Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Олег Вишневський: "Приємно своїми голами допомогти команді здобути чемпіонство"
22:21
Олег Вишневський: "Приємно своїми голами допомогти команді здобути чемпіонство"
До вашої уваги інтерв’ю з гравцем ФК "Кошіце" Олегом Вишневським, який новий сезон розпочне у другій за рангом лізі Словаччини.

Олег Вишневський:
Перечинський бомбардир провів черговий сильний сезон у третьому словацькому дивізіоні, забивши за сезон 30 голів, ставши кращим бомбардиром чемпіонату і завоювавши чемпіонство у дебютному сезоні за Кошіце. Нагадаємо, що у позаминулому сезоні Олег забив 20 голів у складі Сніни, у минулому сезоні він встановив особистий рекорд – 32 голи за сезон, також граючи за Сніну. Сезон, що завершився Вишневський також розпочав у Сніні, проте після четвертого туру перейшов до ФК Кошіце, які серйозно поставилися до завдання підвищитись у класі.

За статистикою Олег забивав кожні 82 хвилини, а до першої сотні голів у словацьких чемпіонатах йому залишилось забити три голи.
 
Крім перемоги у третьому дивізіоні Кошіце дійшли до чвертьфіналу Кубку Словаччини, де лише в серії пенальті поступились вищоліговому Спартаку з Трнави (саме там може продовжити свою кар’єру Роберт Гегедош), який і став переможцем у Кубку.
 
 
- Третій сезон підряд ти завойовуєш звання кращого бомбардира ІІІ ліги Словаччини, однак на відміну від попередніх сезонів, на цей раз ти здобув і золоті медалі та підвищився у класі. Можна сказати що цей сезон став найуспішнішим у твоїй кар’єрі?
 
- Так, це приємне відчуття, а ще більш приємно, коли знаєш, що своїми голами ти допоміг команді завоювати чемпіонство. Так, напевно найуспішніший.
 
- Що можеш назвати основними складовими успіху твого клубу у цьому сезоні?
 
- Ну, наша команда дуже добре укомплектована гравцями високого рівня, тому всі і чекали успіху.
 
- Ти знову забив мінімум 30 голів за сезон. Назви який з них був найкращим?
 
- Для мене всі голи важливі, але, мабуть, найкращий забив ще за Сніну у ворота Спішка Нова Вес (3-ій тур, Сніна виграла 5:1 на виїзді).
 
- Крім голів важливим статистичним показником є гольові передачі. Скільки разів асистував партнерам у цьому сезоні?
 
- Якщо чесно, я не рахував точну кількість, а в нашій лізі така статистика не ведеться. Ну, так приблизно від 10 до 15.

 
- Минулого року ти змінив Сніну на більш амбітний клуб з Кошіце. Після пройденого сезону з новою командою можеш порівняти ці два клуби? Чого бракувало Сніні коли ти там грав, щоб досягнути таких висот як з Кошіце?
 
- Не буду порівнювати ці клуби, так як я з повагою відношуся до Сніни, але Кошіце це повністю професійне середовище в якому максимально високі цілі.
 
- На який термін у тебе підписаний контракт із ФК Кошіце? Чи переглядали умови контракту після твоїх бомбардирських звершень?
 
- Взимку підписав контракт на два роки. А зараз, з виходом у другу лігу, звісно переглядаємо ще деякі деталі по ньому.
 
- Чи є клаусула у твоєму контракті?
 
- На даний момент немає, але думаю в оновленому контракті пропишуть.
 
- У Кубку Словнафт ви перемагали команди з другої і навіть Фортуни ліги Словаччини, і лише у серії пенальті вилетіли від вищолігового Спартака з Трнави. Як вважаєш, це може свідчити про вашу готовність одразу боротися за призові місця у другому за силою дивізіоні?
 
- Я не знаю як піде сезон, але скажу одне, що і керівництво, і ми, футболісти, ставимо собі за ціль вийти у Вищу лігу. А що буде в сезоні – побачимо.


 
- У міжсезонні у вас сталася зміна тренера, клуб очолив 70-річний Гейза Фаркаш. Сьогодні у вас відбулось перше тренування після канікул, які перші враження від нового наставника команди?
 
- Ну, просто наш тренер немав профі ліцензії і тому запросили тренера з нею, але вони будуть тренувати обидва. Вражень поки що немає, тому що весь час бігали.
 
- Серію контрольних зустрічей ви завершите грою з молодіжкою Вест Хема. Це буде твій дебютний поєдинок з англійською командою. Виокремлюєш цю гру з-поміж інших товариських зустрічей? Чи буде якесь особливе налаштування на англійців?
 
- Ні, я на кожну гру налаштовуюсь однаково, тож і на них нічого особливого не буде. Вийти, виконати тренерські завдання і, звісно, виграти.
 
- У другому дивізіоні виступав ще один кошицький клуб Локомотив, який має закарпатського президента і зумів зберегти прописку у другій лізі, однак через певні обставини все ж перейшов у третю лігу. Чи відомо тобі причини такої ситуації у сусіднього клубу, адже мабуть багато місцевих вболівальників очікували у новому сезоні кошицьке дербі?
 
- Одне знаю, що всі вболівальники дуже чекали це дербі, але причини мені не відомі.
 
- У другій лізі ти скоріш за все зійдешся з клубами, де грають інші закарпатці: Славой Требішов Володимира Старости, Попрад Юрія Погоріляка, чи будуть принциповими для тебе ці матчі?
 
- Для мене кожен матч у другій лізі буде принциповий, тому що нова ліга, нові команди, але в тому плані, що там грають наші футболісти, то я не думаю про це коли вихожу на поле.
 
- Крім тебе в команді в цьому сезоні виступали ще українці Шляхов та Різі, які також тривалий час виступають у Словаччині та Чехії. До українців є якесь особливе ставлення, так як вони єдині легіонери в клубі?
 
- Не те, щоб особливе ставлення, просто знаємо поспілкуватись десь по своєму, але спілкуюсь і дружу як зі словаками, так і з нашими.

 
- Що можеш сказати про культуру вболівання на стадіонах у Словаччині? Чи відчуваєш підтримку жителів Кошіце на домашніх матчах?
 
- У нас є свій фан-сектор, тож ми відчуваємо підтримку і на виїзних матчах, тому що вони завжди їздять з нами. А на домашніх матчах це ще більш відчтуно, тому що і вболівальники приходять.
 
- Ти стабільно забиваєш ось уже третій рік підряд. Цілком ймовірно в тебе на столі будуть лежати пропозиції від клубів вищих за класом. Якою має бути пропозиція від клубу, щоб ти задумався про перехід?
 
- Ну, це залежить ще і від країни, з якої прийде пропозиція. Ну звісно щоб команда ставила ціль боротися не за виживання, а за вихід у єврокубки.
 
- Чи слідкуєш за «свіжими» професійними закарпатськими клубами ФК Минай та ФК Ужгород? Чи не надходили з їх стану пропозицій останнім часом?
 
- Слідкую, тому що там грають мої друзі. Офіційних пропозицій не було.
 
- Який твій прогноз на дебютний сезон ужгородців у Другій лізі, а минайців у Першій?
 
- Ну, якщо чесно, то не знаю про інші команди чемпіонату і який там рівень. Але думаю, що як Ужгород, так і Минай будуть боротися за найвищі місця.
 
- Востаннє ти грав за рідні перечинські Карпати чотири роки тому у Першій лізі області, після чого команда з Перечина проіснувала ще один сезон і зникла з футбольної карти області. Як вважаєш, проблема суто у відсутності належної фінансової підтримки чи є якісь інші причини такого стану справ у Перечині та й у всьому районі?
 
- На мою думку це суто фінансова проблема.
Тарас Галушка

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 799 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: