Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Нульова нічия не на користь "Оболоні"
21:08
Нульова нічия не на користь "Оболоні"
У столиці «Карпатської України» порядок знову був впливовішим за клас

У столиці «Карпатської України» порядок знову був впливовішим за клас.

Нещодавно в Хусті в поєдинку місцевої «Оболоні» з «Поляною» добре організована гра господарів дозволила їм нівелювати перевагу в класі підопічних Кондрі. Цього разу, в поєдинку 20-го туру проти «ДЮФК Мукачева», сталось щось подібне. Та про все по порядку.

До двобою клуби підійшли в хорошому гуморі. Пивовари, після втрати очок одного з їх конкурентів у Довгому, майже забезпечили собі один із комплектів нагород. Мукачівці практично вирішили на свою користь питання щодо кращої команди нижньої половини таблиці. Місцеві фани, як і я особисто, не сумнівались в перемозі господарів. Найреальнішою мала стати їх перевага в 2-3 голи. Та з самого початку стало зрозуміло, що ці очікування в прямому переносному сенсі можуть «зійти на нуль». Протягом початку першого тайму на полі відбувався сумбур без особливого конструктиву в атаці, що було на руку гостям. Підтвердженням цього став єдиний досить неточний удар від Росохи на 11-й хвилині протягом цього відрізку часу.

Значно цікавішою була середина тайму, коли команди додали в швидкості та отримали реальні можливості відкрити рахунок. Мукачівці віддавали перевагу атакам лівим флангом та по центру. Під час однієї з них на 16-й хвилині Тома завдав прицільного удару в правий кут. Драгула був безсилим зарадити своїй команді, та його врятувала стійка. Господарі віддавали перевагу традиційним прострільним та навісним передачам на швидких Макаруся, Мадяра та Браєра. Гогерчак, Трачук, Шведюк та Буда до певного часу нейтралізовували всі намагання опонентів довести свою перевагу в майстерності. Винятком стала 22 хвилина, коли місцеві вміло розіграли стандарт. Панця віддав по лівій бровці на Пилипа, а той прострілив на дальню стійку. Мадяр на якусь мить не встиг замкнути ударом з метра у вільний кут.

Кінцівка тайму пройшла за переваги господарів як у володінні м’ячем, так і за ударами – 4:1. Після удару Нурієва та двох пострілів Микуляка м’яч оминув браму. На 42-й хвилині настав перший переломний епізод у грі, коли Тома, маючи в активі жовту картку, необачно сфолив проти Росохи. Микола від болю трохи додав звуку під час свого падіння. Це вочевидь справило враження на арбітра. Юрій Шимон цього разу відсудив явно не в британській манері, караючи гравців жовтим світлом за прояви грубості. Тому не викликало особливого здивування те, що він запалив перед своїм тезкою червоне світло і залишив гостей у меншості. Така фора мала збільшити перевагу «Браєра і компанії» в рази. Парубкам зі столиці Карпатської України вдавалось підтвердити цю тезу. Протягом 45-ї хвилини вони створили дві небезпеки біля чужих воріт. Спочатку на завершенні атаки лівим флангом Пилип навісив на дальню стійку на Мадяра, а той головою переправляв м’яч у дальній від воротаря кут. Та Дядюка підстрахував один із його партнерів, від якого круглий зрикошетив до воротаря. За мить Макарусь замкнув простріл з флангу від Мадяра і влучив у правий кут. Голкіпер у стрибку забрав м’яч у руки, підсумувавши сухий перший тайм.

Не відомо, як у перерві налаштовував підопічних Золтан Сільваші, та початок 2-го тайму пройшов за рівної боротьби та в досить нервовій атмосфері. Максимум, на що спромоглися місцеві зірки, так це удар з льоту Вурсти на 47-й хвилині, після навісної передачі від Мадяра, коли м’яч полетів вище поперечини. У гостей не таким ефектним ударом повз браму на 52-й хвилині відзначився Володимир Варваринець. Через дві хвилини стався другий переломний момент у поєдинку. Гостям вдався гострий контрвипад лівим флангом, на завершенні якого Міллер, який вже мав в активі жовту картку, збив Володимира Варваринця. Якби він цього не зробив, то мукачівець міг вийти на побачення з Драгулою. Шимон знову вирішив втихомирити зайву активність захисника і «червоним» вирівняв склади команд. Цим самим арбітр вбив двох зайців: позбавив критиків аргументів щодо його впливу на підсумковий рахунок і дотримався послідовності щодо грубої гри з боку обох клубів.

Хочеться висловити побажання до гравців усіх клубів Закарпаття, щоб вони не велись на викрики окремих «горе-уболівальників» на кшталт: «Ламай його Славку …». Тоді й карток бачитимете менше. Футбол це не самбо і не бої без правил, а боротьба тактичних навичок та фізичних вмінь. Його завданням є не каліцтво окремих осіб, а покращення їх здоров’я. Свідченням того, що вилучення трохи збило з пантелику господарів свідчив кумедний епізод на 58-й хвилині, коли Панця відкинув м’яч на свого воротаря. Той намагався зупинити ногою, та круглий рикошетом полетів поруч зі стійкою.

Середина тайму стала найцікавішим відрізком. Оболонці додали в швидкості. Спочатку Пилип продерся крізь двох опонентів і виклав м’яч під удар Браєру. Сашко пробив з льоту вище поперечини. Ще гостріше було через три хвилини, коли масована атака завершилась ударом Микуляка з одинадцяти метрів під поперечину, та Дядюк продемонстрував блискучу реакцію. Ще за мить він забрав м’яч після пострілу головою від Микуляка. На 69-й хвилині один із флангових навісів завершився влучним ударом головою в правий кут Мадяра. Дядюк хоча й не зміг одразу заволодіти м’ячем, та наступним рухом виніс м’яч кулаком і далі його підстрахували партнери. За мить триходівка правим флангом Мадяра, Браєра та Пилипа завершилась влучним пострілом останнього, на який зреагував воротар. Остання реальна можливість вирвати перемогу сталась на 75-й хвилині, коли Браєр опинився майже віч-на-віч з голкіпером і впритул розстрілював браму. Дядюк скоротив кут обстрілу і відбив.

У кінці тайму гості влаштувати досвідченому супернику «захисний Донецький аеропорт». У відборі круглого брали участь всі без винятку. Такою самовідданістю молодь підтвердила правило про порядок та клас. У цьому відрізку запам’яталась тільки спроба удару на 84-й хвилині Трачука, яку заблокував Панця, та верхова передача Томишина на Мадяра на першій доданій хвилині, на яку першим встиг Дядюк і підсумував кращий виїзний матч своєї команди в цьому сезоні.


Арбітр – Юрій Шимон
Асистенти - Томаш Бабич, Мирослав Горгош
Делегат ФФЗ – Анатолій Плеханов (усі з Ужгорода).

Стадіон «Карпати»
700 глядачів

«Оболонь» Хуст – «ДЮФК Мукачево» 0:0

«Оболонь»: Віктор Драгула, Сергій Панця, Віктор Микуляк, Микола Росоха, Віталій Міллер, Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр, Олександр Макарусь (Іван Луцак, 82), Ігор Пилип, Михайло Томишин.
Тренер: Мовчан Ю.

«ДЮФК Мукачево»: Володимир Дядюк, Віталій Трачук, Руслан Гогнрчак, Юрій Тома, Олексій Шведюк, Дмитро Рацин, Володимир Варваринець (Сергій Свереняк, 80), Валентин Великий, Пейтер Буда, Анатолій Нурієв, Іван Варваринець (Владислав Зуєв, 89).
Тренер: Сільваші З.

Вилучення: Міллер, 54 – Тома, 42.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 745 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: