Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Олімпік" Коритняни - чемпіон Ужгородського району 2020
17:48
"Олімпік" Коритняни - чемпіон Ужгородського району 2020
На стадіоні ГСК "Камелот" було визначено призерів цьогорічного чемпіонату Ужгородського району.

У поєдинку, де визначався володар бронзових нагород, перевага майже всі 90 хвилин була на боці господарів поля, які постійно тримали у напрузі голкіпера Турбогазу. У першому таймі Волонтир та Мицька по черзі завдавали гострих ударів з різних позицій та Володимир Чурей грав надійно на лінії воріт.

У другому таймі підопічні Валерія Угрина збільшили тиск на ворота суперника. Володимир Ковальчук пробивав з 15 метрів, Чурей парирує. Далі Нанинець двічі завдавав дальніх пострілів, але вище цілі. Загрожував воротам і інший нападник Мицька, але знову вище.

Дует центральних захисників Баранинців Калинич та Фаринич працював на повну, вибиваючи численні подачі куди подалі від своїх воріт.

Після навісу з кутового Нанинець пробив головою, воротар забирає. На 75-ій хвилині Мицька проскочив захисників і виходив на ворота та кіпер вдало грає на виході. І вже коли здавалось, що команда Василя Проданюка відстояла потрібний результат і завершить цю гру внічию, вже у додатковий час Волонтир пробив з 19 метрів і влучив у руку захиснику у штрафній, тож арбітр призначає пенальті, який Павло Волонтир і реалізував – 1:0.

Вимучена перемога кам'яницької команди, яка підкріплена перечинським десантом, здобуває бронзові медалі і кубок за третє місце. 

"Карпати" Кам'яниця – "Турбогаз" Баранинці 1:0

Голи:
Волонтир, 90+2 (пен.). 


Фінал вийшов більш динамічним та результативним, команди зі старту почали створювати небезпечні моменти. Чи не в першій атаці сторожницькі гравці могли відкривати рахунок та захисник олімпіків Івашкович врятував свої ворота від голу. 

Одразу у  відповідь, на 4-ій хвилині, Микула прорвався на рандеву з кіпером, але переграти Новака не зумів. З часом Олімпік заволодів територіальною перевагою і впевнено розганяв свої атаки, змушуючи суперника більше оборонятися.

На 15-ій хвилні Микула подав справа, Волошин у падінні пробив головою – воротар робить сейв і переводить на кутовий. Неодноразово з дальньої відстані пробивав Ковтан, але його ударам бракувало точності.

На 25-ій хвилині Микула класним пасом врозріз виводить Зубанича сам на сам, але Новак не дав себе обіграти півзахиснику Коритнян. Лідер зумів відповісти лише ударом Савка зі стандарту з 28 метрів і то вище. За хвилину активний на лівому краї Химинець завдавав потужного пострілу з гострого кута, кіпер відбиває.  

На 32-ій хвилині коритяннці в черговий раз розігнали швидку атаку правим краєм – Микула прострілив у штрафну, Петканич пропустив, а на дальньому куті штрафної набіг Химинець, який підробив собі і сильно пробив з 10 метрів – 1:0.

На 34-ій хвилині Зубанич віддає на Волошина і той пробиває з 15 метрів, воротар зловив. На 41-ій хвилині Ковтан цілив у дальню дев'ятку і зовсім трохи не влучив.

У другому таймі підопічні Калабіги діяли вже більш раціонально, зосередившись на зберіганні потрібного результату. Лідер перехопив ініціативу і почав сміливіше йти вперед. На 53-ій хвилині Микович пробив з 25 метрів, але повз рамку. На 56-ій хвилині після подачі зі стандарту Кардач зіграв на добиванні з 14 метрів, Гвазава грає надійно. 

На 59-ій хвилині схожий момент біля протилежних воріт закінчився голом. Ковтан зі штрафного влучив у стінку, Зубанич одразу ж добивав з 12 метрів - воротар відбив, однак з другим добивання вже від Волошина він не зміг нічого вдіяти – 2:0. 

Гра на деякий час заспокоїлась – Олімпік зосередив зусилля на утриманні результату, а у Сторожниці в атаці нічого не виходило. На 73-ій хвилині вдало вийшов на заміну Василь Куприч, який другим дотиком до м’яча зумів відзначитись у воротах Лідера – Зубанич чудовим пасом вивів Микулу на ворота, Михайло обійшов воротаря і покотив на пусті ворота Купричу – 3:0.

За три хвилини Пустовіт у своїй штрафній збив Маріаша і арбітр призначає пенальті – до позначки підійшов Сеніна і не схибив – 3:1.

Лідер намагався повернути інтригу в гру, але в останні п'ятнадцять хвилин вони не мали можливостей для цього. Досвідчена команда Калабіги довела гру до заслуженої перемоги і оформила дебютне чемпіонство.

Після матчу відбулась церемонія нагородження, де Федерація футболу Ужгородщини відзначила кращих гравців чемпіонату – Юрій Калинич ("Турбогаз"), Борис Жученко ("Карпати"), Сергій Хом'як ("Лідер") та В'ячеслав Ковтан ("Олімпік"). Відзнаки отримали і кращі арбітри чемпіонату - Петро Милян, Валерій Цап та Володимир Цап.

Подяки від обласної асоціації футболу отримали заступники голови Федерації футболу Ужгородщини Олександр Роман та Василь Хмельницький, президент "Тиса" Есень Сергій Роман, лікар Володимир Червеняк

Подяки та дипломи отримали тренери, керівники та президенти команд. 

Бронзові нагороди та кубок було вручено команді з Кам’яниці. Срібні медалі та кубок отримали сторожницькі футболісти. Чемпіонський кубок та золото чемпіонату забрав коритнянський "Олімпік", який вслід за Кубком поповнює клубний музей черговим трофеєм!


"Олімпік" Коритняни – "Лідер" Сторожниця 3:1

Голи:
Химинець, 32, Волошин, 59, Куприч, 74 – Сеніна, 77 (пен.).

Олімпік: Іраклій Гвазава, Олександр Ганчак, Артем Пустовіт, Віталій Івашкович, Веніамін Савчин, Святослав Химинець, Дмитро Зубанич, Орест Петканич, В'ячеслав Ковтан, Михайло Микула, Мирослав Волошин. 
На заміну виходили: Богдан Дзямко, Василь Куприч, Антон Гладков, Ростислав Микла.

Лідер: Михайло Новак, Володимир Кардач, Ярослав Куцик, Владислав Рилець, Сергій Галуненко, Валерій Гандяк, Сергій Хом'як, Віталій Микович, Юрій Скрипич, Роман Кононенко, Степан Савко.
На заміну виходили: Максим Маріаш, Олександр Сеніна, Максим Петухов, Юрій Костик.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 751 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: