Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Неймовірний камбек гостей із Півночі
12:42
Неймовірний камбек гостей із Півночі
Про те, як новоспечений втомлений фіналіст кубка Закарпаття, важко увійшов у другу половину регулярного чемпіонату, дізнавайтесь далі.

Неймовірний камбек гостей із Півночі
Як не крути, та «Поляна» в останній час стає справжнім жахом для фанів Західної Ужгородщини. Здавалося б зовсім нещодавно підопічним Вайданича вдаплось знекровити сусіда по таблиці полянців – «Вільхівці», і після цього оптимізм переповнював «Луціва і компанію», та далі все сталось майже аналогічно до минулого разу. Єдиним винятком стало те, що цього разу господарі вели в рахунку й хоча далі пропустили, однак дуже реально, до пенальті Соскиди, претендували на перемогу. Та про все по порядку.
 
Перед поновленням регулярних матчів «Витязь» отримав підсилення кількома виконавцями хорошого рівня й екс-наставником «Ужгорода» Вячеславом Пінковським. Це мало б додати сил та прагнень щодо досягнення результату й цим самим притягнення уболівальників на трибуни.
 
Двобій розпочався з атак господарів. Перший шанс з’явився доволі швидко, на третій хвилині, за наслідками атаки правим флангом зі зміщенням до центру. Ковтан заробив право на штрафний метрів із двадцяти й сам досить сильно пробив у правий кут, та Бучок у падінні відбив.
 
Через дві хвилини новий наступ із права наліво за участю великої кількості виконавців і Медведєв не менш підступно влучив у ближній кут. Ярослав парирував за ворота. Та далі й він був безсилим, коли атака по центру зі зміщенням уліво завершилась результативним ударом Луціва під дальню стійку – 1:0.
 
Суперник огризнувся через дві хвилини, коли Міклош якісно прострілив із правого флангу в розрахунку на кількох партнерів. Кашка вчасно вибіг і зумів ліквідувати потенційну небезпеку. Ще через хвилину мабуть кращий гравець матчу, щодо обсягу виконаної роботи, Василь Луців віддав хорошу передачу вперед на Медведєва в розрахунку на вихід того на воротаря, та Бучок вибіг із воріт і на якусь мить випередив Віталія. Та далі відбулась чудова комбінація в стилі «Шахтаря» часів Даріо. Василь Луців виборов м’яч по центру й віддав на правий фланг на Медведєва. Віталій подав на ділянку перед дальнім краєм воротарського майданчика на Соскиду. Руслан метрів із шести підправив м’яч головою під ближню стійку. Бучок стрибав, та круглий оминув його руки і влетів у сітку – 2:0.
 
Та полянці зреагували на поточну ситуацію значно швидше, ніж ті ж «Вільхівці» тижнем перед цим. Через три хвилини Міклош дуже добре віддав із правого флангу в центр і цим самим виводив Стегуру на вбивчу ударну позицію. Степан впритул розстрілював воротаря, та Кашка продемонстрував неймовірну реакцію й парирував. Через дві хвилини Міклош заробив право на штрафний метрах у двадцяти від воріт. Хміль здавалось пробив не надто сильно у ближній правий кут. Дмитро намагався відбити, та не розрахував напрямок і м’яч від рук зрикошетив у сітку – 2:1.
 
Гра продовжувалась на зустрічних курсах, та гострішими були гості, які застосовували пресинг, а іноді й колективний відбір на різних ділянках поля й змогли реалізувати цю настирність у гол. Гулович поборовся на лівому краї й подав у штрафний майданчик на Бабича і той метрів із дванадцяти підправив не сильно, та в ближню ліву дев’ятку, без шансів на відбиття – 2:2.
 
Довелось командам грати ніби знову з першої хвилини з рівного рахунку, та при цьому настрій був кращим у гостей, а нервовість господарів не йшла їм на користь. Замість того, щоб кожен із гравців шукав причини в собі й змінював свою гру по ситуації, що складалась на полі, більшість із виконавців вважали, що винуватий в поточному рахунку хтось із партнерів, а не він сам. Пізніше така не до кінця єдність команди дала ще більш негативні цифри на табло.

Певний час господарі вигравали центр поля, та шалені захисні мури від Павлича, Гуловича, Власика та Жаренка зводили всі ці спроби нанівець. У крайніх випадках гості без роздумів порушували й хоча отримували жовті, та головне не пропускали голів. А на 36-ій хвилині вибігли в контру. Гулович прорвався вперед і прострілив на Міклоша. Олександр у дотик переадресував на Варваринця й Володимир пробив із ходу над правою дев’яткою.

На початку другого тайму «Вітязь» продовжив і підсилив позиційні атакувальні дії. На 47-ій хвилині Василь Луців дуже добре пробив, та Кучінка продемонстрував чудову реакцію й зумів відбити. Через чотири хвилини Петро Луців подав кутовий із лівого флангу на голову Соскиді, який скинув на Дзьобі. Едуард пробив із розвороту під поперечину трохи ближче до дальнього правого кута. Кучінка у стрибку перевів за ворота. За мить нова атака й Соскида під час жорсткої силової боротьби, на грані фолу, з суперником впав у чужій штрафній зоні. Райда вказав на позначку. Руслан хоча й пробив ніби ближче до правого нижнього кута, та не надто сильно й Павло зумів у падінні дістати. Це був другий злам у матчі, після якого господарям не вдалось відновитись психологічно. Далі були нерезультативні позиційні спроби господарів та хоча й не такі часті, та щораз позитивні, вилазки суперника.
 
Спочатку Бабич ударом у правий кут оформив дубль та вивів своїх уперед – 2:3. Далі Варваринець скористався помилкою Кашки й збільшив перевагу – 2:4. Доповнив шалений камбек Стегура, який відгукнувся на простріл із правого флангу й вколотив м’яч у кут – 2:5. Місцеві апелювали до арбітра, щодо офсайду в Степана, та Райда погодився з прапорцем Шопи, чим спровокував викрики щодо арбітражу лайнсмена, про які вже згадувалось у офіційних інтернет-ЗМІ Закарпаття. Та навіть відміна цього голу не могла б суттєво вплинути на перебіг на полі. Хоча ні Зизич, той що Мирославович, трохи пізніше мав чудовий шанс скоротити розрив, коли метрів із тридцяти підступно пробив поруч із правою стійкою.
 
«Поляна» здобула неймовірно важливу трудову перемогу й продовжує змагання можливо навіть за срібні нагороди. «Витязю» теж не слід посипати голову попелом, бо малюнок гри у команди є, а якщо додати вольових якостей та зіграності, то й позитивний результат буде частішим.

 
Арбітр – Михайло Райда,
Асистенти – Тарас Шопа та Михайло Лялюк,
Четвертий арбітр – Іван Варга,
Делегат ФФЗ – Михайло Митровський

17 серпня, с. Концгазо, стадіон «Витязь», ясно, + 27 градусів, 100 глядачів
 
«Вітязь» Концгазо – «Поляна» – 2:5 (2:2)
 
Голи: Петро Луців, 7, Соскида, 12 – Хміль, 18, Бабич, 22, 55, Варваринець, 68, Стегура, 75.
 
«Вітязь»: Дмитро Кашка, Юрій Каганець, Артем Пустовіт, Євген Мукомела, Андрій Зизич (Іван Скунзяк, 46), Вячеслав Пінковський, Вячеслав Ковтан (Едуард Дзьоба, 46), Василь Луців, Петро Луців, Віталій Медведєв, Руслан Соскида.
запасні: Едуард Готра, Андрій Зізич.
тренери – Тарас Вайданич та Вячеслав Пінковський.
 
«Поляна»: Ярослав Бучок (Павло Кучінка, 46), Михайло Власик (Едуард Мельник, 34), Іван Жаренко, Руслан Гогерчак, Мирон Гулович, Михайло Хміль, Богдан Павлич, Степан Стегура, Олександр Міклош, Володимир Варваринець, Володимир Бабич.
Запасні: Володимир Чанда, Іван Грубінка, Тарас Боднар.
тренер – Михайло Кондря.

На 52-й хвилині Соскида не реалізував пенальті.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 624 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мікітос  
0
Молодці Поляна, вже по традиції навозили Концово із розгромним рахунком.....

الاسم *:
Email *:
كود *: