Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Перезабивали втричі (ФОТО)
11:35
Перезабивали втричі (ФОТО)
Про те, як «Велика Копаня» зуміла все ж досягти відчутного розгрому, дізнавайтесь далі.

Перезабивали втричі (ФОТО)
Початок матчу не віщував нічого поганого для гостей. Команди обмінювались не надто активними наступальними діями та ударами швидше в сторону, ніж в рамку, воріт. У господарів Івашко протягом першого тайму заробляв ряд штрафних. Один із них на сьомій хвилині запалив «пожежу» в штрафному майданчику березнянців. Цю небезпеку вони з потугами ліквідували, та вже після наступної атаки правим флангом зі зміщенням до центру були змушені виймати вперше. Кельман виявився найспритнішим у чужій карній зоні й зумів підправити м’яч у правий нижній кут 1:0. Через чотири хвилини Міговк опинився на завершенні атаки по центру й віддав середній пас вперед на Макару й Любомир відправив круглого під праву стійку, та за мить до цього Біров підняв прапорець.
 
Однак у одній із наступних атак біло-чорним все ж вдалось подвоїти рахунок. Кельман опинився на завершенні чергового наступу правим флангом зі зміщенням до центру й прострілив на лівий край штрафного майданчика на Міговка. Михайло пробив у ближній кут і м’яч рикошетом від рук Шолека залетів у сітку – 2:0. Через хвилину Кузьма якісно прострілив із кутового з лівого флангу в центр штрафного майданчика. Господарі зуміли винести м’яч на правий край карної зони, та Веселовський із ходу пробив повз праву стійку. Далі Макара завершив черговий наступ по центру виходом на воротаря й результативно пробив повз руки свого тезки – 3:0.
 
Після цього горяни ще більше активізувались і одна з їх атак по центру зі зміщенням вправо за участю Шевченка, Кузьми і Словенського завершилась результативним пострілом Миколи метрів із семи в ближній кут – 1:3. Через шість хвилин Мончак заробив право на штрафний. Після удару з цього стандарту м’яч, рикошетом від стінки, відлетів до Семи на ділянку метрах у восьми від воріт. Та господарі в пожежному режимі винесли його від Юрія.
Та в одній із наступних атак його партнерами вдалось звести перевагу суперника до мінімуму. Обрізка господарів метрах у вісімнадцяти від власних воріт призвела до атакувальної дії по центру, яку ударом метрів із дванадцяти завершив Мончак і змусив місцевих фанів суттєво нервувати від такого перебігу подій – 2:3.
 
Через сім хвилин Івашко заробив право на штрафний метрів із тридцяти п’яти, а Свищо з цього стандарту влучив під поперечину. Шолек відбив кулаками, зберігши для партнерів надію на другий тайм.
 
У перші п’ятнадцять хвилини точилась рівна боротьба на зустрічних курсах із навіть трохи більшим володінням м’яча від березнянців, яких до цього зобовязував рахунок. Та відрізок із 61-ї до 64-ї можуть занести собі в актив господарі, які тоді затисли суперника поблизу їх карної зони й створили три доволі непогані загострення. У останній із них Макара небезпечно вибігав на ворота, та Шолек вчасно вийшов із своєї брами й ліквідував небезпеку.
 
Підопічні Фурика й у другому таймі заробили чимало штрафних ударів, та в другій половині гри їх уже більше заробляв Свищо, який традиційно сам їх і виконував. Та суперник також відповідав хорощими стандартами. Так, на 69-ій хвилині березнянці, на завершенні атаки по центру, заробили право на штрафний метрах у тридцяти п’яти від чужих воріт. Рогач влучно пробив, та «Копанський Буфон» відбив і далі забрав м’яча до рук. Через хвилину Свищо подав із кутового з лівого флангу на дальню стійку, де Фурик-старший міг замкнути із вбивчої позиції метрів із двох, та на якусь мить розминувся з поліеритановою кулею.
 
Головний злам стався на 75-й хвилині, коли господарі на завершенні атаки по центру зі зміщенням вправо заробили право на штрафний удар метрів із двадцяти п’яти, з ділянки недалекої від правого краю штрафного майданчика. Свищо з цього стандарту пробив у обвід стінки й влучив у правий кут. Шолек стрибав, та не дістав – 4:2. Через сім хвилин Сема також небезпечно пробив зі штрафного з лівого флангу метрів із тридцяти семи й влучив у ближній кут. Пилип зумів у падінні відбити цей постріл.
 
Та далі стався головний курйоз матчу, коли господарі, за наслідками наступу лівим флангом зі зміщенням управо, заробили право на штрафний метрів із тридцяти. Свищо не надто сильно пробив у ближній лівий кут. Любомир вдало обрав позицію й здавалось із легкістю впорається із цим завданням. Та м’яч стрибав і дещо дезорієнтував воротаря й далі рикошетом від його рук залетів під ближню стійку – 5:2. Через три хвилини Сема ще раз підступно пробив зі штрафного з аналогічної, до попереднього разу, позиції. Пилип знову зумів відбити, та партнери Юрія поспішили на добивання, після якого круглий рикошетом вилетів на кутовий.
 
У останній атаці підопічні Фурика, за наслідками наступу по центру за участю Свища, Макари та Івашка, змогли довести свою перевагу в рахунку до потрійної. Причому Ерік зробив це доволі ефектно, прбивши в падінні повз геть пропускного в цей день Шолека – 6:2. Та спочивати на лаврах переможцям локального тріумфу не доводиться, бо вже через тиждень на них очікує поїздка в ще відоміший виноградарський центр – Бобовище, де навіть нічия буде дуже й дуже хорошим доробком для клубу з Виноградівщини, а перемога може повернути колектив у перелік претендентів на нагороди. А далі, ще через тиждень, у Великій Копані з нетерпінням очікують на приїзд прямого конкурента по позиції – «Локомотива», перемагати який для «Фурика, Свища і компанії» буде справою честі.
 
Що стосується березнянців, то їм через тиждень реабілітуватись буде доволі складно, бо їдуть у Чоп, де якщо уникнуть повторення копанського ляпу, то вже буде дуже добре. А після цього ще вдома приймуть «Витязь», у протистоянні з яким навіть нічия буде варта перемоги й сповна реабілітує їх за попередні невдачі, а звитяга над колективом із Концова стане справжнім святом для всіх фанів підопічних Юрія Семи.
 
 
Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Вадим Рубей та Іван Біров
Делегат ФФЗ – Іван Кампов
 
16 вересня, с. Велика Копаня, стадіон «імені Села Близнюків», ясно, + 18 градусів, 400 глядачів
 
«Велика Копаня» – «Великий Березний» – 6:2 (3:2)
 
Голи: Кельман, 10, Міговк, 18, Макара, 21, Свищо, 76, 85, Івашко, 90 – Словенський, 24, Мончак, 35.
 
«Велика Копаня»: Михайло Пилип, Іван Фурик-старший, Михайло Міговк, Василь Фозекош, Ерік Івашко, Ігор Попов, Іван Кельман, Михайло Свищо, Іван Фурик-молодший (Руслан Лемак, 46), Тарас Тромбола, Любомир Макара.
Запасні: Михайло Дорогій, Владислав Кікало.
тренер – Іван Фурик.
 
«Великий Березний»: Любомир Шолек, Юрій Сема, Анатолій Пеняк, Василь Мончак, Микола Словенський, Василь Веселовський, Василь Тадак, Віктор Шевченко (Віталій Рогач, 46), Мар’ян Геник, Віктор Мордованець (Дмитро Готра, 46), Роман Кузьма.
тренер – Юрій Сема.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1392 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: