Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Нічия в молодіжному карпатському дербі
10:50
Нічия в молодіжному карпатському дербі
В принциповому карпатському дербі господарі очікували легкої гри, бо на старті сезону «леви» вже вигравали у «ведмедів» на полі закарпатців.

В принциповому карпатському дербі господарі очікували легкої гри, бо на старті сезону «леви» вже вигравали у «ведмедів» на полі закарпатців.

двоє крайніх хавбеків атакувального плану «Карпат» і стали творцями першого гола в матчі, причому зробили це вже на 4-й хвилині зустрічі. Поручинський з лівого флангу прострілив низом – Грищенко у шпагаті в боротьбі з двома центральними захисниками гостей на замерзшому та слизькому полі до м’яча не дотягнувся; натомість ніким неприкритий Завійський опинився в потрібний час у потрібному місці і спокійно замкнув дальню стійку – 1:0.

Швидкий гол жодним чином не вплинув на атакувальний запал господарів і вже за десять хвилин на табло загорілися цифри 2:0 на їхню користь. І знову м’яч у сітці «Говерли» затріпотів після прострілу з лівого флангу атаки. Різниця, у порівнянні з першим взяттям воріт закарпатців полягає лише в тому, що простріл виконував лівий захисник Штаненко, а Грищенко цього разу був першим на м’ячі і ударом в дотик з шести метрів переправив круглого за призначенням, не залишивши голкіперу гостей Мирославу Боню жодних шансів на порятунок.

Вигравати на 15-й хвилині з рахунком 2:0 – про таке мріє кожна команда перед початком матчу. Карпатівці ж свої райдужні мрії якомога швидше вийти вперед та ще й з цілком комфортною перевагою в рахунку втілили в життя у звітній зустрічі по повній програмі. Напевне, в цей момент вболівальники «зелено-білих» почали намагатися вгадати, скільки ж м’ячів сьогодні їхня команда «відгрузить» принциповому супернику. І вже точно питання щодо переможця у звітному матчі для них більше не існувало. А даремно...

Виявилося, що «ведмеді» і не думали про поразку. Більше того, підопічні Олександра Когутича та В’ячеслава Піньковського дуже швидко не лише оговталися від провального дебюту гри, а й відіграли один м’яч і тим самим повернули інтригу в матчі. На 20-й хвилині правий півзахисник «Говерли» Олексій Хоменко з центрального кола виконав передачу по діагоналі на ліво за спини нашим захисникам і Роберт Гегедош, відірвавшись від оборонців, зряче перекинув круглого через Сілецького, який намагаючись врятувати ситуацію, вискочив з воріт йому назустріч, але не встиг нічого зробити і за мить рахунок став 2:1.

Схоже, пропущений гол, який на перший погляд здався прикрим непорозумінням, на певний час призвів до втрати впевненості у діях карпатівців і, навпаки, додав агресії (в хорошому значенні цього слова) говерлянам. Користуючись тимчасовою розгубленістю господарів у обороні, гості за п’ять хвилин ледь не забили вдруге. І знову в епіцентрі подій був Гегедош. Окрім нього в карному майданчику було троє захисників і кіпер «зелено-білих», але вони так і не розібралися між собою, тож в підсумку 8-й номер «Говерли» зумів з розвороту пробити по фактично пустих воротах – на щастя для карпатівців круглий пройшов повз дальню стійку.

Лише після цього «Карпатам» вдалося вирівняти гру і далі глядачі стали свідками обопільних атак. Треба сказати, що підопічні Романа Зуба та Олександра Чижевського більшу частину ігрового часу контролювали м’яч, але і суперник при першій нагоді досить великими силами йшов вперед і проводив достатньо гострі випади. Схожою була гра обох команд і в обороні – і львів’яни, і ужгородці намагалися пресингувати, причому робили це досить високо. Тож, незважаючи на не найкращу якість газону (що цілком природньо – температура повітря сягала -6°С), гра була динамічною і захоплювала глядачів. От тільки забитих голів до свистка на перерву більше не було – на перепочинок суперники пішли за мінімальної переваги карпатівців.

Другий тайм значною мірою став продовженням другої половини першої 45-хвилинки. Щойно гра поновилася, обидві команди почали намагатися захопити ініціативу, постійно пресингуючи суперника, і проводячи свої атаки достатньо великими силами. От тільки удача в дебюті другої половини зустрічі, на відміну від першої, посміхнулася «Говерлі», а не «Карпатам». На 53-й хвилині все той же Гегедош, однозначно кращий гравець матчу як мінімум у складі команди гостей, отримав м’яча трохи лівіше середини поля на підступах до карного майданчика господарів, обіграв двох захисників, увірвався в нього і метрів з 14-и зряче поцілив у дальню «шістку» – 2:2.

Нічия явно не входила у плани «Карпат» і львівська команда почала з кожною хвилиною нарощувати тиск на ворота закарпатців. Та виявилося, що прорвати оборону «ведмедів» «левам» не так просто, як це було у дебюті матчу. Більше того, відігравшись з рахунку 0:2, гості відчули, що називається, запах крові й вже самі почали мріяти про перемогу. Однак більш гостро діяли «зелено-білі». Зокрема, мав забивати Максим Грисьо, який у перерві замінив Поручинського. На 62-й хвилині партнери вивели його на очне побачення з воротарем гостей. Однак дуель у значно досвідченого Олександра Надя («Говерла» в перерві провела три заміни, в тому числі й воротаря) молодий карпатівець виграти не зумів. Згодом класно вистрілив з-за меж карного майданчика з правого флангу по воротах ужгородців опорник Дмитро Кльоц – круглий пройшов у лічених сантиметрах над поперечкою.

Спроби вирвати такі жадані три очки «леви» не покидали до самого фінального свистка, але забити переможний м’яч їм так і не судилося. А наприкінці гри «Карпати» ледь самі не пропустили. Чудову нагоду відзначитися і принести перемогу «Говерлі» втратив Юрій Тома. Вийшовши на заміну на 85-й хвилині, наймолодший гравець у складі «ведмедів» на останній хвилині основного ігрового часу опинився на вістрі атаки і отримав м’яч в карному майданчику господарів. 13-й номер все зробив правильно – пробив у дальній кут повз воротаря, але Сілецький зумів зреагувати на удар.

Огляд матчу молодіжних складів львівських «Карпат» та ужгородської «Говерли» можна тут.


14-й тур. 29.11.2014, 13:30. «Локомотив», Рава-Руська. 100 глядачів. Похмуро. -6°С

Арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.).
Асистенти арбітра: Ростилав Якимик, Юрій Карп’як (обидва – Львів).
Четвертий арбітр – Ярослав Біць (Львів).
Спостерігач арбітражу – Валерій Курганов (Олександрія, Кіровоградська обл.).

«Карпати» U-21 – «Говерла» U-21 – 2:2

Голи: Завійський, 4, Грищенко, 15 – Гегедош, 20, 53.

«КАРПАТИ» U-21: Сілецький, Новотрясов, Сениця, Красномовець (Лобай, 57), Штаненко, Макогон, Кльоц, Завійський, Поручинський (Грисьо, 46), Савошко (Яструб, 65), Грищенко.
Запасні: Мозіль, Михайловський, Єлсуков, Волошин.
Тренер – Роман Зуб.

«ГОВЕРЛА» U-21: Бонь (Надь, 46), Ількович, Цебро, Ковчар, Лютенко (Микитишин, 46), Реплюк, Хоменко (Тома, 85), Гегедош, Вечурко (Бако, 46), Павленко, Панфілов (Петров, 63).
Запасні: Ряшко, Левченко.
Тренер – Олександр Когутич.

Попередження: Грищенко, 38, Лобай, 90+2 – Микитишин, 49.


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 663 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: