Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Огляд 5-го туру чемпіонату Свалявського району
17:12
Огляд 5-го туру чемпіонату Свалявського району
У неділю, 24 травня, на Свалявщиші пройшли матчі 5-го туру районного чемпіонату з футболу.

У неділю, 24 травня, на Свалявщиші пройшли матчі 5-го туру районного чемпіонату з футболу.

Як і в минулорічному чемпіонаті, у змаганні беруть участь дванадцять команд, а серед юнацьких колективів дві команди вже припинили участь – місцеві команди ФК «Вашар» та ФК ««Сузір’я»». Після зіграного 5-го туру, вже вималювались в вверху турнірної таблиці клуби, які будуть боротися за золото чемпіонату, це Стройно, місцеві команди «Темп» і «Сузір’я» та неліпинський Хімік, всі ці команди по мають 13 очок та ще не програвали.

Центральний матч туру відбувся в селі Стройно, минулорічний чемпіон приймав свалявське «Сузір’я».

ФК «Стройно» – ФК «Сузір’я» (Свалява) 1:1

с.Стройно, селищний стадіон, 70 глядачів

Арбітр: Зубільчак О.

Голи: Лепеш Є., 16 хв, – «Сузір’я», Станкович І. – 37 хв. – «Стройно»

«Стройно» нині виступає без своїх ключових гравців, половина основного складу стройненців захищає кольори футбольного клубу «Поляна», незважаючи на такі значні втрати, минулорічний чемпіон показав досить пристойну гру.

Свалявці, як в принципі завжди, намагаються демонструвати змістовний та комбінаційний футбол. Уже близько 15-ої хвилини вони повели вперед. Досвідчений Олександр Грабар видав гольову передачу на Євгена Лепешу, а той відкрив рахунок.

Стройненці зуміли зрівняти рахунок наприкінці першого тайму – Іван Станкович відзначився внаслідок контратаки. Перший тайм завершився 1:1.

У другій половині зустрічі боротьба відбувалась на кожному клаптику поля, але ці єдиноборства до гольових моментів не призводили.

А коли стройненці зрівнювали рахунок, не обійшлось без суддівських непорозумінь. Під час контратаки боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши порушення з боку гравця Стройного, а центральний – Олександр Зубільчак продовжив гру, свалявці «зупинились», а сторйненці – зрівняли. Ще один цікавий поєдинок відбувся в п’ятому турі. Свалявський «Темп» приймав фіналіста цьогорічного кубку району – «Дусино».


«Темп» (Свалява) – «Дусино» – 5:1

Арбітр: Лофинець В.

м.Свалява, стадіон гімназії, 100глядачів

Голи: Понзель Е. – 15 хв., 25 хв., 70 хв., 75 хв., Стегура С. – 80 хв. – «Темп», Левко Є. – 83 хв – «Дусино»

Незабиті пенальті – Левко Є. – «Дусино», Понзель Е. – «Темп».

Вилучення: Ганинець М. 2 жк – «Дусино», 30 хв.

Із перших хвилин точилася рівна боротьба на полі, періодично дусинці виглядали впевненіше та створювали гострі моменти у воріт Еріка Сакса. Уже близько 12-ої хвилини матчу гості могли вийти вперед, адже Олександр Лютіков мав реальну нагоду для взяття воріт. Ще через декілька хвилин і Євген Левко мав забивати.

Але відкрили рахунок свалявці. Едуард Понзель після скидки з центру поля, вліз в штрафний майданчик та пробив без шансів для кіпера в кут воріт – 1:0.

Через десять хвилин, той же Едуард подвоїв рахунок, пробивши зі штрафного удару, хоч тут явно помилився воротар «Дусина» – Олександр Легеза, м’яч залетів в сітку та й ще по центру воріт. Далі було вилучення в капітана дусинців – Михайла Ганинця, який отримав другу жовту картку, збивши Степана Стегуру в штрафній зоні. Пенальті Едард Понзель не реалізував. Перший тайм – 2:0. Та в меншості Дусино.

Другий тайм практично нічим не відрізнявся: Дусинці грали перший номером, активно атакували, створювали моменти, але реалізувати їх було вкрай важко. Ще два м’ячі забив Понзель, один після удару зі штрафного, де арбітр Лофинець собі його видумав, не розібравшись в ситуації. А четвертий м’яч, на совісті кіпера Легези. Олександр, замість того, щоб вибити м’яч не влучив по ньому, Едуарду нічого не залишилось, як пробити в порожні ворота. 4:0.

Ще одним голом відзначився Степан Стегура. А під завізу матчу гол престижу забив Євген Левко – 5:1. У підсумку, гарна та комбінаційна гра дусинців, завершилась поразкою натомість гравці «Темпу» «вижали» максимум, реалізувавши всі свої моменти.

Ще хотілось би відзначити жахливу роботу арбітру матчу Віталія Лофинця, якому не вдавалось тримати гру під своїм контролем, кожні п’ять хвилин арбітр роздавав жовті картки. У цій грі рефері, явно був мотивований командою «Темп». (У Прем’єр-лізі такі ситуації маже не можливо доказати, а про районний чемпіонат годі й казати).

Закарпатським уболівальникам відомо, що Віталій Лофинець, вже два рази просто «засудив» ФК «Поляну» у чемпіонаті області та ще прославився на всю першу лігу Закарпаття, як арбітр з, яким можна «домовитися».

Отже, 5-й тур не приніс несподіванок, усі фаворити здобули по три пункти. Але неприємний випадок стався у команди Драчино – невідомі обікрали кімнату зі всім інвентарем клубу: три комплекти сітки, 12 м’ячів, два комплекти футбольної форми тощо.


Усі результати матчів:

«Темп» (Свалява) – «Дусино» – 5:1 (юнаки 1:0)
«Вашар» (Свалява) – «Сусково» – 2:2
«Плоске» – «Голубине» – 2:0 (1:2)
«Драчино» – «Хімік» (Неліпино) – 4:8 (1:2)
«Пасіка» – «Тибава» – 8:1 (6:0)
«Стройно» – «Сузір’я» (Свалява) – 1:1
Михайло РУСИН

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 857 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Artur84  
1
Спочатку про Лофинця - як футболіст, то це був майже "кумир" для багатьох підлітків, які збиралися на стадіонах Закарпаття. Всі справжні вболівальники добре памятають нападника "Лофу" в іграх за "Карпати" Мукачево, "Верховина" Ужгород та "Авангард" Свалява, де забивав по 30 голів за сезон.....
Але суддю чи арбітра Лофинця Віталія, також вже багато фанатів знає, при чому із вкрай негативної сторони і питання навіть не в тому, що він "Поляну" два раза топив, як лише міг.... Чи то непрофесіоналізм, чи то якась можливо жадоба зробили із колись високопрофесійного гравця відверто непрофесійного футбольного "вбивцю команд" - саме так про Лофинця зараз говорять вболівальники. Хочеться звернутися до комітету ФФЗ, який керіє суддівстквом в області, щоб звернули увагу на дії даної особи, оскільки виходить тк, що вболівальники бачать профнепридатність даного арбітра, а ФФЗ або ні або просто не хоче бачити....

І ще хочеться подякувати за матеріал Русина та інших дописувачів даного сайту, а також адміністраторів ЛОБДИ, які не лише надають цифри чи наводять результати, а намагаються висвітлювати і позитиви та негативи нашого футболу. Можливо саме такими спільними зусилями допоможемо ФФЗ в розвитку футболу!

1 Ваня  
1
Щодо критики арбітрів то згоден з Русином..Лофинець уже не раз відзначався своїм " чесним суддівсвом" як в районних чемпіонатах так і в області...але далі критики від вболівальників чомусь справа не доходить, інспектори завжди наші на висоті сидять пишуть роблять розумний вигдяд ніби ситуацію бачать та швидко забувають....про арбітрів треба взагалі часто говорити і більше писати..дуже часто ці колись хороші футболісти, а зараз горе арбітри переживають в своїй роботі за одну з коианд та преміальні від них...і Голова Федерації як району так і області має на це реагувати зразу!!! може тоді якось наведемо порядок і менше на стадіонах будем чути, що арбітри ........

الاسم *:
Email *:
كود *: