Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Олег Квич: "Скоріш за все, продовжу кар'єру за кордоном"
19:26
Олег Квич: "Скоріш за все, продовжу кар'єру за кордоном"
Пропонуємо Вашій увазі інтерв'ю із відомим ужгородським футболістом Олегом Квичем.

Олег Квич:

Останній тиждень зі всіх сторін лунають новини про те, що стрийська "Скала" через фінансові проблеми не дограє чемпіонат у першій лізі. Після першого кола чемпіонату команда займала передостаннє 17 місце.

Гравці стрийської "Скали" отримали статус вільних агентів. Керівництво клубу розірвало контракти з усіма гравцями першої команди, а потім всі футболісти можуть безперешкодно працевлаштовуватися в інших командах.
 
Незважаючи на те, що стрийська "Скала" зникає з футбольної карти України, в клубі залишаються функціонувати чотири команди ДЮФЛ (дитячо-юнацької футбольної ліги України), а також команда U-19.

Саме про це ми вирішили поговорити із закарпатцем Олегом Квичем, який вже довгий час знаходиться у системі клубу і доріс до першої команди.


Довідка з офіційного сайту ФК "Скала"

Олег Квич є вихованцем Академії футболу «Скала», яку закінчив 2013 року. Ще виступаючи в чемпіонаті ДЮФЛ України відзначався бомбардирським хистом. У фінальній частині команд U-17 став найкращим бомбардиром, провівши у 4 матчах 7 голів. На це звернули увагу тренери юнацької збірної України, тому в 2013-2015 роках Квич провів за національну команду 14 поєдинків, де відзначився 3 забитими голами.

Продовжив демонструвати свої голеадорські якості Квич і в чемпіонаті України U-19, де в сезоні 2014/2015 років в 23 матчах відзначився 11 голами.

Далі Олег продовжив свої виступи в першій команді «Скали», яка виступає в першій лізі, хоча дебютував у друголіговій команді ще одразу після закінчення Академії у сезоні 2013/2014 років. Тоді Квич провів 5 матчів і забив свій прем’єрний гол у другій лізі.

У наступному сезоні, в Другій лізі, Олег провів 21 матч і забив 4 голи. У цьому сезоні, який «Скала» розпочала у Першій лізі, Олег має в активі 6 матчів у чемпіонаті та 1 у Кубку, в основному з'являючись з лави запасних. 

Серед сильних ігрових якостей Квича, насамперед, відзначимо високу стартову швидкість. За цим показником йому нині немає рівних у команді.

Показники швидкості (травяне покриття): 15 м – 2.28 с, 30 м – 3.95 с, 7 x 50 м – 0.59.02 хв 



На сайті SportArena у четвер, 12 січня, була опублікована стаття "Український футбол вмирає, бо не хоче жити за новими правилами", де йшла мова і про Олега Квича:

"Довгий час Скала була тим символом, який дозволяв думати, що і в Україні може бути створено щось цікаве та нове. Довгий час Скала існувала просто у вигляді дитячо-юнацької школи та лише через деякий час заявилась до другої ліги. Але й цей клуб став жертвою типових провалів українських клубів. Скала створювалась у вигляді футбольної школи, аби вирощувати молодих талантів та продавати їх до інших клубів. Але виявилось, що за ці 10 років Скалі так і не вдалось продати жодного гравця, аби заробити якісь гроші.

Важливе уточнення: продати чи виростити? От в цьому і проблема – завищенні вимоги. Кілька років тому Дніпро сильно хотів талановитого форварда Скали Олега Квича, навіть викрадав його на деякий час, але міг і заплатити якісь гроші за нього. Проте Скалу не влаштовували «якісь» гроші, керівництво клубу вимагало ледь не суму з шістьма нулями. Цієї зими, ще навіть до історії зі зняттям, Квич залишив Скалу у якості вільного агента, так і не виборовши місця у складі команди."


- ФК «Скала» Стрий, за який ти виступав в минулому році, на межі зникнення. Чи відомо тобі причини такої ситуації в клубі?
 
- Я причини не знаю, тому що був вдома, коли дізнався про те, що «Скала» закінчує виступи у Першій лізі. Але думаю що це все повязано із фінансуванням.
 
- Коли вперше почув про можливість зняття «Скали» з чемпіонату? Як до цього поставився?
 
- Мені це одноклубник повідомив і я спочатку не повірив, але потім вже сам переконався, що це правда. Спілкувався про це з хлопцями, всі зараз шукають нові команди, вже хтось навіть і знайшов.
 
- Вже забрав документи із офісу клубу?
 
- Так, вже забрав.
 
- На сайті SportArena в одній зі статей було написано: «Цієї зими, ще навіть до історії зі зняттям, Квич залишив Скалу у якості вільного агента». Чи відповідає це дійсності?
 
- Я не знаю, тому що я не читав це. Мені відкріпне відправили на початку січня як і решті футболістам.
 
- Вже багато основних гравців «Скали» знайшли собі нові клуби. Президент Скали зазначив, що при певних обставинах команда може дограти чемпіонат опираючись на молодь, яка залишилась. Чи повернешся в «Скалу» при такій ситуації?
 
- Я не буду повертатися і не хочу. Я провів там п’ять сезонів і потрібно щось змінювати.


 
- Можеш підвести підсумок своїх виступів у «Скалі». Що найбільше запам’яталось за цей період карєри (плюси і мінуси)?
 
- Період в «Скалі» відіграв велику роль у формуванні мене як футбольної особистості. Найбільше мені запам'ятався період коли я виступав у складі збірної України серед юнаків і це завдяки хорошій роботі тренерів та керівництва клуба, ну і звісно самому мені. Також мені багато в чому допомагали партнери по команді. Мінусів як таких не було, мені подобалося знаходитись у складі «Скали».
 
- Чи стикався у Другій та Першій лігах з договірними матчами?
 
- Ні, з таким я не стикався. Я проти таких заходів.
 
- Як проходить пошук нової команди? Користуєшся послугами агента?

 
- Допомагає агент, шукаю команду. Можливо, що вже скоро підпишу новий контракт.
 
- Можеш сказати назву команди? (або хоча б з якої ліги, чи країни)
 
- Команда не з України, більше сказати нічого не можу. Скоріш за все це буде Польща.
 
- Чи розглядав варіанти із закарпатськими командами (які планують йти у Другу лігу)?
 
- Ні. Телефонували із ФК «Калуш», пропонували контракт із ФК «Металіст 1925». Також тренер із Мукачева дзвонив, пропонував їхати в Угорщину.
 
- Як і де провів новорічно-різдвяні свята?
 
- На Новий рік був вдома в Ужгороді із сім'єю, потім на Різдвяні свята був у селі на Львівщині, також із сім'єю.
 
- Не плануєш брати участь в Ужгородській футзальній лізі?
 
- Ні, зараз вирішую долю продовження своєї подальшої кар'єри.
 
- Бажаю закріпитися у новому клубі і щоб без травм!
 
- Дякую. Дуже приємно було поспілкуватися.

Тарас Галушка
 

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1925 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: