Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Офіційно: "Говерла" виключена з Прем’єр-ліги України
10:46
Офіційно: "Говерла" виключена з Прем’єр-ліги України
Нагадаємо, "Говерла" та "Металіст" не пройшли атестацію на сезон через величезні борги перед футболістами та персоналом клубу.

Офіційно: Президент української Прем’єр-ліги Володимир Генінсон в ефірі телеканалу "Футбол 1" підтвердив, що "Металіст" і "Говерла" виключені зі складу членів вищого дивізіону.

– "Говерлу" і "Металіст" офіційно викреслили з учасників УПЛ?

– Абсолютно вірно. Як і "Металург", - заявив Володимир Генінсон.

– Це крапка?

– Крапка.

Навесні також очікувалося, що своє існування припинить "Волинь", але в останній момент луцький клуб дав гарантії своєї фінансової стабільності. Таким чином, в сезоні 2016/17 в Прем’єр-лізі братимуть участь 12 команд. З першої ліги в класі підвищилася кіровоградська "Зірка".

Історія:

Після реорганізації розіграшу першості в 1971 році змінила назву і закарпатська команда. Вона отримала назву «Говерла» і виступала в українській зоні другої ліги. У 1982 році команда була знову переформована, цього разу в ОСК «Закарпаття». У 1984 і 1985 роках найвищим досягненням «Закарпаття» були відповідно четверте і п'яте місця в 6-й зоні.

У вищій лізі незалежної України клуб виступав чотири рази, в сезоні 2001/02, 2004/05 - 2005/06 і 2007/08. У сезоні 2008/09 «Закарпаття» посіло перше місце в Першій лізі, завдяки чому виступало в сезоні 2009/10 у вищому дивізіоні України - Прем'єр-лізі.

За підсумками сезону 2012/13 клуб зайняв передостаннє місце в турнірній таблиці і мав понизитися в класі, але в силу обставин, які перешкодили двом клубам з першої ліги зайняти вакантні місця (з урахуванням місця розпався «Кривбас»), «Говерла» залишилася в української прем'єр-лізі (нарівні з запорізьким «Металургом»).
Влітку 2015 року стався конфлікт між ультрасами команди і її власниками з політичних причин. В результаті фанати вирішили відмовити в підтримці «Говерлі», почавши вболівати за аматорську команду ФК «Ужгород».

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1059 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: