Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Невдалий камбек "Вільхівців" у першому півфіналі (ФОТО)
21:51
Невдалий камбек "Вільхівців" у першому півфіналі (ФОТО)
У першому півфінальному матчі розігралась справжня футбольна драма.

Невдалий камбек
Витязі вирішили приймати свого суперника по півфіналу на чудовому газоні стадіону "Автомобіліст" і не прогадали, адже на такому полі вони змогли демонструвати місцями хорошу комбінаційну гру, що не завжди виходить на їхньому рідному полі у Концові. Новачки господарів чудово влилися у командну гру – Пінковський, Пахомов і брати Луціви вийшли з перших хвилин і особлив останні двоє задавали тон атакувальній грі витязів.
 
Вільхівці з основних гравців не дорахувались Попадинця та Кодрю, всі інші були в строю.
 
Вже на 3-ій хвилині червоно-білі заробили штрафний у небезпечній близькості до карної зони і Ковтан бездоганно виконав цей стандарт – 1:0.
 
Чудовий початок для підопічних Вайданича, які одразу заволоділи територіальною перевагою і центром поля зокрема. Та вже на 14-ій хвилині гості відповіли досить гостро – Грицкевич подав з правого краю на дальню стійку, де Товт скинув Білінському, удар якого з 12 метрів забрав Костик. За хвилину Апіян зі штрафного з 23 метрів поцілив у ближній кут, кіпер парирує.
 
Надалі господарі діяли більш впевнено, широко атакуючи. На 22-ій хвилині Медведєв підібрав м’яч перед штрафною, після стандарту, і на техніку пробив у праву дев’ятку, Гринишин у стрибку відбиває на кутовий. На 27-ій хвилині Василь Луців накрутив на правому краї штрафної Білінського і пробив з 15 метрів, поперечка рятує тячівців.
 
Концгазівські футболісти не боялись йти в обіграш, особливо добре це виходило у братів Луців та Медведєва, які таким чином загострювали гру на чужій половині поля. На 32-ій хвилині Апіян виконав штрафний з 30 метрів, м’яч пролетів над ближньою дев’яткою. А за дві хвилини господарі марнують стовідсоткову нагоду, коли Василь Луців пройшов справа у штрафну і викотив в район одинадцяти метрів Соскиді та форвард з убивчої позиції б’є вище.
 
На 39-ій хвилині Витязь все ж збільшує свою перевагу і зробив це вкрай ефектно Петро Луців, який пройшов по центру, на замаху поклав на газон Септу і потужно пробив з 20 метрів, шкіряний влучає у поперечку і від воротаря залітає за лінію воріт – 2:0.
 
За такої гри витязі могли надіятись на здобуття ще більш комфортного рахунку у другій половині поєдинку та після перерви ситуація суттєво змінилася. Тячівці вже не давали таких вольностей на своїй половині поля і далі шукали щастя у стрімких випадах. І дочекались на 55-ій хвилині, коли після подачі зі стандарту від Мандича, м’яч опинився у Мудри у карній зоні, Мирослав знаходячись спиною до воріт відчувши поштовх ззаду від Ковтана, звісно ж, одразу впав і арбітр призначив пенальті. Сам постраждалий і реалізував вирок Митровського – 2:1.
 
Здавалось мінімальне відставання повністю влаштовує гостей, які тримали в голові вже матч-відповідь, і вони зосередились на утриманні такого рахунку. Тож гра стала менш привабливою і не такою відкритою. На 66-ій хвилині Василь Луців вийшов на ударну позицію з 20 метрів та Гринишин грає надійно. Тривалий час на полі не виникало небезпечних моментів, численні заміни лише збивали темп гри.
 
На 80-ій хвилині Петро Луців також пробив з 20 метрів, круглий пройшов біля стійки. Далі Пустовіт спробував влучити у рамку з 18 метрів, але не точно. На 86-ій хвилині вже Бакша біля інших воріт був близьким до взяття воріт, пробив з правого краю і трохи не влучивши у дальній кут. Та вже за хвилину багатоходівка Вільхівців завершилась результативно. Бакша з лівого краю віддав в центр на Кривку, той правіше на Мушку, який асистує Грицкевичу, якому дали волю у штрафній і той одразу скористався цим, розвернувшись і пробивши з 12 метрів – 2:2.
 
Підопічні Бучка оформлюють камбек на останніх хвилинах і здавалось роблять вже себе фаворитами цієї пари. Та останнє слово була за ще одним новачком Концгазо 17-річним Зізичем, який вже на третій (з п’яти) доданій хвилині пройшов правим краєм і виконав подачу, однак м’яч, очевидно, зрізався з ноги і полетів у ближній кут воріт, де чатував досвідчений Гринишин, який був впевнений, що м’яч летить повз ворота, до того ж був засліплений сонцем, і пропустив ну дуже курйозний гол – 3:2.
 
Гості були у розпачі після такого і трохи не дістали ще один м’яч. У ході контратаки господарі вийшли три в два, Соскида справа віддав на Зізича, який розстрілював ворота з 11 метрів та цього разу Гринишин зіграв вище всяких похвал, відбивши непростий постріл і зберігши мінімальний відрив після першого матчу.
 
Близько сорокА вболівальників мали б бути задоволені таким результативним поєдинком із драматичною розв’язкою наприкінці зустрічі. Матч-відповідь має бути не менш цікавим, хоча і умови будуть вже дещо іншими.


Арбітр - Михайло Митровський
Асистенти - Петро Котубей, Ілля Вовчанський
Делегат матчу - Іван Кампов.

м. Ужгород, стадіон "Автомобіліст", глядачів 40
 
ФК «Витязь» Концгазо – ФК «Вільхівці» 3:2
 
Голи: Ковтан, 3, П. Луців, 39, Зізич, 90+3 – Мудра, 55 (пен.), Грицкевич, 87.
 
Витязь: Олександр Костик, Андрій Зизич (Євген Мукомела, 46), Артем Пустовіт, Юрій Каганець, Денис Пахомов, В’ячеслав Пінковський-молодший, В’ячеслав Ковтан (Едуард Дзьоба, 78), Василь Луців, Віталій Медведєв (Іван Скунзяк, 81), Петро Луців (Андрій Зізич, 83), Руслан Соскида.
Запасні: Дмитро Кашка, Руслан Шелемончак, Олександр Семків, Роберт Товт.
Тренер – Тарас Вайданич, В’ячеслав Пінковський.
 
Вільхівці: Віталій Гринишин, Едуард Нергеш, Василь Гнепа, Роман Білінський, Олександр Септа, Юрій Мандич (Іван Куцин, 86), Мартін Бакша, Мирослав Мудра (Юрій Мушка, 69), Артур Апіян (Павло Кривка, 46), Олександр Грицкевич.
Запасні: Михайло Грабар.
Тренер – Юрій Бучок.
 
Попередження: Зизич – Нергеш, Товт.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 773 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: