Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Огляд 6-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України
10:19
Огляд 6-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України
Відбулись поєдинки шостого туру групи 1 аматорського чемпіонату України

Огляд 6-го туру 1 групи аматорського чемпіонату України

16:00, 08.09.2018. Оржів. Стадіон ОДЕК. 300 глядачів, поле 4, +19С

Суддя: Бондарчук Ігор (Київ)

ОДЕК (Оржів) — Карпати (Галич) — 0:0

ОДЕК: 
Кособуцький, Загривий, Чикалюк-Козакевич, Мучак, Красномовець, Кошка (Гриб, 86), Капустинський (Наумець, 75), Ніколайчук, Коляда, Трофімчук, Таргоній (Газицький, 61). 
Запасні: 
Фесенко, Ящук, Шекель, Бицюк. 
Головний тренер: Комзюк Ярослав.

Карпати: Макогон, Третяк, Локатир, Кримінський, Турчанський, Курташ, Томин (Данів, 51), Легкий, Гуменюк (Я.Вовчук, 76), Кушецький, Федюк (Ю.Вовчук, 90+4). 
Запасні: 
Федорняк, Пархуць, Кицька. 
Головний тренер: Нестерук Андрій.

Попередження: Чикалюк-Козакевич, 8, Курташ, 12, Загривий, 24, Томин, 29, Федюк, 45+2, Локатир, 87

Вилучення: Чикалюк-Козакевич, 90+5 (повторне попередження)

Дещо пригальмував після успішного старту ОДЕК. Після трьох ураганних перемог – друга нічия поспіль. У минулому турі довелося відігруватися в матчі з Агроном, цього разу вдома не вдалося забити міцним Карпатам – чемпіону Івано-Франківської області.

Гості почали агресивно, навіть могли повести в рахунку, але Третяк, завершуючи багатоходівку, не зміг «пробити» Кособуцького, а Легкий на дальній штанзі не дістав високу подачу. Звісно, ініціативою володіли господарі, але їм також не таланило завершити свої атаки – хоча і до, і після перерви Таргоній отримував передачі, але то не потрапляв по м’ячу як слід, то бив вище цілі.

На жаль, по ходу поєдинку вистачало невиправдано жорстких зіткнень, неодноразово доходило до єдиноборств, після яких доводилося викликати на поле медиків. Як наслідок, команди нервували. Ішли словесні перепалки. Збивався темп гри. У кінцівці, до слова, це призвело до вилучення основного захисника ОДЕКа. У господарів під кінець матчу було відразу кілька супер-шансів, але удар головою Газицького в шикарному стрибку парирував воротар гостей, а Мучак (і також головою) направив м’яча в поперечину.

До слова, обидві команди зберегли статус непереможених. Тільки у ОДЕКа – 3 перемоги та 2 нічиї, а у Карпат – 2 перемоги та 3 нічиї.

Найкращий гравець матчу – Михайло Макогон

Галицький воротар відразу кілька разів по-справжньому виручив Карпати. Його сейв після прекрасного удару Газицького заслуговує на найвищі оцінки – Михайлові довелося «скластися», тому що суперник мітив у «мертву зону» під руку на протихід. А коли навіть Макогон був «відіграним», його «підстрахував» каркас воріт. Нульова нічия з фаворитами сезону – його нагорода.



17:00, 08.09.2018. Коломия. Стадіон Юність. 900 глядачів, поле 4, +23С

Суддя: Родін Іван (Львів)

Покуття (Коломия) — Агрон (Великогаївська ОТГ) — 4:0

Голи: Ковальчук (пен.), 22, Сивка, 40, 90, Лазорик, 69

Покуття: Мегдиник, Темерівський, Р.М.Гаврилюк (Свиридов, 72), Лазорик, Хандій (Топчевський, 69), Москалик (Блащук, 46), Сікач (Уграк, 57), Подолюк, Сивка, Романчук (Карапка, 72), Ковальчук (Раца, 62). 
Запасний: 
Заверуха. 
Головний тренер: Корнута Любомир.

Агрон: Мазур, Лук’янов, Андрієшин (Гевчук, 68), Коник (Гурін, 46), Ковалик Віктор, Червонецький, Семенець (Гринченко, 67), Вонс, Кривобедрий (Р.В.Гаврилюк, 68), Пастернак, Процик. 
Запасні: Когут, Ковалевський, Рогаль. 
Головний тренер:
 Курдупель Роман.

Попередження: Андрієшин, 20, Коник, 27, Пастернак, 38, Мазур, 47, Лук’янов, 76


Коломийська команда з інтересом очікувала гранда футболу Тернопільщини. Це було, в тому числі, випробування й самих покутян, які захопили лідерство, але щотуру змушені його відстоювати в протистоянні із серйозними та досвідченими суперниками. Якщо сприймати цей матч саме так, то Агрон відчув те, що Покуття недарма проводить настільки вдалий сезон.

У господарів вистачало небезпечних моментів. Заледве відбившись після прицільного удару Хандія, гості отримали кутовий, на який готовий був відгукуватися Романчук, однак його ціною попередження уклав на газон Андрієшин. Андрій Ковальчук (саме він, до слова, подавав той корнер) взявся виконати пенальті й м’яким ударом обіграв воротаря. Мазур кинувся вліво, м’яч пішов трішки правіше центру – 1:0.

Виликогаївці намагалися відігратися, але під час однієї із спроб їх застала гостра контратака коломиян. Подолюк грамотно виніс м’яча вперед після подачі кутового, опорник гостей Коник не порозумівся із захисником Андрієшиним, тож Тарас Сивка прорвався по центру, вискочив на воротаря й дуже елегантно пробив повз нього, навіть не входячи в карний майданчик – 2:0.

Із перевагою в два голи Покуття раціонально та прагматично зіграло по перерві. Допомогли й заміни, які традиційно сильно проводять тренери клубу (за кількістю результативних замін Корнута одноосібно лідирує у всьому чемпіонаті ААФУ – 6 разів його «джокери» забивали в ворота суперників). Розіграш рядового доволі віддаленого штрафного став особливо гострим, коли замість прямої подачі його розіграли повздовж лівого флангу, тож на простріл Раци паралельно з лінією воріт зреагував Лазорик. Микола, який найбільше відомий верховою боротьбою, цього разу в дотик ногою замкнув дальню штангу – 3:0.

А на останніх хвилинах спрацював високий пресинг. Свиридов відібрав м’яча, Карапка дав проникаючу передачу на Сивку, а Тарас, опинившись перед воротарем, розважливо пробив з лівої ноги в лівий від нього нижній кут – 4:0. Безапеляційна та переконлива перемога Покуття.

 

 

16:00, 09.09.2018. Соснівка. Стадіон Шкільний. 500 глядачів, поле 4, +20С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівецька обл.)

Рочин (Соснівка) — Кристал (Чортків) — 3:0

Голи: Васюта (пен.), 19, Цюпка, 49, Мельник, 69

Рочин: Коваленко (Грицаль, 86), Домальчук, Портянко, Васюта (Соляник, 74), Заліпа (Оприск, 55), Найдишак, Яструб (Дева, 70), Кашуба (Мартиняк, 57), Болкіт (Мельник, 65), Набізада, Цюпка (Самойлич, 67). 
Головний тренер:
 Підкіпняк Володимир.

Кристал: Кравчук, Зозуля, Іванов, Патрик (Сотников, 46), Сухецький, Шпікула, Сокіл, Р.Курдас, Штанкевич (Фальковський, 72), Клим (Кульчицький, 54), Сурженко. Запасні: Сидоренко, Ольховий. 
Тренер: Хавров Едуард.

Попередження: Сухецький, 83, Соляник, 85

Вилучення: Шпікула, 36 (серйозне ігрове порушення)


Господарі почали агресивно й повели в рахунку ще до перерви. Рядову перепасовку суперників підстеріг Цюпка. Він ринувся на Патрика, позбавив його м’яча й зачепився за опорну ногу суперника – це пенальті. Роман Васюта спіймав воротаря на замаху й розвів його з м’ячем по різних кутах – 1:0. Ще до перерви гості залишилися у меншості. Шпікула в’їхав у Яструба, арбітр його вилучив, але обидві команди кинулися з апеляціями. Господарі – що, мовляв, у них якраз продовжувалася атака; гості – що червона картка відразу ж за таке порушення – це занадто. У підсумку гра поновилася, але в меншості Кристал не зміг відігратися.

На початку другого тайму гостру атаку розіграли Болкіт та Набізада, а Назар Цюпка замкнув її ударом головою в високому стрибку – 2:0. Через той же правий фланг пішла й третя результативна атака. Цього разу її розганяли Домальчук, Самойлич та Мартиняк. М’яч дійшов до дальньої штанги, де Сергій Мельник з лету розстріляв ворота – 3:0. П’ята поспіль перемога Рочина – єдиного учасника чемпіонату із 100% показником.

 

17:00, 09.09.2018. Острог. Стадіон НАУ Острозька Академія. 100 глядачів, поле 3, +19С

Суддя: Шевель Микола (Фастів)

Кобра (Острог) — СК Хмельницький — 1:2

Голи: Бегашов, 73 — Мамедов, 28, Шморгун (пен.), 35

Кобра: Ліпич, Бидисюк (Герасименко, 83), Єроменко, Сондак, Проць, Бегашов, Шевцов, Крайчинський, Вакулін, Ярмолюк, Жовклий.Запасні: Євчук, Ляшук, Левенець, Парух, Данильчук, Киричук. 
Головний тренер: Конько Микола.

Хмельницький: Котелба, Шульган, Гуринович, Середа, Химанич, Осацький, Басистий (Зощук, 64), Шморгун (Сулима, 77), Мамедов (Брицький, 67), Савера (Федоров, 64), Гнатюк. 
Запасні: 
Харчук, Бурденюк. 
Головний тренер:
 Ібрагімов Асім.

Попередження: Сондак, 8, Шморгун, 11, Жовклий, 24, Крайчинський, 51, Савера, 56, Химанич, 71, Гнатюк, 81, Єроменко, 88, Федоров, 90+3, Шевцов, 90+4

Вилучення: Крайчинський, 58, Сондак, 61 (повторні попередження)


Обидві команди без перемог дійшли до цього туру, тож очну зустріч розглядали як можливість поповнити скарбничку. Не дивно, що зустріч вийшла дуже напруженою, і ніхто не хотів поступатися.

Краще перший тайм провели гості. В одному із епізодів, коли Кобра особливо великими силами йшла в атаку, СК Хмельницький зумів перехопити м’яча й розпочати швидкий контрнаступ. Швидко, в 1-2 дотики, повели вперед. Гнатюк вивів Мамедова на воротаря, Турал невідпорно пробив – 0:1.

Слідом за цим у кілька передач хмельничанам вдалося вивести на оперативний простір Гнатюка. Після розрізної атаки він уже прибрав суперника, але був збитий у штрафному майданчику – пенальті. Віталій Шморгун із точки розвів м’яч та воротаря – 0:2. Маючи перевагу, СК Хмельницький вдало грав по результату. А коли суперники кинули всі сили, щоб відігратися, гості злагоджено оборонялися.

До того ж, острожачи в якийсь момент не справилися з емоціями. Пішли картки. В одному із моментів їх гравець Крайчинський отримав повторне попередження за затягування поновлення гри, через три хвилини Сондак жорстко в’їхав у Басистого, так що суперника довелося заміняти з підозрою на перелом. Навіть удев’ятьох Кобра намагалася відігратися, до мінімуму рахунок скоротив Олександр Бегашов (екс-гравець хмельницької команди). Але марно. 1:2 – перша в сезоні перемога СК Хмельницький, тож команда покидає останнє місце.

Попри травму Лойка, ФК Малинськ не втратив контроль над грою, ffz.org.ua


17:00, 09.09.2018. Ужгород. Стадіон Автомобіліст. 200 глядачів, поле 3, +21С

Суддя: Гарас Ігор (Тернопільська обл.)

ФК Ужгород — ФК Малинськ — 1:5

Голи: Ковач, 56 — Корольчук, 18, 26, 63, Воробей, 23, Скоцький, 78

Ужгород: Славік, Дуран (Ільчук, 83), Буксар (Чепа, 45), Пінковський (Бонтей, 29), Селещук, Лазар, Предчук (Гальчак, 32), Ковач, Ференцик, Машталір, Дудаш (Яковлєв, 83). 
Запасний: 
Маркович. 
Головний тренер:
 Бабяк Мирослав.

Малинськ: Балаушко, Лойко (Мичко, 75), Гергелюк, Воробей, Луцюк, Савицький, Проневич (Корнійчук, 46), Онищук (Штандер, 64), Брикса (Кір’ях, 46), Єременко (Гайдучик, 58), Корольчук (Скоцький, 66).
Запасний: Шепель. 
Головний тренер: Самардак Богдан.

Попередження: Проневич, 20, Буксар, 23, Ковач, 25, Дудаш, 45+2, Дуран, 70, Лойко, 70


Гості розпочали матч надзвичайно активно. Уже на першій хвилині Савицький створив шикарний момент для Корольчука, який мав відкривати рахунок – на це відповідали Дудаш та Предчук. Пройшло відразу кілька гострих атак. Тому перший гол не виглядав нелогічним. Спрацювала зв’язка екс-першолігівців, чудово знайомих за виступами в Оболоні-Бровар. Кутовий від Єременка замкнув двохметровий Артем Корольчук — 0:1.

Атаки господарів не спадали. Через п’ять хвилин оборонець Лойко після штрафного завдав смачного удару з 25-метрів, під м’яч успішно підставився інший захисник – Роман Воробей, і від нього м’яч зрикошетив у сітку – 0:2. Ще три хвилини – і третій гол. Тепер уже не зі стандартного положення, а з добре розіграної багатоходівки. Передачу Єременка прийняв все той же Артем Корольчук, щічкою пробивши у дальній кут – 0:3.

ФК Ужгород, після трьох замін ще до перерви, на початку другого тайму зумів скоротити відставання в рахунку. Після кількох небезпечних атак успішною стала та, яку провели господарі на 56 хвилині. Ференцик асистував Ковачу, навісивши з флангу, Іван замкнув її головою – 1:3.

Тим не менш, ФК Малинськ не втратив контроль за грою та досяг не просто перемоги, а розгромної. Пішли швидкі багатоходівки, які просто-таки розривали суперників, вимушених розкриватися під атаки. В ході однієї з них Кір’ях віддав з лівого краю на Корольчука, так що Артем зміг спокійно розпорядитися м’ячем і розстріляти правий від себе кут – 1:4. Тренерський штаб гостей із Рівненщини втримав темп своєчасними замінами, тож заключну гольову комбінацію розіграли Гайдучик та Скоцький. Богдан поставив крапку в матчі – 1:5. Завдяки цій перемозі малинчани потіснили Карпати (Галич) із четвертого місця.

 

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Рочин (Соснівка, Львівська область) 5 5 0 0 18:3 15
2 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 6 5 0 1 22:5 15
3 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 5 3 2 0 12:2 11
4 ↑1 ФК Малинськ (Рівненська область) 5 3 1 1 11:4 10
5 ↓1 Карпати (Галич, Івано-Франківська область) 5 2 3 0 6:2 9
6 ФК Ужгород 5 2 1 2 6:7 7
7 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 5 1 2 2 6:9 5
8 Кристал (Чортків, Тернопільська область) 6 1 0 5 6:13 3
9 ↑2 СК Хмельницький 6 1 1 4 3:21 1
10 ↓1 ФК Тернопіль-ДЮСШ 5 0 1 4 4:13 1
11 ↓1 Кобра (Острог, Рівненська область) 5 0 1 4 1:16 1

Джерело
 

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 730 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: