Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Нічия на користь Металіста
22:29
Нічия на користь Металіста
Харків'яни за рахунок двох виїзних голів пробилися в чвертьфінал Кубка України.

Харків'яни за рахунок двох виїзних голів пробилися в чвертьфінал Кубка України.

Перший матч 1/8 фіналу Кубка України між Говерлою і Металістом в Ужгороді завершився не тільки нічиєю 2: 2, але і скандалом, який влаштувало незадоволене суддівством керівництво закарпатського клубу. Втім, головний тренер Говерли В'ячеслав Грозний з часом, коли емоції вже не заважали аналізу, визнав, що причиною упущеної перемоги стали помилки захисників, а не арбітра.

Як би там не було, в Харків Говерла прибула з досить скромними шансами на вихід у чвертьфінал, оскільки виїзна результативна нічия однозначно була на користь Металіста. З іншого боку, нині від Металіста вже не чекаєш колишньої могутності і стабільності, так що безнадійним становище Говерли точно не було.

Однак по першому тайму було складно визначити, за рахунок чого Грозний і його підопічні збиралися домагатися результату. Металіст зі стартових хвилин взявся демонструвати, хто в домі господар, і рідко дозволяв суперникам переходити центральну лінію поля. Втім, і харків'яни були не безгрішні, просто ужгородці допускали брак в початковій стадії розвитку атак, а металісти - в завершальній. Внаслідок цього непогані комбінаційні дії господарі періодично демонстрували, а ось небезпечних моментів не створювали. Цілком міг стати гольовим удар Шав'єра після швидкого розіграшу кутового, але м'яч звалився у бразильця з ноги. З дальнім пострілом Кулакова Коваль мав справлятися і дійсно впорався. Ще пару спроб відкрити рахунок заблокували захисники, а часом гравцям Металіста бракувало точності.

Проте так тривало лише до певного часу, а саме до 38-ї хвилини, коли Жажа завершив блискавичну контратаку після кутового точним ударом під перекладину. Бразилець показав спринтерську швидкість, в два рахунки обігнавши Герасим'юка, і не залишив шансів Ковалю. Видно, не дарма бразилець пішки ходить по полю - економить сили для таких ось вражаючих ривків.

Цей гол означав, що для підсумкового успіху Говерлі потрібно було забивати мінімум двічі. Враження, що ужгородці знають, як це зробити, як і раніше не виникало.

В перерві, правда, Грозний, по всій видимості, знайшов правильні слова для своїх гравців, і на початку другої половини зустрічі вони зуміли провести кілька зрозумілих атак. Проте незабаром їх активність зійшла нанівець, і Металіст взявся незворушно перепасовуватися в центрі поля і ближче до чужого штрафного. Особливого бажання забивати другий гол в діях господарів помітно не було, але і в ужгородців очі жагою боротьби теж не горіли.

Такий розвиток подій заколисало Металіст, і господарі поплатилися за самозаспокоєння пропущеним на 79-й хвилині голом. Триходівка за участю Акакпо, Герасимюка та Бурдужана привела до виходу Лучіана один на один, форвард прокинувши м'яч повз Дишленковича і вразив спорожнілі ворота.

Запахло інтригою, але запах швидко випарувався. Зрівнявши рахунок, Говерла не провела більше жодної серйозної атаки, внаслідок чого Металіст спокійно довів справу до нічиї, рівнозначної перемозі.


Металіст - Говерла 1: 1 (перший матч - 2: 2)

Голи: Жажа, 38 - Бурдужан, 79

Металіст: Дишленкович, Вільягра, Березовчук, Торсільєрі, Кобін, Торрес, Шав'єр, Кулаков, Болбат (Краснопьоров, 68), Жажа (Ребенок, 75), Давидов (Гоменюк, 65)

Говерла: Коваль, Хомин, Акакпо, Ягодінскіс, Качараба, Мякушко, Герасимюк, Шацьких (Райчевіч, 62), Каверін (Бурдужан, 74), Степанюк, Фещук (Панфілов, 88)

Попередження: Качараба

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 687 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: