Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Оболонське дербі» завершилось розгромом (ФОТО)
20:38
«Оболонське дербі» завершилось розгромом (ФОТО)
Подібні поєдинки земляків із Хуста, на старті сезону, для столиці «Карпатської України» стають уже доброю традицією.

«Оболонське дербі» завершилось розгромом (ФОТО) Мало хто із вболівальників, які за вподобаннями розділились майже порівну, сумнівався у фавориті цього протистояння. Та фанам хочеться інтриги, тому палкіше підтримували все ж «Оболонь-2».

Написати про те, що підопічні Браєра мали значну перевагу з володіння м’ячем – це практично не написати нічого, особливо якщо врахувати те, де більшість час перебувала шкіряна куля в другому таймі. Не дивно, що саме синьо-жовті перевершили «Оболонь-2» за ударами в 4 рази – 20:5.

Утім, за відсотком гостроти від цих ударів перевага основи пивоварів була незначною – 70 % проти 60 % у підопічних Синетара. А якщо згадати про влучність, то видасться, що грали команди рівні за класом. «Оболонь-1» поступилась за цим показником у два рази – 30 % проти 60 % від дублерів.

Та все ж «Микуляк і компанія» взяли земляків кількістю. Уже в першому таймі вони тотально володіли м’ячем та завдали вдвічі більше ударів. До перерви синьо-жовті у півтора рази перевершили суперника за відсотком гостроти від ударів – 75 % проти 50 % у «Оболоні-2». А от за влучністю дублери перевершили атакувальних гравців фаворита в 2 рази – 50 % проти 25 % у «Росохи і компанії».

Певний вплив на таку статистику зіграло те, що рахунок був відкритий вже в дебюті матчу зі штрафного удару. Протягом поєдинку «Оболонь-2» у понад півтора рази частіше порушувала правила, а відсоток гостроти від цих стандартів у «Микуляка і компанії» загалом у матчі був у понад півтора рази більшим за суперника – 60 % проти 33.3 %. Перший штрафний з 17-ти  метрів не виглядав для Гарастея чимось загрозливим, та іншої думки був Вурста, який в обвід стінки поклав круглого точно під праву стійку – 1:0.

На 17-й хвилині молодші (за рангом) пивовари могли зрівняти рахунок. Під час атаки по центру Маслей віддав на правий край штрафного майданчика на Поповича, а Володимир влучно пробив у правий кут. Бучок у стрибку взяв м’яч намертво.

Через 4 хвилини було ще небезпечніше, коли Черничко віддав якісну передачу на Міклоша і той пробивав у лівий кут. Рикошетом від захисника круглий змінив напрямок на правий кут, зловивши Бучка на протиході. На щастя для голкіпера м’яч оминув його браму в лічених сантиметрах.

На 23-й хвилині щось подібне відбулось і біля протилежних воріт. Після удару Вурсти з 25-ти метрів круглий рикошетом від захисника теж змінив траєкторію польоту. Слід відзначити, що протягом матчу самовіддані кидання під гарматні удари суперника від захисників Бучка та Мязика врятувало їх команду від ще кількох голів. Та в цьому епізоді на щастя для Гарастея, який не міг нічим зарадити партнерам, м’яч зовсім трішки оминув ліву стійку з зовнішньої сторони.

У другому таймі володіння м’ячем від «Оболоні-1» було просто вражаючим. Як наслідок, за ударами підопічні Браєра перевершили опонентів в 12 разів! Із огляду на це краща влучність та відсоток гостроти від опонентів мало вплинули на підсумковий рахунок.

Небезпечною зброєю з боку обох команд були кутові, яких протягом поєдинку синьо-жовті виконали в 7 разів більше за своїх опонентів. Та другий гол влетів із гри. Уже в дебюті другої половини Барна підключився на простріл з правого флангу і ударом з близької відстані подвоїв рахунок – 2:0.

Наступний сильний удар Барни з середньої відстані під праву стійку, який відбувся через 3 хвилини,  Гарастей у стрибку відбив. Остаточний рахунок був встановлений після класичної атаки по центру. Росоха влучно пробив у правий кут. Круглий рикошетом від рук Гарастея все ж влетів під праву стійку – 3:0.

Перемога остаточно забезпечила «Оболоні-1» вихід із групи. Пивоварам залишається тільки забронювати за собою перший рядок, щоб отримати прийнятнішого суперника.  

 
Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Олександр Абель, Сергій Наскалов
Делегат ФФЗ – Георгій Жига 
 
м. Хуст, запасне поле «Оболлонь-арени», хмарно, дощ
 
 «Оболонь-1» Хуст – «Оболонь-2» Хуст 3:0

Голи: Вурста, 6, Барна, 37, Росоха, 59.

«Оболонь»: Ярослав Бучок, Даніель Барна, Микола Вурста, Віктор Микуляк, Віталій Міллер, Йосип Мункачі, Річард Петрушко, Василь Пилип, Роберт Пилип, Ігор Пилип, Микола Росоха.
Запасні: Юрій Пахомов, Михайло Алексик, Олександр Макарусь, Микола Пилип, Віталій Симулик, Михайло Лемак, Микола Бородачов, Сергій Панця, Тарас Форкавець.
Тренер – Олександр Браєр.

«Оболонь-2»: Микола Гарастей, Михайло Бучок, Остап Мязик, Ярослав Черничко, Іван Червеняк, Михайло Дьордяк, Михайло Міклош, Анатолій Похилюк, Василь Попович, Ігор Маслей, Володимир Попович.
Запасні: Олександр Луцак, Андрій Лабанц, Віктор Темнохудов.
Граючий тренер – Констянтин Синетар.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 901 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: