Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Огляд матчів у Західній зоні Першої ліги
14:10
Огляд матчів у Західній зоні Першої ліги
Центральний матч минулого туру у Західній зоні – протистояння «Дийдо» та «Великої Бийгані».

Центральний матч минулого туру у Західній зоні – протистояння «Дийдо» та «Великої Бийгані».

ФК "Дийдо” Дийдо - ФК "Бийгань” Бийгань 0:1

Центральний матч минулого туру у Західній зоні – протистояння «Дийдо» та «Великої Бийгані». Колишнє брегівське «Ель-Класіко». Господарі борються за медалі, гості – виключно за кубок. Амбітні плани, проте цілком реальні. Відверто, футболісти «Дийдо» до матчу суботньої днини не були підготовлені кількісно і, насамперед, якісно. Основна обойма команди з різних причин до перипетій футбольних готова лишень в неділю. Крайова федерація, як на мене, повинна зважити всі «за» і «проти». Але це вже зовсім інша тема.

«Дийдо» попри одну заміну – травмованого Чобо Кеменя, протиставило супернику доволі хорошу гру. Найбільш спірний епізод у матчі відбувся на 25 хвилині. Вболівальники команди господарів тоді від рефері ФІФА Ярослава Козика вимагали пенальті. Мовляв, нападника «Дийдо» у штрафній площі захисник «В. Бийгані» не в рамках правил звалив з ніг. Ярослав спочатку ніби хотів сигналізувати про 11-метровий, та свисток мовчав. Залишимо на розгляд експертам. Забігаючи наперед, це була надскладна гра, з якою навряд чи впоралось багато закарпатських арбітрів.

Долю матчу було вирішено на 30 секунді другого тайму. Хороша комбінація лівим флангом, простріл і розстріл володінь голкіпера «Дийдо» метрів з 4 від Ласло Селеша. 1:0.

Бийгань, напевно, уже не наздогнати нікому, принаймні у Західній зоні.

До слова, про можливих чемпіонів. Зауваження коучу Тарасу Вайданичу, який повсякчас упродовж матчу дислокується не в технічній зоні, а на протилежній стороні. Правила, здається, поки не відміняв ніхто.

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу можна переглянути тут.


ФК "Вітязь” Концгазо - ФК "Березний” В.Березний 3:2

Доволі неочікувано принциповим був поєдинок «Витязя» Концгазо та «Великого Березного». Господарі – беззаперечні фаворити, принаймні до першої 45-хвилинки. Далі ж було гаряче. Але про все по черзі. Підопічні Ференца Зизича реноме лідера підтверджують на 25 хвилині. Послідувала передача справа і удар головою у лівий від кіпера кут воріт. На випередження вдало зіграв Товтин і проштовхнув м’яч у сітку. 1:0.

На 31 хвилині перевагу «Витязя» подвоїв досвідчений Іван Скунзяк. Пас із центру поля на лівий фланг, простріл уздовж штрафного майданчика, який успішно замкнув голеадор Концгазо. Здавалося б, справу зроблено, та В. Березний на цей матч приїхав із характером. 2:0. Перший гол гості відквитали на 49 хвилині. Захисники вдало перехопили м’яч поруч з власною штрафною і наче по нотам, за книжкою, провели напрацьовану комбінацію. Юрій Сема на завершальній фазі атаки наніс точний удар метрів із 20. 2:1.

На 55 хвилині стовідсоткову нагоду для взяття воріт марнує Скунзяк, після удару якого м’яч несправедливо влучає у поперечину.

На 70 – правило бумерангу і найсмішніший гол в історії Закарпатського футболу. Після удару з центру поля голкіпер Пуга спокійно заволодів м’ячем. Забувши про нападника суперників, який плентався позаду, випустив шкіряного з рук. Руслан Бігорич прийняв подарунок і забив диво-гол.

Паритет на табло ледь психологічно не зламав господарів. Тим більше, через 5 хвилин знову каркас воріт рятує великоберезнянців. Цього разу поперечину добряче потрусив Дудура.

Гості на 75 хвилині ледь вперед не вийшли. Забракло точності. Подачу з кутового не зовсім успішно замикав нападник «В. Березного».

Іван Скунзяк усе ж реабілітував себе і здобув перемогу для команди на 83 хвилині. Він вдало пробив із доволі гострого кута. «Витязь» - «В. Березний» 3:2.



ФК "Сокіл” Кінчеш - ФК "Локомотив” Чоп 0:0

Кінчешський «Сокіл» і чопський «Локомотив» - рівна гра рівних суперників. Господарі дещо кволо провели перший тайм, у другому ж бо навпаки – були на висоті. Це матч нереалізованих моментів. Перший – чопські футболісти транжирять на 35 хвилині. Штрафний із центру поля на правий фланг і хороша передача на Хабенюка. Володимир головою зацідив м’яч, прикро, але в стійку.

Через 5 хвилин антигероєм небезпечного моменту став Павлиш. Після атаки лівим флангом Іван отримав точний пас і з вбивчої, 9-метрової, позиції не влучив по м’ячу.

«Сокіл» у першому таймі, власне, нічим не запам’ятався. Чого не скажеш про другий. Штрафний метрів із 32 на 53 хвилині наважився пробити В’ячеслав Ковтан. І не прогадав. Щоправда, вище будь-якої похвали зіграв голкіпер Погоріляк, який чудовим сейвом залишив павутиння на дев’ятці недоторканим.

Згодом двічі не фартить Йосипу Вароді. І двічі після прострілу з правого флангу. Спочатку Йосип випробував на точність ногу. Не поталанило. Тож наступного разу вирішив забити головою. Дивно, м’яч ж бо котився по землі. Не влучив, то й гаразд, головне без травми. Як підсумок, суха нічия.


ФК "Ракошино” Ракошино - ФК "Сільце” Сільце 1:0

Напрочуд швидко вирішилась доля поєдинку «Ракошино» - «Сільце». Господарі розпочали агресивно і це принесло свої плоди. На перших секундах стандарт із центру поля. Захиснику «Сільця» зовсім трошки забракло, аби головою відправити м’яч у власні ворота. Фортуна милосердною до гостей була лишень упродовж перших трьох хвилин. Другий кутовий у виконанні ракошинців увінчався успіхом. Богдан Степанов метрів із 5 вколотив м’яч у сітку. 1:0.

Першу нагоду відновити рівновагу сільчани змарнували на 35 хвилині. Подача зі штрафного і чудовий удар головою, точніше м’ячем, прямісінько у хрестовину.

На 50 хвилині після стандарту Артур Морсюк відправив м’яч поруч зі стійкою. Згодом дальній удар парирував уже голкіпер ракошинців.

На 80 хвилині Іван Сливка правим флангом увірвався до штрафного суперника і пробив вище воріт. Затяжні атаки сільчан користі, принаймні гольової, так і не принесли. «Ракошино» - «Сільце» 1:0.

Віталій Біровчак


Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1035 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Chempion  
0
Пане Бiровчак чого тут розмальовувати Дийдо чого ненапишете правду що гравцi Дийдо у суботу всi грали в Угорщинi це i ви прикрасно знаєтє

الاسم *:
Email *:
كود *: