Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » «Нове Давидково» робить камбек у грі з Сторожницею
18:20
«Нове Давидково» робить камбек у грі з Сторожницею
Репортаж про центральне протистояння чвертьфінальної стадії цих престижних обласних змагань.

«Нове Давидково» робить камбек у грі з Сторожницею Найцікавішим для найсильнішого районного клубу Іршавщини останніх років було те, що в найочікуванішому чвертьфіналі вирішувався суперник у півфінальній стадії для самого «Заріччя». Із емоцій на трибунах неважко було здогадатись, що мешканці провідного торговельного центру Іршавщини не в захваті від варіанту опонувати наступної неділі насиченому кваліфікованими виконавцями «Новому Давидкову». Із огляду на це, кращий колектив Мукачівського району останніх років весь ігровий час протии кращої команди Ужгородщини  – «Лідера», грав, у прямому сенсі, на виїзді.

І хоча сам двобій пройшов за незначної переваги з володіння м’ячем клубу з Мукачівщини, однак за ударами була повна рівновага – 11:11. Атакувальні гравці«Лідера» пробивали трохи влучніше (54.5 % проти 45.5 % у підопічних Качура). Утім, удари від «Нового Давидкова» були на порядок небезпечнішими. «НовеДавидково» показало на чверть кращий відсоток ударів, які носили суттєву небезпеку для чужих воріт (90.9 % проти 72.7 % у підопічних Мальованця).

Здавалося, підопічні Качура дотиснуть своїх опонентів, та в середині тайму вони пропустили швидку атаку лівим флангом зі зміщенням до центру. На її завершенні Микович віддав на Савка, а Степан ефектним ударом із розвороту з 18-ти метрів влучив точно під праву стійку – 1:0.

Опоненти могли забивати  через 2-3 хвилини. Спочатку одну з атак лівим флангом чудовим прострілом завершив Варга. На нього відгукнувся Човрій, та м'яч після його прицільного удару рикошетом від захисника вилетів на кутовий. Всі кутові першої половини, від обох колективів, несли загрозу воротам. Навіс Балажа ударом головою під поперечину замкнув Медвідь. Новак не без проблем зреагував на нього.

Та зрівняла рахунок команда з Мукачівщини з гри. Атаку лівим флангом пасом по бровці на Калія розпочав Олександр Міклош. Михайло фінтом залишив позаду себе суперника і навісив у центр штрафного майданчика на Івана Качура, який ударом головою переправив м’яч у правий кут – 1:1.

Через дві хвилини ще один простріл вже самого Качура з правого флангу і один із суперників зрізав м'яч у напрямку правого кута воріт. На щастя для Новака, який не міг зреагувати, круглий оминув стійку в лічених сантиметрах. Ще через дві хвилини зі стандарту могли забивати гравці «Лідера». Савко навісив із кутового на одинадцять метрів на Миковича, який цілив під ліву стійку. На щастя для Мангура, який вибіг на вихід, м’яч зовсім трохи оминув його ворота.

Другий тайм розпочався зі спроб атак підопічних Мальованця. Утім, перша загроза на 51-й хвилині виникла біля протилежних воріт. Під час чергової атаки лівим флангом зі зміщенням до центру Євген Качур дальнім пасом знайшов Івана Качура, а той вивів Варгу на хорошу ударну позицію з правого краю штрафного майданчика. Едуард цілив у ближній кут. Круглий полетів у сантиметрах від хрестовини воріт. Та вже в наступній атаці номінальні гості досягли свого. Атака по центру завершилась шаленим ударом із дальньої дистанції від Балажа. М’яч зняв павутину з дальньої лівої дев'ятки – 2:1. Відзначу, що це було перше влучання в площину воріт з боку обох колективів у другому таймі.

Суперник відповів через 6 хвилин, коли виконали якісний штрафний з 37-ми метрів у праву дев’ятку. Мангур зреагував і зловив. Слід відзначити, що в другому таймі обидві команди фолили майже одинаково, та відсоток загроз після штрафних від «Лідера» був у майже два з половиною рази більший. На 61-й хвилині атаку через правий фланг потужним ударом завершив Іван Качур. Круглий полетів над поперечиною.

На 67-й хвилині під час чергової атаки «Лідера» по центру Микович віддав на лівий край штрафного майданчика на Савка, який прицільним ударом влучив під ближнюю стійку. Мангур відбив і з другої спроби забрав круглого до рук. Не менша гострота булла після навісу з кутового з правого флангу біля протилежних воріт. Балаж навісив точно на голову Кампову, а той головою цілив у лівий кут. М’яч, на щастя для Новака, полетів у сантиметрах від стійки.

За мить воротар «Лідера» був змушений виймати м'яч із сітки зовсім не після стандарту. Спрацювала атака по центру. Перший удар від Варги воротар відбив, та м’яч відскочив до Човрія і той додав його в сітку – 3:1. Суперник знову міг скоротити розрив у рахунку на 76-й хвилині, коли атаку лівим флангом зі зміщенням до центру влучним ударом під дальню праву стійку звавершив Гецко. Мангур справився з цим ударом.

Далі спрацював стандарт від номінальних господарів. Під час атаки лівим флангом сторожницькі майстри заробили право на штрафний. Микович прострілив і м'яч рикошетом від захисника потрапив до Савка і той шведою викрутив м'яч у дальній правий верхній кут – 2:3.

Через 4 хвилини знову небезпечно, в ближній правий кут, цілив Гецко. М’яч зовсім трохи оминув стійку з зовнішньої сторонни воріт. Більше воротам Мангура ніхто не загргожував, а коли вже йшла передостання додана арбітром хвилина слаломний забіг через майже все поле, повз стомлених опонентів, вдався Качуру, який завершив його результативним ударом під дальнюю стійку і оформив дубль – 4:2.

Перемога «Нового Давидкова» не тільки вивела команду Вадима Мердєєва до наступного етапу змагань, а й стала своєрідним реваншем за нещодавнє фіаско від «Лідера» іншої команди з Мукачівського району – «НижньогоКоропця».
 
 
Арбітр – Михайло Райда
Асистенти – Михайло Лялюк, Віктор Магурський
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
с. Заріччя, стадіон «Колос», глядачів100, хмарно, дощ,
 
«Лідер» Сторожниця– «Нове Давидково» –– 2:4

Голи: Іван Качур, 33, 90+3, Балаж, 53, Човрій, 71, –Савко, 22, 83.

«Нове Давидково»: Михайло Мангур, Сергій Кампов, Михайло Орос, Олександр Кузьма (Віталій Міклош, 46), Едуард Варга, Сергій Медвідь (Євген Качур, 46), Олександр Олексик, 90)), Михайло Калій, Олександр Балаж (Михайло Ковтун, 82), Владислав Човрій, Олександр Міклош (Антон Лендєл, 62), Іван Качур.
Тренер – Євген Качур.

«Лідер»: Михайло Новак, Віталій Микович, Ярослав Куцик (Ян Гецко, 72), Андрій Крупа, Юрій Шелепець, Юрій Микульця, Василь Микульця, Олександр Кирлик, Михайло Годьо, Степан Савко, Михайло Данкулинець.
Тренер – Тиберій Мальованець.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1108 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: