Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Перемогли всупереч прогнозам
10:17
Перемогли всупереч прогнозам
Про те, як «землероби» не дали проїхатись по собі «верховинському всюдиходу», дізнавайтесь далі

Перемогли всупереч прогнозам Скажете Іршавського району нема й бути не може? Не бачите його на сучасній мапі? Це тому, що ви не були тут раніше, коли спортивна громада Іршавщини десятиліттями з'єднувала в спільноту гірські на низинні футбольні колективи. Й легко це змінити не вдасться. Важливо, щоб новий райцентр розумів, що Золотарево й Кушниця це рівноцінні спортивні партнери міста Хуст, щодо розвитку на майбутнє. А поки цей кубок суттєво привернув увагу місцевих фанів. Звичайно виглядає він як кубок чемпіонів громад Іршавщини з Хустського та Берегівського районів, адже у фінал вийшли «Кушниця» та «Сільце» – провідні команди Керецьківської та Камянської ОТГ. «Гребля» тоді про участь у фіналі не мріяла й букмекери могли приймати ставки на її перемогу як мільйон до одного. Та неможливість домовленості щодо місця й часу вирішальної дуелі підняла котирування «Іванішка і компанії» до позитивних шансів як два до одного.

На перших хвилинах активнішими були номінальні гості, які трохи більше намагались атакувати лівим флангом зі зміщенням до центру. Калинич першим розрядив свою гармату на 4-й хвилині, та поруч зі стійкою. Терпай вирішив не випрбовувати долю й зреагував. У відповідь суперники розрізними пасами шукали своїх атакувальних гравців, та не виходило. Райда зі штрафного метрів із сорока намагався виконати прострільну передачу, м'яч зрізався й полетів у рамку. Коваль взяв його мертво. Далі атака по центру й Кузан добре віддав на Мішка. Іван одразу не пробив із дуже хорошої позиції метрів із вісімнадцяти, а далі Кляп і виніс від нього м'яч за бокову. У середині тайму Кляп заробив штрафний із далекої відстані й пробив під поперечину, а Коваль перевів за ворота. Кутовий не ніс загрози, та один із наступних аналогічних стандартів став гольовим. Іванішко подав із кутового в центр карної зони, де партнер намагався пробити ударом через себе, та промахнувся. Утім, Василь Брич підхопив й додав у лівий кут – 1:0. До перерви команди обмінялись ударами Мішка та Брича, та ще були гострі подачі Іванішка зі стандартів.  

Початок другого тайму пройшов у боротьбі без особливих загострень. На 54-й хвилині Лацко завершив атаку правим флангом ударом метрів із тридцяти над поперечиною. Іванішко з флангу пробив так само. Калинич заробив штрафний із правого краю. Райда влучив у ближній кут. Терпай у падінні зреагував. Далі Михайло подав із лівого флангу й Штефку зовсім трохи не вистачило, щоб із вбивчої позиції переправити головою м'яч у сітку. Наступний удар Чийпеша з відскоком від газону парирував Коваль. На 69-й хвилині після пострілу Іванішка суперників врятувала поперечина. Через чотири хвилини атака з правого флангу завершилась прострілом на Штефко, після удару якого м'яч рикошетом від поперечини залетів у сітку – 1:1. 

На 80-й хвилині Кормош подав із права в карну зону й Чийпеш метрів із тринадцяти потужно пробив у лівий кут. Коваль у падінні перевів м'яч поруч зі стійкою за ворота й дозволив своїй команді позмагатись у післяматчевих стандартних вбивчих ударах, які Іванішко розпочав ударом по центру, перед тим хитнувши Коваля вліво – 1:0. Райда пробив у правий кут. Терпай вгадав, та не дістав – 1:1. Михайлець влучив у лівий кут. Коваль у падінні відбив. Мартинець пробив по центру без шансів на відбиття, та поперечина врятувала греблян. Лацко хитнув кіпера вліво, а сам влучив під праву стійку – 2:1. Калинич потужно пробив аналогічно туди ж  і Терпай вгадав, та не дістав – 2:2. Василь Брич хитнув Коваля вправо, а сам влучив під ліву стійку – 3:2. Барник влучив у лівий кут і Терпай не зреагував – 3:3. Сочка влучив у правий кут і Коваль не зреагував – 4:3. Полончак поклав воротаря вправо, а сам легенько спрямував під ліву стійку – 4:4. Кормош поклав воротаря в лівий, а сам влучив у правий кут – 5:4. Дуник потужно пробив без можливості відбити, та вище воріт й дозволив суперникам тріумфувати.   
 
Перемога греблян свідчить про те, що спорт у Зарічанській ОТГ знаходиться на хорошому доробку, адже ФК «Заріччя» на провідних ролях у обласній першій лізі, а їх земляки всупереч усьому взяли кубок від завжди непоступливих горян. Якби ще й «Вільхівка» зібрала команду, то можуть проводити чемпіонат громади за чотириколовою системою вдома-виїзд у вісім турів без команд не призерів. Та це вже можливі мрії фанів, а поки ж віват «Гребля» і хай  кубок наповнюється ігристим.


Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Олександр Паук та Віталій Свалявич

9 вересня, м. Іршава, фінал кубка, стадіон «Авангард», ясно

«Фермер» Гребля  – «Едельвейс» Кушниця – 1:1, серія післяматчевих  пенальті – 5:4

Голи: Василь Брич, 26 – Штефко, 73

«Гребля»: Іван Терпай, Олександр Михайлець, Василь Кляп, Іван Костак, Богдан Форкош, Олександр Іванішко, Іван Лацко, Михайло Кормош, Василь Мельник, Владислав Сочка, Василь Брич
Запасні: Дмитро Барна, Артем Брич, Ярослав Сенинець, Андрій Чийпеш

«Едельвейс»: Іван Коваль, Іван Дуник, Михайло Білей, Тарас Полончак, Василь Бісьмак, Іван Калинич, Іван Штефко, Іван Мішко, Михайло Райда, Юрій Кузан, Олександр Абель
Запасні: Михайло Кузан, Іван Бісьмак, Дмитро Бісьмак, Дмитро Барник, Сергій Яцко, Олександр Мартинець, Іван Вакаров
                                                                           
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
                                                     
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 363 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: