Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Огляд 4-го туру Групи А Другої ліги чемпіонату України (ВІДЕО)
11:01
Огляд 4-го туру Групи А Другої ліги чемпіонату України (ВІДЕО)
Відбулись поєдинки четвертого туру групи А Другої ліги.

Огляд 4-го туру Групи А Другої ліги чемпіонату України (ВІДЕО)
17:00. с. Білозір'я. Стадіон «Зоря». 0 глядачів. Оцінка поля - 4.
Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Черкащина-Академія (Черкаси) - ФК Калуш - 3:2
 
Голи: Сторчоус, 23, 34, Тарасенко, 73 - Скакун, 61, з пенальті, 90+3
 
Черкащина-Академія: Панченко, Кошелюк, Тарасенко, Бурлин, Чорний, Сафонов, Євдокимов, Тимофієнко (Бойко, 71), Сторчоус (Шурубура, 86), Зеленевич, Тенжицький (Тищенко, 58).
Запасні: Марченко, Стрикаль, Никишов, Орел.
Головний тренер: Олександр Кирилюк.
 
ФК Калуш: Герич, Мись (Гончар, 86), Матушевський, Олевич, Ульянов, Кучеров, Кохман, Танчин (Дєдух, 51), Книш (Драган, 74), Скакун, Матвіїв (Андрусенко, 59).
Запасні: Кузів Б., Іванченко, Заваляк.
Головний тренер: Василь Малик.
 
Попередження: Танчин, 51 (ФК Калуш)
 
Матч двох суперників, які добре стартували, очікувався з великим інтересом - він багато в чому здатний був розставити акценти в західній групі. І господарі, які грають на штучному газоні белозорского стадіону, зуміли повести в рахунку. Євдокимов пронісся лівим флангом і прострілив, а Сторчоус, випередивши пасивного Ульянова, в ближньому бою переправив м'яч повз воротаря Герича в ближній кут - 1:0.
 
Повівши в рахунку, господарі не стали зменшувати обороти. Навпаки, вони агресивно йшли вперед і досить потужно атакували. А ще - високо пресингували. Саме перехоплення при вкиданні від воротаря (!) допоміг «академікам» подвоїти рахунок. Знову пішла атака через лівий фланг, на простріл реагував Сторчоус і з ближнього відстані він переправив на дальній штанзі м'яч в сітку - 2:0. Знову, до речі, Ульянов був за спиною хавбека. Андрія варто відзначати - забиваючи другий м'яч, Сторчоус видав потужний ривок і чудово відкрився під силовий простріл.
 
У другому таймі Калуш зробив все, щоб повернути інтригу в поєдинок. Пішли заміни, перестановки. І це допомогло відіграти один м'яч. Після швидкої комбінації на правому фланзі в штрафну увірвався молодий дебютант Андрусенко, але в нього врізався суперник. Дмитро Скакун пенальті виконав бездоганно. Удар в правий від воротаря кут вийшов сильним і точним, так що хоча воротар і гадав, але 2:1.
 
Однак зіграна ще з першолігових часів Черкащина-Академія не упустила шансу знову закріпити свою перевагу. Після невдалого кутового на правому фланзі господарі підібрали м'яч, і центрбек Бурлин, змістився на допомогу своєму вінгеру, м'яко навісив в штрафну. А там чергував Олег Тарасенко - один з найрезультативніших захисників сучасної ПФЛ - і ударом головою переправив м'яч у ворота. 3:1 - знову легко дихалося «академікам».
 
До честі гостей, вони не відпустили Черкащину без бою. У кінцівці, після довгого пасу, все той же Скакун змістився з лівого флангу, увійшов у штрафну і підступним ударом в дальній кут скоротив відставання до мінімуму - 3:2. Звичайно, часу на щось більше не залишалося, але за старання калушанам спасибі.
 
Man of the Match: Андрій Сторчоус (Черкащина-Академія)
 
За відсутності дискваліфікованого основного бомбардира Локтіонова саме цей центрхав взяв на себе місію вирішального удару. Сторчоус двічі здорово забив після майстерного позиційного вибору, втім, виконав ще й багато роботи в центрі поля.


 
18:00. м Млинів. Стадіон «Колос». 700 глядачів. Оцінка поля - 4.
Арбітр: Артем Михайлюк (Київ)
 
Верес (Рівне) - Буковина (Чернівці) - 1:3
 
Голи: Бондаренко, 90+3 - Р.Кузів, 13, Заїченко, 53, Мелконян, 90+1
 
Верес: Бабійчук, Саламаха, Логінов, Фляк, Гапончук (Мосіюк, 71), Орловський, Котляр, Сад (Бондаренко, 28), Гребенюк (Боровець, 55), Заїкін (Яременко, 50), Маїк. Запасні: Фіяло, Семенчук, Скотаренко.
В. о. головного тренера: Олег Шандрук.
 
Буковина: Степаненко, Кузів В., Середа, Віксіч, Рудич, Раулюк, Мелконян, Кузів Р., Батрак (Жумига, 84), Заїченко (Масикевич, 48), Мунтян (Никифоряк, 84).
Запасні: Гуцул, Пілішатий.
Головний тренер: Віктор Мглинець.
 
Попередження: Батрак, 66 (Буковина)
 
Перший матч після відставки Гоменюка очікувався з інтересом. Верес вийшов зі відразу декількома новачками, дозаявлених вже після початку сезону, і в їх числі - досвідчений центрбек Логінов (як і Котляр з Орловським, він грав ще за попередній Верес).
 
Втім, вже в дебюті Буковина примудрилися вичавити максимум зі свого моменту і повела в рахунку. Батрак з лівого флангу дотепно відпасував в центр, Заїченко увірвався в штрафну і прострілив від кута воротарського. Захисник Гапончук вже збирався виносити м'яч в поле, але Роман Кузів виявився спритнішим за нього. В якомусь напівпідкаті він з-під носу суперника заштовхав м'яч у ворота - 0:1.
 
Господарі намагалися відігратися - заміни почалися майже відразу ж, перестановки під атаку. Однак замість цього на початку другого тайму Верес отримав другий гол. Атаку розвинув Мелконян - він по черзі перепасовувався з Раулюком і Рудичем, пішов простріл - і Євген Заїченко в дотик відправив м'яч у ворота - 0:2. І знову вкрай незібрано зіграла оборона рівнян, адже голеадор гостей набігав і замикав при повному неопору, в абсолютній свободі.
 
Рівняни всі сили кинули на відіграш, але замість цього отримали і третій гол. Після рядового ауту Никифоряк підіграв в центр, Ладик Мелконян стартонув до воріт і прицільним дальнім ударом довів рахунок до великого - 0:3.
 
Лише після цього прийшла до Вереса легкість і невимушеність. Розгрому не дав відбутися Бондаренко, який після скидки Маїка гарматним ударом забив гол престижу. У кінцівці навіть Котляр потрапив в поперечину зі штрафного, так що при десятці нереалізованих моментів червоно-чорні поступилися на своєму полі.
 
Man of the Match: Віктор Мглинець (Буковина)
 
Це була дуже колективна перемога гостей, тому треба зазначити їх головного тренера. У Мглинця були слабші можливості, ніж у багатьох конкурентів. Інші посилювалися гравцями з більш високих ліг і інших міст, він, навпаки, через внутрішні причини омолодив колектив і усвідомлено відмовився від послуг найдосвідченіших гравців. І що ж - результат говорить на його користь. Чергова тренерська перемога, в гостях схема Буковини працює безвідмовно.


 

 
 
18:00. м Хмельницький. Спорткомплекс «Поділля». 2980 глядачів. Оцінка поля - 4.
Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Поділля (Хмельницький) - Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - 0:0
 
Поділля: Дворник, Швець, Романюк, Воловик, Джурко, Ліповуз, Шевченко (Худик, 82), Музичук, Муляр (Бабак, 77), Морговський, Гайдаш (Якубов, 65).
Запасні: Нестеренко, Панасенко, Тупик, Червінський.
Головний тренер: Віталій Костишин.
 
Чайка: Савчук, Мохначук, Пономаренко, Помазан, Зіпцер, Цурупін, Доу (Гришин, 51), Мірошников, Тименко, Насими (Бартошука, 70), Січкарук (Баранович, 70).
Запасні: Мусієнко, Сухенко, Задорожнюк, Сухецький.
Головний тренер: Олексій Поздняков.
 
Попередження: Воловик, 63, Морговскій, 80 - Цурупін, 84
 
Поділля було ближче до перемоги, загубивши, щонайменше, дві відмінні можливості. У першому таймі Шевченко виходив один в один після довгої передачі з глибини, в завершенні пробивши прямо в голкіпера. У кінцівці поєдинку «буліт» був у Музичука, що тікав до воріт з Пономаренко «на спині» і промахнувшись повз ціль. У гостей класний шанс у другому таймі мав Гришин, який вийшов на заміну, головою пробивав в упор після подачі кутового - Дворник зреагував.

 

 
 
17:00. м Тернопіль. міський стадіон
Арбітр: Сергій Задіран (Київ)
 
Нива (Тернопіль) - ФК Минай - 3:2
 
Голи: Литовченко, 14, 70, Олексієнко, 24, - Гегедош, 22 (пен.), Шпак, 90 + 3
 
На 88 хв. Олексієнко не реалізував пенальті - штанга.
 
Тернопільська команда була в стані грогі - три поразки в чемпіонаті і кубку без єдиної перемоги, резонансне звільнення вчорашніх лідерів команди (Пікуля і Апанчука), невдале повернення в рідне місто, яке за рік відсутності футболу встигло по ньому скучити.
 
Уже в дебюті матчу проти Миная, поки гості володіли м'ячем і давили, Нива зразково вийшла з оборони в атаку і повела в рахунку. На пас з глибини зреагував Олексій Литовченко і все зробив по научному: прийняв, різко змістився, обійшов, немов стоячого, капітана гостей Допілку і пальнув з лівої ноги в дальній кут - 1:0.
 
Але у гостей є Гегедош. Він міг зрівняти рахунок відразу ж, але воротар парирував його удар з небезпечної позиції. Зате незабаром Роберт стартував на передачу на хід і впав в «коробочці» з Чорномаза і Макогона. Пенальті реалізував сам же, розхитавши воротаря - 1:1.
 
Нива, проте, вистояла і відповіла ударом на удар. Кривий промчав по лівому флангу і навісив, на дальній штанзі, здається, Волохатий скинув м'яч головою в центр і дебютант господарів, екс-житомирянин Ігор Олексієнко, розстріляв ворота ударом з ходу в ближній кут - 2:1.
 
Ось тут і виявлялася воля і характер обох команд. Пішла серйозна боротьба, повна єдиноборств. І Нива зуміла закріпити свою перевагу, коли на навіс Герта з лівого краю пішов всюдисущий Литовченко і в боротьбі з Ощипко переправив м'яч - 3:1. 
 
На куражі господарі пішли вперед. На пас від воротаря стартував Литовченко, дочекався недбалості від опікунів і вже виривався один на один з голкіпером, але його зачепив Допілка (а потім і Сидоренко врізався в уже лежачого). Травмованого гравця провели в карету швидкої допомоги, а пенальті зголосився пробити Олексієнко. Воротаря розхитав, але потрапив в штангу. Гол Шпака ситуацію не змінив. Але і без того Нива довела справу до сенсаційної перемоги. Перший потужний аргумент на користь перебудови колективу, яка довго не давала результату.
 
Man of the Match - Олексій Литовченко
 
Забив два м'ячі, заробив пенальті і взагалі відрізнявся активністю і наполегливістю. Залишається лише побажати хлопцю якнайшвидшого відновлення після жорсткого стику з мінайцамі в моменті з 11-метровим.


 
18:00. м Новоград-Волинський. Стадіон «Авангард». 600 глядачів. Оцінка поля - 3.
Арбітр: Андрій Кошур (Чернівці)
 
Полісся (Житомир) - Нива (Вінниця) - 0:2
 
Голи: Шестаков, 37, Федосов, 67
 
Полісся: Мозіль, Поручинський (Кузнецов, 88), ходулі, Чередниченко, Іванов, Баранов (Шишигин, 72), Сокуренко (Немтінов, 46), Недоля (Молочко, 76), Меркушов, Демчик (Богач, 67), Шаврін.
Запасні: Литвиненко, Чеглов.
Головний тренер: Олександр Призетка.
 
Нива: Кулинич, Гарванко, Андрєєв, Музиченко, Дударенко (Менжега, 73), Долинський (Палій, 90 + 4), Хохлов, Шестаков (Маляренко А., 90 + 2), Савошко (Шаповаленко, 84), Маляренко І., Федосов (Яськов, 88).
Запасні: Гуридов, Коровіков.
Головний тренер: Денис Колчин.
 
Попередження: Недоля, 41 - Дударенко, 9, Музиченко, 22, Хохлов, 41
 
Гості відсвяткували перемогу, забивши по голу в кожному з таймів. У кінцівці першого успіх прийшов після вкидання ауту: Ігор Маляренко з правого краю м'яко накинув м'яч на дальню стійку, звідки головою точно пробив Шестаков. В середині другої половини вихід один в один після скидки головою з єдиноборства вийшов у Федосова - 0:2.
 
Полісся вперше в сезоні пропускає голи, а Нива святкує першу в чемпіонаті перемогу.
 
Man of the match: Ігор Маляренко (Нива)
 
Протягом усієї зустрічі був активний Маляренко-старший. У першому таймі Ігор втілив свій настрій в симпатичний асист, на досвіді розібравшись з м'ячем біля самої кромки поля і видавши зручний пас Михайлу Шестакову.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 705 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: