Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Оренда, як спосіб виживання
18:56
Оренда, як спосіб виживання
UA-Футбол вирішив проаналізувати роль, яку запозичені гравці виконують в тих чи інших командах чемпіонату України.

Оренда, як спосіб виживання

"Говерла" (Ужгород). Орендованих у заявці – 14

Віталій Гемега ("Динамо"), півзахисник, 14 матчів, 1 186 ігрових хвилин
Орест Кузик ("Динамо"), півзахисник, 15 матчів, 1 110 ігрових хвилин
В'ячеслав Лухтанов ("Динамо"), захисник, 1 440 ігрових хвилин
Сергій Люлька ("Динамо"), захисник, 16 матчів, 1 398 ігрових хвилин
Артур Рудько ("Динамо"), воротар, 15 матчів, 1 340 ігрових хвилин
Олексій Савченко ("Динамо"), півзахисник, 13 матчів, 1 047 ігрових хвилин
Дмитро Хльобас ("Динамо"), 15 матчів, 1 255 ігрових хвилин
Олексій Хобленко ("Динамо"), 12 матчів, 682 ігрові хвилини
Андрій Цуріков ("Динамо"), півзахисник, 15 матчів, 1 350 ігрових хвилин
Євген Чумак ("Динамо"), півзахисник, 11 матчів, 803 ігрові хвилини
Віталійс Ягодінскіс ("Динамо"), захисник, 14 матчів, 1 260 ігрових хвилин
Ігор Гончар ("Шахтар"), захисник, 7 матчів, 230 ігрових хвилин
Віталій Каверін ("Динамо"), півзахисник, 5 матчів, 143 ігрові хвилини
Михайло Сергійчук ("Карпати"), нападник, 12 матчів, 810 ігрових хвилин

Для "Говерли" можливість орендувати футболістів – то метод, за допомогою якого реально продовжити своє перебування в еліті українського футболу. Зрозуміло, що в такому стані команда все одно не зможе існувати вічно, але як вимушена реабілітаційна міра, за допомогою якої вдається вирішувати глибокі кадрові проблеми, запозичення футболістів себе виправдовує.

Те, що Грозному доводиться двічі на рік будувати новий колектив, що футболісти за умовами оренди не мають права брати участь в окремих поєдинках, що вболівальники позбавлені можливості вболівати за краян, - це побічні ефекти процесу оренди, з якими, в принципі, можна миритися. В критичних умовах сімейство Шуфричів просто намагається зберегти команду, заплющуючи очі на нюанси.

Віталій Каверін, Ігор Гончар, - футболісти, які рідко з'являлися на полі. Й без них "Говерла" знаходилася б там, де знаходиться зараз. А от без "динамівського" десанту ужгородці вже звалилися б в прірву. Лухтанов, Ягодінскіс, Цуріков, Люлька, Кузик, Хльобас, Савченко і Гемега – незамінні виконавці в побудовах Грозного. В кожного у активі – більше тисячі ігрових хвилин в першій частині чемпіонату України.

Багато грав і Рудько, але у нього, на відміну від деяких інших "динамівців", був дійсно гідний конкурент. Дмитро Бабенко в першій частині чемпіонату лише в одному матчі з'явився на полі, але довів, що здатен успішно замінити молодого колегу.

Євген Чумак та Олексій Хобленко були основними на початку сезону, але по ходу дистанції проявилися слабкі місця футболістів і основними Чумак та Хобленко вже не вважалися. Дуже самовіддано боровся за визнання орендований у "Карпат" Михайло Сергійчук. Нападник забивав, звісно, дуже мало, але об’ємом виконаної роботи на фланзі атаки наставника "Говерли" задовольняв. Наразі відомо, що Сергійчук отримає ще один шанс закріпитися у "Карпатах".

Цілком імовірно, Михайло Сергійчук стане не єдиною втратою закарпатців. "Говерлі" дуже важко втримувати гравців, особливо тих, які добре себе проявляють. Якщо підуть орендовані, то на їхні місця доведеться запозичувати нових виконавців. І тут гостро постає питання можливості "Говерли" поповнювати свою заявку. В разі заборони від ФІФА (ужгородці мають серйозні проблеми з боргами), Грозний опиниться перед новим викликом: будувати команду не з молодих "динамівців"-"гірників"-"дніпрян", а з юних "говерлян".

Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1056 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: