Лофинця із циклу статей до 125–річчя «гри мільйонів» на Срібній Землі.


Маємо і свого Олега Блохіна
 
А мова йде про гарного колишнього футболіста, а згодом класного арбітра, кращого бомбардира за всю 125–річну історію крайового футболу, екс-гравця команд майстрів ФК «Карпати» Мукачево та ФК «Закарпаття» Ужгород Віталія Лофинця із Свалявщини. У чемпіонатах Закарпаття він провів 12 сезонів: 1997 рік — ФК «Яноші» (у складі команди забив 4 голи); 1998 — СК «Лінет» Берегово (10); 1999–2006 рр — ФК «Авангард» Свалява (251); 2007–2008 рр. — ФК «Кольчино» (15 м’ячів) – усього Віталій «наколотив» у ворота суперників 280 голів.
 

 Наша довідка: Віталій Іванович Лофинець народився 1 травня 1976 року у с. Сусково, що на Свалявщині. Форвард. Перший тренер — учитель фізичного виховання місцевої десятирічки Юрій Ратушняк.
 
Школярем виступав за місцеві команди, спочатку за резервістів, а відтак і «основу». 20–річним хлопцем вперше одягнув футболку команди майстрів. Це був ФК «Карпати» Мукачево (головні тренери — Віктор Ряшко, Тиберій Корпонай та Степан Войтко). Віталій у дебютному сезоні відіграв 15 матчів і записав до свого доробку перші три голи.
 
Наступного сезону за мукачівців провів лише перше коло, а у другому перебрався у ФК «Яноші», який виступав у чемпіонаті нашої області.
 
1997/1998 рр. — цей сезон свалявчанин провів у складі ФК «Верховина» Ужгород (головний тренер Степан Войтко). За клуб провів 23 календарні матчі і став автором 5 голів (другий показник бомбардирів). Ще два матчі зіграв на кубок України, а також один раз «розписався» у воротах суперника.
 
Сезон 1998/1999 рр. свалявчанин провів у складі ФК «Закарпаття» Ужгород (головний тренер — Віктор Ряшко), який виступав серед команд 2–ої ліги (першість України). Цього року ужгородці зайняли 1–ше місце і знову повернулися до першого дивізіону. Малі золоті медалі були вручені В. Лофинцю (провів 23 календарні матчі і записав до свого активу 5 голів),.

 
***
 
Витяг із газетного звіту про фінальний матч на Кубок Закарпаття: ФК «Авангард» Свалява — ФК «Аваль» Мукачівський район — 6:1.
 
2004 рік. 29 квітня. День футболу Центральною подією футбольного свята в Ужгороді стала фінальна гра на кубок області між триразовим чемпіоном області – ФК “Авангард” та ФК “Аваль”. Лік голам уже на 13-ій хвилині відкрив кращий голеадор обласного чемпіонату минулого і нинішнього сезонів Віталій Лофинець. На 25-ій хвилина свалявчани розіграли швидку комбінацію й після удару Дмитра Чубірки на табло з’явився рахунок 2:0. Цей результат протримався лише 9 хвилин. Третій гол у ворота “Авалю” провів ще один із кращих бомбардирів обласного чемпіонату Тарас Лазарович – 3:0.
 
У другому таймі картина гри не змінилася. «Авангардівці» володіли територіальною перевагою й забивали голи. Ще двічі відзначився й записав на свій рахунок хет–трик Віталій Лофинець (на 55-ій та 80-ій хв.). А шостий м’яч під завісу фінального матчу у ворота Адальберта Човбана провів Василь Мішко. Футболістам з Мукачівщини вдалося лише забити гол престижу. Отже, 6:1 і кубок області заступник голови ОДА Іван Рогач та голова ФФЗ Андрій Гаваші вручили капітану свалявчан Олександру Грабару».
 
Василь Гаджега — голова Закарпатського осередку Асоціації спортивних журналістів України.
 
Володимир Католик — статистик закарпатського футболу.


Вічна пам'ять та співчуття родині та близьким..

 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 752 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: