Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Нервова перемога «Великої Бийгані» над «Соколом»
20:07
Нервова перемога «Великої Бийгані» над «Соколом»
Мінімальна перемога футболістів з берегівщини, які крокують до фіналу.

У четвер, починаючи з 12.00, на пістрялівському стадіоні відбувся перший півфінал між переможцями групи «А» та «В» «Великою Бийганню» та «Соколом».

У своїй групі «Велика Бийгань» розібралась із конкурентами насухо, перемігши «Ганичі» та «Вікторію» з однаковим рахунком – 3:0. Кінчешцям прийшлось трохи важче, однак вони впорались не тільки з аутсайдером групи «Великим Березним», а й з минулорічним фіналістом «Турицею» з однаковим рахунком – 3:1. Перевагою підопічних Вайданича було те, що команда мала на підготовку до півфіналу півтора тижні, а «Сокіл» – втричі менше. Сама гра була дуже в’язкою і доля перемоги була під питанням до останньої хвилини.

Матч обслуговував Ласло Зайтлер. На початку 1 тайму боротьба йшла більше на підступах до штрафних майданчиків. М’ячем більше володіли футболісти «Великої Бийгані», у якої найактивніше на атаку працювали Луців, Головач та Луца. Помітними постатями на полі були також Лобода, Горзов та Гейці. Перші двоє допомагали своїм лідерам розганяти атаки, а Степан крім того, що йшов в атаку, разом із Гойдошем, був найкращим у руйнуванні контратак суперника.

Першого удару в сторону воріт опонентів на 4-й хвилині завдали гравці «Великої Бийгані», коли триходівку, через правий фланг зі зміщенням в центральну частину, за участю Лободи, Гейці та Горзова завершив останній. Та шкіряний, після його удару, полетів у кількох метрах від лівої стійки. У «Сокола» в дебюті найактивнішими були Корпош та Грицкевич. Перший завдав чимало клопоту захисту опонентів, а другий, крім нападу, брав участь у руйнуванні атак. Помітними були також Ковтан, Микитишин, Ладомиряк та воротар Фанта, який вдало діяв на виходах. Обидві команди рівномірно атакували як по центру, так і флангами, хоча «великобийганці» віддавали невеличку перевагу проривам через правий край, а суперник тяжів до лівого флангу. Представник Берегівської першості хоч і пробивав частіше за опонентів на старті – 4:0, та всі удари летіли повз рамку.

У середині першого тайму м’яч продовжували контролювати «великобийганці», у яких всі сили для цього віддавали Гейці, Луців, Луца, Горзов, Септа та Барта. У «кінчешців», в цей час на створення контратак працювали Грицкевич, Корпош, Ладомиряк, Товт та Дудаш. Та цей відрізок знову пройшов майже без ударів у площину. Крім того цей проміжок вдало відпрацювали обидва голкіпери. Перший удар по воротах відбувся на 21-й хвилині в рамку «Великої Бийгані», коли Якимець головою замкнув навіс з кутового Ковтана. Через дві хвилини біля воріт Ковача було ще cпекотніше. Під час чергової атаки по цетру, партнери вивели на ударну позицію Грицкевича. Той, перебуваючи під пресингом Гейці, все ж, зумів завдати удару в лівий кут. Голкіпер кінчиками пальців зачепив шкіряного, та м’яч, все ж тихенько покотився до стійки. Ковач встиг піднятись, підбігти і забрати його. Гравці «Великої Бийгані» до 2 тайму в площину так і не влучили. Єдиний удар в сторону воріт «Сокола» в середині тайму стався на 27 хвилині, коли Гейці вдало зіграв у відборі м’яча, обіграв двох суперників, віддав на Луціва, а той прицільно пробив, та шкіряний пролетів у сантиметрах над поперечиною.

Значно більше нагод для взяття воріт було створено в кінці 1 тайму. «Бийганці» знову виграли контроль над м’ячем. Найбільше зусиль для цього доклали Луців, Луца, Лобода, Гейці та Горзов. Однак, це так і не дало позитивного результату. До рівноваги за гострими моментами найбільше хисту віддали Грицкевич, Ковтан, Ладомиряк, Кардач та Якимець. На 35-й хвилині Якимець завдав третього удару в площину воріт суперника. При цьому м’яч летів у рамку після рикошета від гравця суперника, та на щастя для Ковача його потужність після зміни напрямку зникла і він легко впорався з ним. У опонентів на 42-й хвилині прицільного удару завдав Гейці, та його самовіддано, ціною ушкодження, заблокував Кардач. «Соколята» відповіли через дві хвилини, коли Кардач, після якісного навісу з кутовго Ковтуна, ударом головою переправив м’яч під поперечину. Та в цьому епізоді блискуче зіграв Ковач, який зреагував і перевів шкіряного знову на кутовий. Вже на доданій до першого тайму хвилині відбулась найбільш гостра атака «Великої Бийгані», яку дальнім пасом на Горзова розпочав воротар. А той середнім пасом вивів на ударну позицію Луцу, який пострілом з 12-ти метрів цілив у лівий кут, та м’яч оминув ворота в сантиметрах від стійки, підсумувавши нульову нічию після першої половини гри.

На початку 2 тайму домінація «Великої Бийгані» набула для «Сокола» загрозливих форм. Луців, Гейці, Луца, Гозда, Горзов та Горшош шматували захист суперника в надії на гол. А останній ще й видав шедеври у відборах м’яча. Суперник, у якого з останніх сил билися Жидик, Грицкевич та Ковтан, зрідка відповідав контратаками. Не дивно, що саме в цей період «великобийганці» змогли влучити в рамку. На 51-й хвилині вони створили найбільшу, з початку матчу, гостроту біля воріт «Сокола». Триходівка через правий фланг зі зміщенням до центру, за участю Горозова, Луціва та Септи, завершилась ударом останнього в поперечину. Через чотири хвилини сталась суттєва втрата у «Сокола», коли під час однієї з атак суперника травмувався голкіпер Фанта. Йому на зміну вийшов Солодовник. На 59-й хвилині біля його воріт було ще гостріше. Лобода заробив штрафний під час атаки лівим флангом, який ударом в праву дев’ятку виконав Луца. М’яч зрикошетивши від захисника, полетів трохи нижче і Солодовник у стрибку зміг зреагувати на нього. Шкіряний від руки голкіпера знову влучив у поперечину. Від «Сокола» запам’яталась контратака на 60-й хвилині, під час якої вони вивели на хорошу позицію для удару Грицкевича. Нападник пробив як повз воротаря, так і повз ліву стійку.

В середині другого тайму кінчешцям вдалось трохи вирівняти гру і одразу виникли моменти біля протилежних воріт. У «Великої Бийгані у цей час найактивнішими були Луца, Горшош, Лобода та Луців, а в «соколят» – Ковтан, Микитишин, Вароді та Грицкевич. На 63-й хвилині кінчешці втратили реальну нагоду відзначитись у контратаці, коли один із суперників віддав неточний пас. М’яч перехопив Ковтан, вийшов віч-на-віч з воротарем, та не одразу наважився пробити, чим дозволив супернику повернутись до своїх воріт. Коли ж завдав потужного пострілу, то його заблокував захисник Горшош. На 69-й хвилині на ударну позицію вивели Коваля, який був сам перед Ковачем, однак перекинув його легенько і воротар зміг догнати і забрати м’яч, що летів у рамку. На 73-й хвилині Луца замкнув простріл з лівого флангу Луціва і влучив у лівий кут. Однак м’яч летів несильно, воротар змістився і не дав йому влетіти в браму. Через хвилину постріл у правий кут, з передачі Грицкевича, завдав Вароді, та голкіпер, хоч і не без проблем, впорався з ним. «Велика Бийгань» ще через хвилину відповіла ударом Лободи у лівий кут, з передачі Горзова. Воротар відбив м'яч, та його підхопив Гейці і пробив поруч зі стійкою.

Доля путівки до фіналу вирішилась в останній третині другого тайму. У цей відрізок часу знову гострішими були «великобийганці», у яких активністю виділялись Головач, Луца, Горзов, Луців та Лобода. У суперника найпомітнішими були Грицкевич, Товт та Негреш. На 80-й хвилині «Велика Бийгань» довела до завершення одну зі своїх атак, в кінці якої навісну передачу влучним пострілом завершив Головач – 1:0. На 93-й хвилині одна з останніх атак «Сокола» завершилась прицільним ударом Грицкевича, та м’яч зрикошетив від суперників і пролетів поруч з воротами.

Відтак, нервова та мінімальна перемога футболістів з берегівщини, які крокують до фіналу.

«Велика Бийгань» - «Сокіл» - 1:0

Гол: Головач (80).

«Велика Бийгань»: Іван Ковач, Олександр Септа, Едуард Горшош, Чобо Гойдош, Сергій Горзов (Йосип Югас, 89), Андрій Луців, Ференц Барта (Ерік Гозда, 35), Яромир Лобода, Іштван Головач, Василь Луца, Степан Гейці.

«Сокіл»: Віталій Фанта (Ігор Солодовник, 55) Володимир Товт, Євген Ладомиряк (Сергій Прокопець, 90), Андрій Микитишин, Володимир Кардач (Михайло Штулер, 86), Олександр Якимець, Ян Жидик (Йосип Вароді, 62, Едуард Негреш, 77), Іван Корпош (Михайло Ільницький, 86), В'ячеслав Ковтан, Олександр Грицкевич, Михайло Дудаш (Павло Коваль, 62).

Попередження: Чобо Гойдош (25) Яромир Лобода (49) Андрій Луців (61) – Іван Корпош (18), Євген Ладомиряк (22) Йосип Вароді (71).
Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 796 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: