Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд 1-го туру чемпіонату Іршавського району
23:12
Огляд 1-го туру чемпіонату Іршавського району
У цьогорічному чемпіонаті Іршавського району стартували 13 команд.

У цьогорічному чемпіонаті Іршавського району стартували 13 команд.

Декілька клубів, сподіваємось ненадовго, зникли з футбольної карти краю. Особливо прикро за одного з лідерів іршавської ліги останніх років негрівську "Скалу” — команда готувалася до чемпіонату у рамках зимової першості, причому прогресуючи буквально на очах, однак у спонсорів команди змінилися життєві пріоритети, тому доведеться жителям найзахіднішого села району спостерігати за "живим” футболом у сусідніх Доробратові та Арданові. Зате з’явилися умовні новачки, причому одразу два чемпіони минулих років: триразовий тріумфатор чемпіонату Іршавщини ФК "Кам’янське” та чемпіон 2005 року "Динамо” Вільхівка. Особливо радує активність молодих хлопців з Кам’янського, які вирішили відродити футбол у рідному селі: почали реконструкцію аварійної трибуни, впорядкували поле та зібрали цікавий футбольний колектив. Хороший приклад для футболістів Приборжавського та Загаття в тому, щоб не чекати поки хтось зверху організує команду, а треба самим брати ініціативу у власні руки. Адже цього року футболістам з цих "футбольних” сіл довелося розбрестися по інших командах.

Центральним матчем туру вважався поєдинок між футбольними клубами Сільця та Арданова. Жеребкування календаря визначило господарями поля у першому колі сільчан, однак через реконструкцію стадіону вони поки що не можуть проводити матчі на власному полі. Керівники клубу нібито домовилися з іршавським міським головою щоб провести матч у райцентрі однак мер виявився справжнім хазяїном свого слова, як дав, так і забрав, причому у неділю зранку. Довелося сільчанам у спішному порядку проситися "у гості” до Арданова. Слова, з якими цю новину зустрів тренер арданівців Леонід Феєр (за лічені години до матчу довелося практично з нуля готувати власне поле) випустимо з міркувань цензури. Тим не менше матч розпочався вчасно і приніс першу сенсацію нового чемпіонату: сілецькі футболісти на виїзді здобули перемогу з рахунком 2:1. Хоча як такої сенсації тут немає, той хто уважно слідкує за подіями у районному футболі, давно помітив, що арданівці вкрай погано починають будь-який турнір: у минулому сезоні вони на старті заледве переграли Дубрівку з рахунком 1:0, а на початку другого кола втратили перші очки в Кушниці, розігравши там бойову нічию 3:3. На цей раз першими вийшли вперед сільчани відзначився Роман Мідянчик, ще в першому таймі Іван Делеган зрівняв рахунок, в другому ж таймі коли здавалося матч котився до логічної нічиєї, перемогу гостям приніс гол Івана Кляпа. Але майбутнім суперникам Арданова не варто передчасно радіти, певен, що в наступних турах команда на чолі з зірковим мукачівським тріо зробить все можливе, щоб очолити турнірну таблицю.

Особисто я більшого чекав від поєдинку Кам’янського та Греблі. Команди активно проводили контрольні матчі перед чемпіонатом і виглядали в них дуже й дуже солідно. Крім того гребляни зробили висновки із результатів зимової першості, поміняли керівництво і фактично створили об’єднану команду з колективом іршавських футболістів під умовною назвою ШОР, які протягом останніх кочують з команди в команду, або заявляють власний клуб на короткочасні турніри. З більшого рахунку перший тайм поєдинку так і пройшов: гості забили першими, відзначився Владислав Сочка, однак кам’янські футболісти ще до перерви зусиллями Івана Буряка рахунок зрівняли. Проблеми для "Греблі” почалися в другому таймі, коли молодий тренер Іван Мотринець перемудрив із замінами: маємо в підсумку вилучення та три голи у виконанні Олександра Михайлеця, Василя Калинича та Ігоря Поповича, які довели рахунок до розгромного. Та впадати в депресію греблянам ніколи: попереду ще 23 тури і, на відміну від попереднього сезону, одна осічка тут не критична. А представники Кив’яжді тим часом номінально очолили турнірну таблицю.

Своєрідне дежавю трапилося в Дубрівці: минулого року у стартовому турі футболісти місцевої "Дружби” отримали найшвидший гол чемпіонату у власні ворота, відзначився тоді приборжавець Тарас Полончак, який відомий оригінальним вмінням забивати м’ячі після розіграшу з центру поля. Цього ж року вже на 30-ій секунді самі дубрівчани змусили суперника дублювати розіграш м’яча з центральної точки: після шикарної передачі Віталія Подлевського метрів на 70, Андрій Боротканич в дотик з льоту відправив круглого в дальню дев’ятку, не залишивши Євгену Шкарупі жодного шансу. Примітно, що в захисті у кушничан грав той же Тарас Полончак. Дубрівчани могли вирішувати долю поєдинку ще в першій п’ятнадцятихвилинці: спочатку Василь Ковач зряче пробивав у дальній кут, але поцілив у стійку, потім Іван Стільник після навісу з лівого флангу головою пробив у лічених сантиметрах від штанги. Тому й прикро, що другий гол вони забили в кінці першого тайму з доволі сумнівного пенальті: навіс з лівого флангу від Віталія Подлевського перервав захисник, який в цей момент демонстративно тримав руки за спиною. Арбітр поєдинку Тарас Шопа вирішив, що навіть у такій позиції оборонець "Кушниці” збільшив площу власного корпусу, хоча ніхто йому позаду руки не заламував. Як би там не було, Василь Ковач чітко реалізував стандарт — 2:0. У другому таймі кушничани виглядали значно свіжіше суперника і цілком заслужено відквитали один м’яч. Ігор Тимкович після мереживної атаки на дубрівські ворота, несподівано вискочив по центру перед штрафною і вколотив м’яча у сітку — 2:1. На більше не вистачило точності у В’ячеслава Шусти, який кілька разів пробивав значно вище воріт. Дубрівка здобуває домашню перемогу, а Кушниця показує, що цього року вивезти очки з іршавської верховини буде ой як нелегко.

Мінімальною перемогою господарів завершився поєдинок у Заріччі, де місцеві футболісти зустрічалися з доробратівцями — відзначився Юрій Брич. Непоганий результат для гостей, якщо взяти до уваги, що доробратівці майже в останній момент вирішили зберегти команду на районний чемпіонат. У зарічан також є куди рости, тому чекаємо, що склад команди поповниться найближчим часом.

Лише в одному матчі туру суперники розписали мирову: великораковецькі футболісти зуміли вивезти з Ільниці один заліковий пункт: на гол Віталія Остафійчука в другому таймі майже одразу відповіли м’ячем Юрія Пукмана. Сенсація? Теж навряд чи, якщо взяти до уваги, те що перед ільницькою командою після успішного зимового кубку теж постало питання подальшого існування і лише завдяки організаційним зусиллям Владислава Сочки, команду вдалося зберегти у районному чемпіонаті. У шостому матчі першого ігрового дня чорнопотіцькі футболісти здобули впевнену перемогу над вільхівським "Динамо” з рахунком 3:0. Обидві команди зібрали цього року непогані колективи: для Чорного Потоку вельми до двору припали чотири загатянські та двоє завидівських футболістів, а для Вільхівки "донором” виступило прилегле виноградівське село Боржавське, футболістам якого припав до душі іршавський футбол ще під час зимової першості. Тому надалі чекаємо від обох команд сенсацій у матчах з фаворитами. У звітному ж поєдинку відзначилися дублем Михайло Гардубей та Юрій Балога.

У наступному турі чорнопотіцькі футболісти поїдуть на виїзд у Великий Раковець, ФК "Арданово” знову зіграє вдома, на цей раз прийматимуть ільницький "Шахтар”, ФК "Білки” стартують у чемпіонаті домашнім дербі проти Дубрівки, сільчан знову чекає траса Мукачево – Рогатин — на цей раз виїзд у Доробратово, зарічанам же значно ближче: до сусідів у Греблю, і найдовший вояж чекає на кам’янських футболістів, яким треба підтверджувати лідерські претензії в Кушниці. Вільхівка же після прикрої поразки має двотижневу перерву на підготовку.

У поєдинках юнацьких складів одразу у трьох поєдинках переможці забивали по шість голів: "Кушниця” з рахунком 6:0 на виїзді здолала дубрівську "Дружбу” (відзначилися двічі Віктор Батрин, а також Роман Радь, Анатолій Пальок, Андрій Лях та Василь Білей), ФК "Сільце” теж на виїзді переміг з рахунком 6:1 арданівців (забивали по два Михайло Мошкола і Василь Фущіч, по одному Роман і Дмитро Ваш, у господарів забив Крістіан Мочернак), і з таким же рахунком чорнопотіцька "Ялинка” вдома переграла вільхівське "Динамо” (голи: Євген Бровді - 2, Іван Чорнокішка, Іван Лендєл - 2, Дмитро Глеба - Іван Ластівка). Команди з сусідніх сіл Заріччя і Греблі отримали сухі перемоги: зарічани вдома здолали доробратівців 4:0 (голи: Василь Зан - 2, Ярослав Семак, Іван Химинець), а гребляни на виїзді кам’янських однолітків 3:0 (голи: Юрій Чіка, Віктор Лацкун - 2). Матч у Ільниці між ”Шахтарем” та ”Виноградарем” завершився нульовою нічиєю.

Святослав СИМКАНИНЕЦЬ


Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1099 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: