Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Олімпік" Коритняни тріумфує у Кубку Ужгородщини (ФОТО)
22:53
"Олімпік" Коритняни тріумфує у Кубку Ужгородщини (ФОТО)
У неділю, 25 серпня, на стадіоні ГРК Камелот відбулись фінали Кубку Ужгородського району 2019 року.

Першими на поле вийшли депутати Ужгородської районної ради та сільські голови району, які провели товариську зустріч на штучному полі.

Після цього розпочалась офіційна церемонія відкриття фіналу Кубку Ужгородщини і було дано старт юнацькому фіналу, де зійшлися Лінці та Великі Лази.

Очевидним фаворитом поєдинку були Лінці, у яких більша половину складу мала досвід виступів у ДЮФЛ України. До того ж Великі Лази укомплектовані більш молодими гравцями 2003, 2004, 2005 р.н., а основний воротар Кашка залишив команду незадовго до фіналу, тож місце у воротах займав польовий гравець, який пропустив вже на першій хвилині. Січка пробив з 17 метрів під поперечку, а Русинкович через невисокий зріст не мав ніяких шансів дістати м’яч – 0:1.

Зірка постійно накочувала атаки на ворота суперника і на 12-ій хвилині Повхан забиває другий гол – 0:2.

Великі Лази більшу частину часу намагались стримувати суперника, а головним завданням було уникнути розгромного рахунку. На 33-ій хвилині екс-гравець Великих Лаз Синичка забив третій гол, після передачі справа – 0:3.

Під завершення першого тайму Федак прострілив з правого флангу, а Січка довершив атаку результативним ударом – 0:4.

У другому таймі гра не змінилась, вже на старті Повхан з 14 метрів влучив у поперечку. Однак на 48-ій хвилині підопічні Микуланинця зуміли провести гол престижу – після передачі справа, Віктор Ференцик відкинув Митровці, який забив з 12 метрів – 1:4.

За десять хвилин Повхан оформлює дубль, влучно пробивши з 15 метріва – 1:5. А довершив розгром Коштура ударом під перекладину з 12 метрів – 1:6.

Під час церемонії нагородження було відзначено кращих гравців у складі обох команд: Мар’ян Січка у переможців та Михайло Митровка у великолазівців. Нагороди та відзнаки отримали керівники, тренери та президенти фіналістів, а далі голова Федерації футболу Ужгородщини Іван Ковач вручив кубок команді Зірка Лінці.


«Великі Лази» - «Зірка» Лінці 1:6

Голи: Митровка, 48 – Січка, 1, 34, Повхан, 20, 54, Синичка, 33, Коштура, 67.

«Великі Лази»: Станіслав Русинкович, Михайло Ференцик, Вадим Сухар, Михайло Митровка, Станіслав Булина, Віктор Ференцик, Станіслав Югас, Владислав Гаврилешко, Ростислав Дюгованець, Олег Куртанич.
Запасні: Володимир Рояк, Євген Турянчик.
Тренер – Йосип Микуланинець.

Зірка: Іван Луцьо, Деян Пеца, Ігор Олаг, Володимир Дзоф, Михайло Романко, Андрій Мигалина, Євген Синичка, Юрій Федак, Марян Січка, Іван Повхан.
Запасні: Мартін Левко, Іван Кутканич, Ростислав Фрінцко, Владислав Коштура, Василь Фенцик.
Тренер – Олександр Пеца.


Фінал дорослих команд був більш цікавим та менш прогнозованим. Олімпік з перших хвилин пішов в атаку, однак серйозно потурбувати Новака вдалось лише після прострілу Мартинича, Матолчі пробив з 10 метрів, однак не сильно і голкіпер впіймав. Лідер відповів на 19-ій хвилині ударом Романюка з 22 метрів, Гвазава перевів на кутовий.

Надалі конструктиву у грі сало менше, коритнянці спішили йти вперед і одразу втрачали м’яч на початковій фазі атаки. Сторожниця вичікувала свого моменту у контратаках, де моторний Станко підміняв у атаці дискваліфікованого Савка.

На 29-ій хвилині Мартинич вийшов практично один в один з лівого краю, однак переграти Новака не зумів. На останній хвилині першого тайму Станко проривався до воріт, але пробив не точно.

Після перерви синьо-білі зуміли доволі швидко вийти вперед. Подачу з кутового головою замкнув Хом’як – 0:1.

Сьогодні був явно не день атакуючого футболу, адже довести атаку до завершального удару вдавалось вкрай рідко. Та все ж Коритнянам, як і супернику, на допомогу прийшов стандарт в 20 метрах від воріт. До м’яча підійшов капітан команди Роман Плиска і потужним пострілом увігнав шкіряного у сітку воріт – 1:1.

В одному з епізодів Олімпік зумів забити ще раз, однак Мартинич зробив це рукою, за що отримав жовту картку. А на 84-ій хвилині коритнянський форвард у боротьбі у чужій штрафній опинився на газоні, арбітр розцінив це як симуляцію, показав Олегу друге попередження, і вилучив його з поля.

У час, що залишився команда Калабіги тактично провела заміни, а гравці звертались за допомогою до лікаря. Тож команди очікувала серія одинадцятиметрових. Розпочав Роман Плиска – 1:0. Далі Маріаш зрівняв – 1:1. Жидик був точним – 2:1. Хом’як знову пробив Гвазаву – 2:2. Сігеті переграв Новака – 3:2. Гандяк з позначки влучив у поперечку – 3:2. Матолчі реалізував свій удар – 4:2. Сеніна скоротив відрив – 4:3. А Штулер забив вирішальний удар – 5:3.

Нагороди кращих гравців у фінал отримали захисники Ярослав Куцик із Сторожниці та Юрій Жидик із Коритнян. І на завершення Іван Ковач та голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак вручили головний кубковий трофей капітану Олімпіка.

У перервах між двома матчами керівництво Ужгородської районної ради та Федерація футболу Ужгородського району в черговий раз продемонстрували свою підтримку всім командам району та ДЮСШ, які виступають у обласній та всеукраїнській першостях. З бюджету районної ради було виділено більше 300 тисяч гривень на екіпірування та грошову підтримку команд. Відповідно всім командам було вручено комплекти футбольної форми на юнацький склад та сумка для форми. На всі дорослі команди Ужгородського району було виділено футбольні м’ячі та фінансова допомога.


«Олімпік» Коритняни – «Лідер» Сторожниця 1:1 (пен. 5:3)

Голи: Плиска, 76 – Хом’як, 50.

Олімпік: Іраклій Гвазава, Роман Плиска, Юрій Жидик, Іван Диковець, Орест Петканич, Павло Сігеті, Василь Штулер, Олександр Гончаров, Йосип Матолчі, Олег Мартинич, Володимир Дичка.
Запасні: Віталій Микович, Руслан Ткаченко, Юрій Бігдан, Іван Чіприч.
Тренер – Мікі Калабіга.

Лідер: Михайло Новак, Ярослав Куцик, Владислав Романюк, Сергій Хомяк, Максим Маріаш, Сергій Галуненко, Юрій Костик, Валерій Гандяк, Владислав Рилець, Антон Станко, Микола Мелекесцев.
Запасні: Віталій Булина, Микола Долгош, Олександр Сеніна, Олександр Сокач, Андрій Курта, Юрій Стеблюк.
Тренер – Тиберій Мальованець

Вилучення: Мартинич, 84.

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчів дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 909 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: